29/10/2021

Lammerink Constructiewerken

“Natuurlijk mag je als ondernemer trots zijn!”

Martijn Lammerink
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Lammerink Constructiewerken

“Natuurlijk mag je als ondernemer trots zijn!”

O

f het moeilijk is om ondernemer te zijn? Nee,” zegt Martijn Lammerink resoluut, “zolang je maar jezelf blijft en het ondernemerschap ziet als een verlengstuk van jezelf, als iets waar je altijd met plezier mee bezig bent, samen met anderen. Lastige dingen, die je uiteraard ook meemaakt, los je dan op, met verstand én met gevoel, zoals je dat in je privéleven ook doet.”

Daarmee zegt de jonge eigenaar - hij is pas 35 - van Lammerink Constructiewerken in Geesteren iets over de belangrijkste kernwaarde van zijn bedrijf.  “Ons bedrijf heeft tot nu toe prachtige dingen bereikt en dat hebben we alleen maar kunnen realiseren doordat we écht een team zijn. Iedereen kan goed met elkaar opschieten, de jongens helpen elkaar als dat nodig is en ze pakken op vrijdagmiddag gezamenlijk een biertje om de week af te sluiten, zoals het hoort. En van dat team maak ik deel uit, met heel veel plezier”

Bescheiden maar niet introvert    

“Hoe kun je ook anders succes hebben met je bedrijf?,” voegt Lammerink er retorisch aan toe. Op het antwoord dat er ook succesvolle bedrijven zijn met autoritair leiderschap is zijn reactie:  “Zeker, maar zo’n organisatie past totaal niet bij mijn karakter. Natuurlijk moet je leiding geven, aansturen en beslissingen nemen, maar ‘het baasje spelen’ hoort daar wat mij betreft niet bij. Als je organisatie goed in elkaar zit, de mensen vanuit hun vakmanschap weten wat ze doen moeten en je helder communiceert, dan heb je de grootste prestaties al binnen handbereik.” Is dat ook een vorm van bescheidenheid?  “Voor een deel wel, ik ben geen type dat altijd en overal op de voorgrond moet staan. Maar dat wil niet zeggen dat ik in mezelf gekeerd ben. Ik vind het juist belangrijk om open te zijn naar iedereen en in elke situatie. Ik zeg, hoewel het een enorm cliché is, ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. Mezelf zijn, dat werkt het beste en daar voel ik me het fijnste bij.”  

Het pand van Lammerink Constructiewerken

Verbinding zoeken

Zijn toegankelijkheid als mens en als ondernemer betekent meer. “Ik ken ondernemers die enorm geheimzinnig doen over hun bedrijfsvoering en de producten die ze maken. Alsof ze bang zijn dat anderen met kennis en kunde aan de haal zouden gaan. Ik denk en doe juist het tegenovergestelde. Ik laat graag zien wat we maken, want daar mogen en moeten we trots op zijn! Ik vind niet dat je bang moet zijn om kennis te delen, want daarmee kom je verder dan wanneer je alles voor jezelf houdt. Wees gewoon een open boek als ondernemer, want samen bereik je meer dan in je eentje. Ondernemingen moeten geen eilandjes zijn en je moet elkaar wat gunnen. Daar hoort ook bij dat ik graag verbinding zoek met andere ondernemers. Niet voor niets ben ik lid van onder andere ondernemersvereniging BGT en de OVG om de redenen die ik noemde. Je gezicht laten zien is belangrijk en gezelligheid hoort er natuurlijk ook bij.”

“Mezelf zijn, dat werkt het beste en daar voel ik me het fijnste bij”

Beheerst groeien

Martijn Lammerink was nog maar 19 toen hij in 2004 als ondernemer begon. “Ik was jong en impulsief en sprong er meteen vol in. Eerst verhuurde ik mezelf aan andere bedrijven en zo kon ik geleidelijk gereedschap en machines aanschaffen. In 2008 ben ik begonnen bij mijn ouders in de schuur met een eigen werkplaats en in 2012 ben ik verhuisd naar de huidige locatie.” De groei zette door, met name vanaf 2017, en de volgende stap was de noodzakelijke forse uitbreiding van de hal in 2019, waar Lammerink nu  met een team van twaalf mensen flink aan de weg timmert. Is het motto door blijven groeien? “Ik ben vooruitstrevend en wil niet stil zitten, verbreding en verdieping horen daar bij. En dus ook groei, maar niet ongebreideld; het moet wel beheersbaar zijn en zeker ook blijven.”

Enthousiasme overbrengen

Aanvankelijk richtte Lammerink zich met name op constructiewerk, maar de tevreden klanten kwamen met meer wensen. Daardoor groeide Lammerink Constructiewerken uit tot een allround metaalbedrijf met veel klanten verspreid over heel Nederland. “Onze producten, van staal, rvs of aluminium, variëren van constructies tot frames en van machineonderdelen tot trappen en balustrades. Veelal gaat het daarbij om totaalproducten waarbij maatwerk centraal staat.” Er is sprake van een vaste klantenkring. Hoe komt dat? “Klanten komen bij ons terug omdat we kwaliteit leveren voor een goede prijs, flexibel zijn en onze afspraken nakomen. Verder speelt een rol dat ik altijd het persoonlijke contact op zoek zodat ik het enthousiasme over onze klanten én over ons bedrijf kan delen. Opdrachtgevers stellen dat op prijs, zien dat als een meerwaarde waardoor we denk ik een gunfactor hebben.” Met die instelling en benadering gaat Lammerink Constructiewerken ongetwijfeld nog een mooie verdere toekomst tegemoet.

Lammerink Constructiewerken
De Milt 20, 7678 CA, Geesteren
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators