27/12/2022

“Kleine ondernemers bestaan niet!”

SNS Vriezenveen

Gerard Zomer
Arjen  Maat
Arjen Maat
Vroomshoop | Nederland

“Kleine ondernemers bestaan niet!”

SNS Vriezenveen

W

aar steeds meer banken zich terugtrekken uit de haarvaten van de samenleving, daar timmert SNS lokaal nóg meer aan de weg dan voorheen. Vanuit thuisbasis Vriezenveen bestiert franchisenemer Gerard Zomer drie SNS-winkels. Zijn belangrijkste drijfveer? Het helpen van mensen. Particulieren, maar zéker ook ondernemers. Álle ondernemers. Want kleine ondernemers bestaan niet.

Hij studeerde HEAO Bedrijfseconomie in Enschede, werkte jarenlang bij de Rabobank en deed in de financiële wereld volop ervaring op met beleggingsadvisering, kredietbeoordeling en het geven van gedegen financieel advies. Vriezenvener Gerard Zomer kwam uiteindelijk terecht bij SNS. Hij richt zich graag op het ondernemerschap. En dat gewoon met een lokale vestiging waar je langs kunt gaan voor een goed adviesgesprek en een fijne bak koffie.

Fotografie: Stefan Schipper

RegioBank

“Na ruim zeven jaar bij de Rabobank in Ootmarsum en Tubbergen kon ik uiteindelijk manager worden bij de Rabobank in Oldebroek”, vertelt Gerard Zomer. “Hoewel ik het daar echt naar mijn zin had, merkte ik dat ik toch iets miste. Ik wilde namelijk eigen baas zijn. Na bijna vijf jaar werd ik gevraagd om bij Jager Assurantiën (met vestigingen in Vriezenveen en Westerhaar, red.) te komen werken. In die periode hebben we daar de financiële dienstverlening flink uitgebreid en begonnen we zelfs met een RegioBank-filiaal in Vriezenveen.”

“Twenteranders willen geen gladde praatjes, maar iemand die écht luistert en een eerlijk verhaal heeft. Dát is SNS”

Eigen zaak

In 2010 kwam SNS op het pad van Gerard. “Nog steeds miste ik het échte ondernemerschap”, weet Gerard nog goed. “Toen ik gevraagd werd om bij SNS te komen werken, heb ik gezegd dat ik dat alleen wilde als franchisenemer. En zo is het toen ook gegaan. Ik weet dus wat het betekent om zelf ondernemer te zijn. Wat het is om een eigen zaak te hebben, om lastige keuzes te moeten maken en zelf risico te lopen. Inmiddels ben ik al ruim twaalf jaar als franchisenemer bij SNS actief en heb ik winkels in Vriezenveen, Nijverdal en Raalte.”

Persoonlijk gesprek

Dat Gerard zelf ondernemer is, is volgens hem dus een groot voordeel. “Als ondernemer weet je nu eenmaal waar collega-ondernemers tegenaan lopen. We geloven in een grondige aanpak, in oog voor de mens en in een persoonlijk gesprek”, aldus Gerard. “Uiteraard kunnen particulieren ook bij ons terecht, maar we richten ons zeker ook op mkb’ers en zzp’ers. Van die groeiende ondernemers hebben we er in Twenterand steeds meer. Die zijn ontzettend belangrijk voor de lokale economie.”

“Bij ons geen ‘computer says no’, maar kijken wat er wél kan”

Kijken wat er wél kan

“Kleine ondernemers bestaan niet!”, klinkt het stellig uit gerards mond. “Want hoe groot of klein het bedrijf van een ondernemer is, zegt niets over de dromen en ambities. We willen daar samen met de ondernemer naar kijken en dat begint met een persoonlijk gesprek. Met goede producten die meegroeien met het bedrijf. Met weten wat er speelt bij een ondernemer. Met verder kijken dan alleen naar de kille cijfers. Bij ons geen ‘computer says no’, maar kijken wat er wél kan.”

Tot 2 miljoen euro

Ondernemers lopen bij andere banken nog wel eens tegen grenzen aan. “Maar wij kénnen de ondernemers en hun verhaal”, legt Gerard uit. “Wij wéten wat hun plannen en ambities zijn. Wij bieden lokaal maatwerk. Bijvoorbeeld met een hypothecaire lening tot twee miljoen euro voor de aankoop of uitbreiding van een bedrijfspand. Maar ook met een zakelijk krediet of verzekeringen. Eigenlijk bieden we ondernemers alles op het gebied van betalen, sparen, lenen en verzekeren. We investeren in onze klanten en streven altijd naar een duurzame relatie.”

“Wij kennen de ondernemers en hun verhaal”

Eerlijk verhaal

Dat investeren doet SNS dus met persoonlijke aandacht? Gerard Zomer knikt. “Absoluut! We hebben gewoon een winkel in Vriezenveen waar ondernemers binnen kunnen lopen. Maar ze mogen ons ook bellen, mailen of appen. Bij ons heb je als klant een eigen persoonlijke adviseur, die gemakkelijk te bereiken is als je bijvoorbeeld vragen hebt. We zien elke ondernemer voor vol aan en kijken gewoon waar hij behoefte aan heeft. Twenteranders willen geen gladde praatjes, maar iemand die écht luistert en een eerlijk verhaal heeft. Dát is SNS.”

Zomer Financiële Diensten & Assurantiën, handelend onder de naam SNS Bank
Westeinde 20A, 7671 CC, Vriezenveen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators