7/6/2022

Kom naar het BGT Talent Event op 10-11-12 juni

BGT Talent Event
Redactie Tubbergen
Redactie Tubbergen
Tubbergen | Nederland

Kom naar het BGT Talent Event op 10-11-12 juni

V

rijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni staan volledig in het teken van het BGT Talent Event met als intentie om (aankomend) talent aan te zetten tot actie. “Dat is nodig”, aldus de organisatie, “want; pas wanneer we ontdekken wat ons talent is en we durven te zijn wie we zijn, dan staan we in onze kracht.” Het BGT Talent Event richt zich op leerlingen uit groep 7 en 8 en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Maar tevens op de ouders, immers ook voor hen is het van groot belang een reëel beeld te krijgen van hetgeen het onderwijs en de bedrijven in de gemeente Tubbergen te bieden hebben voor de volgende generatie. Nu én in de toekomst.

De gemeente Tubbergen onderwerpt zich (letterlijk) aan veel bedrijvigheid in een groot scala aan sectoren. Zij biedt daarmee veel perspectief voor aankomend talent
en dat wil ze uitdragen. Jan Steggink, een van de initiatiefnemers van het BGT Talent Event: “Dikwijls worden bij voorbaat al keuzes gemaakt, of niet, op basis van een verkeerd beeld dat wordt gevormd. Ouders dragen daar vaak onbewust een steentje aan bij. Bijvoorbeeld door hun kinderen te adviseren niet voor de bouw te kiezen, dat is immers zwaar werk. In werkelijkheid echter is de bouw, evenals vele andere sectoren, (zorg, horeca, welzijn, toerisme, recreatie, agro & food) een interessante
business. De ondernemers in de gemeente Tubbergen zijn trots op hetgeen zij voor staan en willen dat graag uitdragen aan de volgende generatie. Feitelijk is het heel eenvoudig. Wij als ondernemers hebben gemotiveerde mensen nodig, maar het werkt ook andersom; zonder vooruitstrevende bedrijven in de omgeving wordt het knap lastig voor de jeugd om een succesvolle carrière op te bouwen.”

De juiste keuze maken

Marleen Peddemors, stagecoördinator en docent biologie, binnen het Canisius in Tubbergen onderstreept de woorden van Jan Steggink: “Tijdens het BGT Talent Event willen we het onze leerlingen gemakkelijker maken om -ongeacht hun opleidingsniveau- een vervolgopleiding te kiezen. Talent is immers niet gekoppeld aan niveau. Het gaat erom dat je vanuit je hart met je handen en je hoofd mag werken. Dat moet de jeugd ervaren, maar dat geldt ook voor de ouders. Wat zij niet kennen, zullen ze ook niet snel adviseren. Daarom nodigen we ook hen van harte uit om samen met hun kinderen naar het BGT Talent Event te komen. Als het erop aankomt bij de studiekeuze, zoeken ouders zekerheid voor hun kind. Ze willen hen ooral gelukkig zien en daarbij zijn de juiste beelden en voorbeelden cruciaal.”

Hedendaags en toekomstig bedrijfsleven

Om leerlingen en ouders een levensecht beeld te geven van wat het onderwijs en bedrijven in de gemeente Tubbergen te bieden hebben, worden tijdens het BGT Talent Event drie hotspots gecreëerd waar het hedendaagse en toekomstige bedrijfsleven van Tubbergen kan worden ervaren.

Wat kun je doen tijdens het BGT Talent Event?

Om jullie en je ouders een levensecht beeld te geven van wat het onderwijs en bedrijven in Tubbergen te bieden hebben, worden in de Gemeente Tubbergen drie hotspots gecreëerd waar je op ontdekkingstocht kunt gaan. Ben jij creatief? Kom ontwerpen, programmeren en ontdek onze creatieve bedrijven. Altijd al eens een drone willen besturen? Of wil jij het bouwterrein van de 21ste eeuw ervaren? Kom naar onze hotspots en ervaar het heden en de toekomst van Tubbergen. Op elke hotspot wordt een kleine versnapering aangeboden en er rijdt een pendelbus tussen de verschillende hotspots.

Data

Vrijdag 10 juni
15:00 - 20:00 uur

Zaterdag 11 juni
10:00 - 15:00 uur

Zondag 12 juni
10:00 - 14:00 uur


Locaties

Nieuwbouwlocatie
Bistro de Kruidentuin
Hardenbergerweg 105
7678 VR, Geesteren

Bedrijventerrein
De Haar
Newtonstraat 1-20
7651 AN, Tubbergen

Canisius
Tubbergen
Huyerenseweg 1
7651 LR, Tubbergen

Meer informatie en alle deelnemende bedrijven ga naar onze website.

BGT Talent Event
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators