3/10/2023

Van tiny house in Twenterand tot 1.400 woningen in Almere

Kok Vloeren

Niek Kok
Arjen  Maat
Arjen Maat
Vroomshoop | Nederland

Van tiny house in Twenterand tot 1.400 woningen in Almere

Kok Vloeren

E

en flink project van tweehonderd appartementen in Amersfoort? Een vloertje van twintig vierkante meter in een tiny house in Twenterand? Of een megaklus van maar liefst veertienhonderd woningen in Almere? Kok Vloeren uit Westerhaar-Vriezenveensewijk is bepaald geen kleine jongen op de vaderlandse markt van kwalitatief hoogwaardige vloeren voor bedrijven en particulieren. Met een flink wagenpark en een goedgevulde orderportefeuille timmert het bedrijf flink aan de weg.


Directeur-eigenaar Niek Kok (32) wijst naar een enorme landkaart aan de muur van zijn knusse kantoor. “Kijk”, klinkt hij trots. “Dat zijn alle projecten waar we actief zijn.” De trots is begrijpelijk. Op de kaart van Nederland geven verschillende kleuren en magneten aan waar de negen vrachtwagens van Kok Vloeren bezig zijn. Maar ook waar de betoncentrales staan en op welke plekken in ons land door de veertig medewerkers gewerkt wordt aan tal van projecten. De hoeveelheid magneten is indrukwekkend. “We zitten ook veel buiten Twente”, wijst Kok op de drukke bedoening in Noord- en Midden-Nederland.

Fotografie: Petra Holland


Het begin

In 2017 kwam Niek in het bedrijf dat zijn vader Klaas begin jaren tachtig begon. “Ik begon bij mijn ouders in de schuur aan de Vroomshoopseweg in Westerhaar”, weet Kok senior nog goed. “Het was 1983 en de werkloosheid was toen enorm. Ik kwam zelf op straat te staan en móest wel wat. Ik kon goed stukadoren en ben toen maar voor mezelf begonnen. Het ging al snel behoorlijk goed. Later zijn we verhuisd naar de Sluiskade. Maar we hadden meer ruimte nodig en in 1996 kochten we de grond voor het pand aan de Industrieweg waar we nu zitten. Ik bemoei me zelf nog met het afbouw- en wandenonderdeel, Niek doet de rest. Ik heb alle vertrouwen in hem.”


Adrenalinejunkie

Toch was het geen vanzelfsprekendheid dat Niek het bedrijf zou overnemen. “Vanaf mijn zestiende werkte ik bijna negen jaar bij defensie”, vertelt Niek. “Ik heb als militair ook uitzendingen in Afghanistan en Mali gedaan. Dat vond ik geweldig. Ik zat bij de Luchtmobiele Brigade en was echt een adrenalinejunkie. Parachutespringen en dat soort dingen, het kon mij niet gek genoeg. Ik was toen het halve jaar op oefening in Amerika, Frankrijk of Noorwegen. Als je wat ouder wordt, dan gaat dat toch tegenstaan. Met zo’n leven kun je niks opbouwen. En nu zit ik op kantoor. Het verschil is enorm, maar het bevalt me goed.”

“Op het gebied van ondervloeren kunnen we eigenlijk alles”


Grote klanten

Onder leiding van Niek groeide het vloerenonderdeel van de Kok Groep flink. “Dat we flink aan de weg timmeren klopt wel”, wijst Niek op de landkaart aan de muur. “Op het gebied van ondervloeren kunnen we eigenlijk alles. Van een klein vloertje van een tiny house tot een megaproject in Almere met veertienhonderd woningen. We hebben grote klanten zoals ziekenhuizen en we leveren hoogbelastbare dekvloeren voor Friesland Campina. We rijden met negen vrachtwagens in het land. Die vervoeren flink wat zand en cement, met achterop een mixinstallatie. Daar komt water bij en dan gaat het de woning in.”


Vlaamse kust

De ogen van Niek fonkelen als hij vertelt over zijn bedrijf. “We doen gemiddeld tachtig woningen per week”, rekent Niek voor. “Dan zit je al gauw aan ruim vierduizend woningen per jaar. Ik ben er best trots op dat we op zoveel grote projecten zitten. Dat komt ook omdat we nooit nee verkopen. Wij doen alles om het voor de klant voor elkaar te krijgen. Afgelopen week nog belde een klant of we diezelfde week nog een hoogbelastbare vloer konden komen leggen in Knokke-Heist aan de Vlaamse kust. Als een van de weinigen kunnen wij dat met de vrachtwagen. Dat gaat best snel. Het was lastig, maar dat gaan we dus gewoon regelen.”

“Als je goed werk levert en je afspraken nakomt, dan kan dat werk opleveren”


Afspraken nakomen

Grote projecten door het hele land en als klant grote afbouwers en grote aannemers. “Klopt”, zegt Niek. “We werken voor Boeve Afbouw, Plegt-Vos, Heijmans, Trebbe. Grote jongens waarmee het prettig werken is. We werken inderdaad veel buiten Twente en dan veel in Midden- en Noord-Nederland. Maar steeds vaker merken we dat ook aannemers uit de buurt van onze thuisbasis Westerhaar-Vriezenveensewijk ons weten te vinden. Dat is mooi. Zo deden we al achtentachtig woningen in Wierden Zuidbroek en vijfendertig woningen in Vroomshoop-Oost. Als je goed werk levert en je afspraken nakomt, dan kan dat werk opleveren. En als iets niet lukt, dan leggen we het uit en komen we alsnog met een oplossing. Dat waarderen onze klanten bijzonder.”

Fotografie: Petra Holland


Kok Afbouw Westerhaar B.V.
https://www.kok-afbouw.nl/
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators