11/6/2024

Kredietwaardigheid: wat is het en waarom is het belangrijk?

ICS

Kredietwaardigheid: wat is het en waarom is het belangrijk?

ICS

Z

Zowel particulieren als bedrijven hebben een specifieke kredietscore voor het verkrijgen van een lening bij een bank of kredietverstrekkers. Je moet je kredietwaardigheid checken voordat je een lening aanvraagt. Deze term bepaalt of je in aanmerking komt voor een nieuw krediet of niet. Kredietverstrekkers zullen deze informatie gebruiken voordat ze verdere krediet aan aanvragers goedkeuren. Mensen betalen meestal een professional of gebruiken een tool om hun kredietwaardigheid te controleren. Deze methode helpt hen erachter te komen wat hun slagingspercentage is bij het verkrijgen van nieuw krediet. Meer weten? Lees dan verder!

Het belang van kredietwaardigheid

Niemand mag kredietwaardigheid over het hoofd zien bij het aanvragen van nieuw krediet. Dat betekent dat je je bewust moet zijn van je waarde, omdat deze bepalend is voor je geschiktheid voor het verkrijgen van een lening. De volgende reden is dat kredietwaardigheid een aanzienlijke invloed heeft op je verzekeringspremies, professionele licentie, bedrijfsfinanciering en arbeidskwalificatie. In een carrière helpt een goede kredietwaardigheid je om het vertrouwen van de werkgever te verwerven, omdat het je verantwoordelijkheidsniveau aangeeft. Tot slot stelt een hoge kredietwaardigheid je in staat om lagere rentetarieven en betere leen limieten te krijgen.

Factoren die de kredietwaardigheid bepalen

Kredietverstrekkers of banken hebben een reeks evaluaties om iemands kredietwaardigheid te bepalen. Eerst kijken ze naar je betalingsgeschiedenis. Een hoge score geeft aan dat aanvragers geen gemiste of te late betalingen hebben gedaan. Vervolgens is er de capaciteit. Deze verwijst naar het financiële vermogen om een ​​lening terug te betalen als lener. Een bank of kredietverstrekker kan kredietnemers efficiënt vergelijken op basis van hun draagkracht. Er is ook een factor die het karakter van een sollicitant wordt genoemd. Deze evalueert je gedrag met betrekking tot betalingen en leningen. Sommige mensen zijn eerlijk genoeg als ze geld willen lenen, maar anderen zijn dat niet.

Hoe de kredietwaardigheid te verbeteren?

Hier is het goede nieuws. Iedereen kan de kredietwaardigheid verbeteren door elke keer tijdig en stipt te betalen. Deze gewoonte helpt je je goede kredietscore te behouden en je betrouwbaarheid te vergroten. Is dat alles? Misschien wil je een Visa Card aanvragen, maar dan moet je de creditcarduitgaven laag houden of in ieder geval tijdig aflossen. Je kunt ook de automatische betalingsoptie activeren via je bank, eventuele schulden afbetalen en het verschuiven van geld vermijden. Nu weet je in ieder geval wat kredietwaardigheid is en hoe je deze kunt verbeteren.

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators