22/8/2022

“Werk niet in je bedrijf, maar aan je bedrijf, door af en toe uit te zoomen”

Koskamp

Liesbeth Koskamp en Bram Teun Koskamp
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

“Werk niet in je bedrijf, maar aan je bedrijf, door af en toe uit te zoomen”

Koskamp

B

ram Teun Koskamp ging op zijn veertiende al aan de slag in het bedrijf van zijn oom Johan Koskamp, die het bedrijf opzette, inmiddels meer dan vijftig jaar geleden. Samen met Liesbeth Koskamp (dochter van Johan) zijn ze dagelijks in het familiebedrijf te vinden. Met inmiddels twaalf vestigingen door Nederland in de automotive branche én drie opleidingscentra streeft Koskamp Automaterialen er naar om echt een dienstverlener te zijn voor haar afnemers. En niet alleen voor het leveren van automaterialen. “We bieden ook opleidingen aan en bijvoorbeeld marketing-trainingen voor de automotive branche”, vertelt Bram Teun.

Het bedrijf levert uitsluitend aan klanten in de automotive branche. Klanten kunnen materialen, gereedschappen, autobanden, kentekenplaten, vloeistoffen en meer via de webshop bestellen. Een gebruiksvriendelijke webshop waarin het gehele assortiment te vinden is.

“Zonder dalen geen pieken”

“Aan het stuur staan van Koskamp bevalt me zeer goed. Het werk is afwisselend; elke dag is anders. Ik vind het erg mooi om bezig te zijn met vernieuwingen en om het bedrijf voort te helpen, richting de toekomst”, vertelt Bram Teun enthousiast. “En dat doen we natuurlijk niet alleen; we hebben een top team om ons heen waarop we kunnen bouwen en waarmee we  er samen voor zorgen dat het bedrijf goed loopt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen in het bedrijf op de juiste plek zit en dat het goed gaat. We proberen ze een luisterend oor te bieden in allerlei situaties. Natuurlijk zeker op de minderen momenten; want die zijn er ook. Daar voelen we ons als familie verantwoordelijk voor. Maar zonder dalen geen pieken; dat geldt voor het hele leven.”

“Ik raad iedereen aan om ondernemer te worden”

“Het bouwen aan je eigen bedrijf geeft ontzettend veel energie; ik kan iedereen aanraden om ondernemer te worden! Houd dan wel goed de markt in de gaten en gebruik je gezonde verstand. Er zullen mensen zijn die komen met adviezen en het is zeker goed om die aan te horen, maar blijf bij jezelf. Als ondernemer weet je het best wat er gaande is in het bedrijf en dus welke kant het op moet. Werk niet ín je bedrijf, maar aan je bedrijf.”

“Doe af en toe even bewust niks!”

Werken aan je bedrijf doe je, volgens Bram Teun, door af en toe uit te zoomen. Hoe hij dat zelf doet? “Bijvoorbeeld door ’s ochtends in alle vroegte een lange wandeling te maken met de hond, in de natuur. Dan neem ik altijd pen en papier mee. Of een uur bewust niks doen en gewoon eens nadenken over het bedrijf. Doe af en toe ook even ‘niks’. Wanneer je je gedachten op de loop laat en stil bent komen de beste ideeën!”

Bram Teun en Liesbeth Koskamp vormen samen de directie van Koskamp Automaterialen.
Koskamp B.V.
Vriezendijk 10, 7683 PL, Den Ham
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators