30/1/2024

“LoveTies is niet zomaar een elastiek, het is beter dan alles dat al bestaat”

Loveties

Soraya Bloemendal en Petra Holland

“LoveTies is niet zomaar een elastiek, het is beter dan alles dat al bestaat”

Loveties

M

et eigen salons, wedstrijd deelnames en het geven van trainingen aan kappers is Soraya Scheepmaker Bloemendal een succesvolle ondernemer. Petra Holland is met ruim vijftien jaar ervaring een doorgewinterde fotografe. Haar specialiteit is het feilloos vastleggen van mode en beauty. Samen zijn zij in mei 2023 gestart met LoveTies. Met revolutionaire haarelastieken staan ze aan de start van een waar succesverhaal.

 

Al langere tijd werkten Petra en Soraya samen. Zo hebben zij in de afgelopen zes jaar niet alleen het kappersboek Braids & Boho en het magazine Braids for Mini’s uitgebracht, maar hebben ze nu ook hun krachten gebundeld om LoveTies te creëren. Niet alleen in hun werk, maar ook in ons gesprek vullen de dames elkaar als geen ander aan.

Petra Holland en Soraya Bloemendal | Fotografie: Petra Holland

Een nieuw concept

Al lange tijd hadden de twee talenten het idee om samen iets op de markt te brengen. Wat dat moest worden, was in eerste instantie nog niet helemaal duidelijk. De beste ideeën ontstaan op onverwachte momenten, zo ook bij Soraya. “Onder de douche hakte ik de knoop door. Het moest óf een steengoede haarlak worden óf een elastiek zoals die nog niet bestaat. Diezelfde dag moest ik een klant knippen. Toen ik het elastiek uit haar haren haalde wist ik het gelijk: dit is het.” Petra benadrukt het verschil met het originele elastiek. “We hebben veel veranderd en zijn lang bezig geweest met het verbeteren, vernieuwen en produceren van het concept. Daarnaast hebben we een totaal andere visie, uitstraling en doelgroep.”

Elastiek en armband in één

De collectie van LoveTies bestaat uit een haarband en drie elastieken: Mini, Midi en Maxi. Soraya legt het verschil uit: “Wanneer je het allersterkste elastiek wilt, moet je de Maxi hebben. Die is zo stevig dat écht alles op zijn plek blijft zitten, zelfs tijdens een marathon. Perfect voor dik of zwaar haar. Voor normaal haar is er de Midi, een dunnere variant van de Maxi. De Mini is ontworpen voor dun haar.” LoveTies hebben een uniek en moeiteloos aantreksysteem voor langdurige ondersteuning. Door dit systeem hoef je je geen zorgen meer te maken over haren die afbreken. Petra vertelt: “De elastieken zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel erg leuk. We hebben ze in allerlei kleuren en met verschillende mooie bedels. Daardoor kun je ze ook om je pols dragen als armband, dat vind ik ideaal. Ze zijn prachtig en zitten fijn. Eerder had ik altijd van die strakke en lelijke elastieken om mijn polsen.” Als kapper leeft Soraya helemaal op wanneer ze vertelt hoe je de LoveTies optimaal kunt gebruiken. “Om je kapsel af te maken kun je allerlei trucjes uithalen. Zo kun je het elastiek speels laten hangen, meevlechten in je staart of je kunt plukken door de gedraaide stukjes van het elastiek halen.”

“Toen ik het elastiek in mijn handen had wist ik het gelijk: dit is het”

Online en in de winkels

Na zes weken kwam LoveTies al in het vizier van Kruidvat. Petra legt uit hoe dit balletje is gaan rollen. “Een inkoper kwam in aanraking met onze producten en belde ons met de vraag of wij een samenwerking zouden zien zitten. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.” “Te bizar voor woorden”, zegt Soraya enthousiast. “We komen een maand lang op de toonbank te liggen. Daarnaast verkopen we via onze eigen webshop en meer dan tweehonderd kapsalons. Ook gaan we inzetten op kledingwinkels.” De dames willen het succes maar al te graag voortzetten. Ze willen op elk vlak blijven verbeteren, vertelt Petra. “Nieuwe kleuren en nieuwe bedels; we gaan mee met de mode en spelen daarop in. Het is niet zomaar een elastiek, het is beter dan alles dat al bestaat. We hebben echt een drive om er samen iets van te maken.” Volgens Soraya is zo’n samenwerking een soort huwelijkscontract. Lachend ligt ze deze opmerking toe: “Ik spreek haar net zoveel als mijn partner. Maar het is enorm leuk om te kunnen delen.” Petra is het daar mee eens: “We zijn inmiddels perfect op elkaar afgestemd. Het is een ontzettend leuke leerweg.”

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators