11/3/2024

“Wij willen gewoon leuk werken”

25 jaar Lucas IT

Arjan en Léon Lucas
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“Wij willen gewoon leuk werken”

25 jaar Lucas IT

O

p de foto zien we Arjan en Léon Lucas van Lucas IT in hun nieuwe onderkomen Het Klooster - Business Inspiration Center, de compleet verbouwde H. Pancratius Kerk in Albergen. De broers hebben hier met hun veertig medewerkers eind 2023 hun intrek genomen. Een grote en mooie nieuwe stap voorwaarts voor het IT-bedrijf dat in 1999 van start ging in een leegstaande slaapkamer van Arjans en Léons oma.  

Arjan: “Bij het zien van de artist impressions en gedurende het vouwproces hadden we natuurlijk al wel een goed idee van hoe Het Klooster uiteindelijk zou gaan worden. Maar nu het klaar is, overtreft het al onze verwachtingen. Het is een zeer inspirerende, prachtige werkomgeving. Of liever: leefomgeving. Hier, midden in Albergen, zitten we echt op onze plek en we hebben hier gezien de ruimte nog alle mogelijkheden om verder door te groeien. . Ik kreeg een berichtje van een medewerker, dat alles zegt: ‘Bedankt dat ik mag werken in het mooiste kantoor van Nederland’. Alle reacties zijn trouwens louter positief. Dat doet goed!”

Arjan (links) en Léon  Lucas. | Fotografie: Frank Visschedijk

Een kwart eeuw Lucas IT

En wat is er mooier dan om in deze nieuwe omgeving het jubileumjaar te kunnen vieren? “Inderdaad”, zegt Arjan, “een extra reden om het vijfentwintigjarig bestaan extra luister bij te zetten. Op 19 april hebben we de officiële opening en een dag erna is het open dag voor iedere geïnteresseerde. Verder hebben we voor alle medewerkers een gastronomisch weekend gepland in Brugge, dat we feestelijk afsluiten in Bistro Kampkuiper, samen met de partners. En natuurlijk vergeten we onze klanten niet. Zo plaatsen we elke maand op onze website een interview, in de vorm van een video, met een klant waarmee we al vanaf het begin, dus vijfentwintig jaar, samenwerken. Bijvoorbeeld Bouwbedrijf B&K van Jeroen Bekke, die destijds zijn bedrijf letterlijk startte in een duiventil. Wij leverden voor hen de eerste computers en vanaf toen zijn onze bedrijven met elkaar meegegroeid en steeds groter en professioneler geworden. Daarbij is IT in al haar facetten natuurlijk steeds belangrijker geworden.”

(Cyber)security wordt steeds belangrijker

Anno 2024 bestaat dat IT-landschap van Lucas IT uit Cloud, Security, Werkplek, Connectivity en Services. Arjan: “De focus op security, in het bijzonder cybersecurity, neemt steeds meer toe en we hebben ons daarin echt gespecialiseerd. We hebben een eigen ISO-afdeling, een afdeling met Informatie Security Officers. Daar wordt voor klanten continu gemonitord op software-lekken en bedreigingen zoals ransomware. Daarmee anticiperen we op problemen en voorkomen cyberrisico’s.” Het gaat dus om controle aan de voorkant, maar ook om bewustwording bij medewerkers. Arjan: “We laten hen bewuster en slimmer, dus veiliger, omgaan met IT. Het is een kwestie van gedrag herkennen en daarmee anticiperen op voorkomen van problemen. Daarvoor is het ook belangrijk dat bedrijven zichzelf openstellen en - bijvoorbeeld met de hulp van ethische hackers - eventuele problemen opsporen. Security wordt steeds belangrijker omdat er veel op het spel staat en omdat veel organisaties er om vragen, zoals verzekeraars en accountants. Daarbij komt dat veel bedrijven die van belang zijn voor de maatschappij vanaf medio 2024 moeten voldoen aan de NIS2-richtlijn, de nieuwe Europese cybersecuritywet die organisaties beter moet beschermen tegen cyberaanvallen. Met Lucas IT helpen we graag om organisaties hierop in te richten en zodoende hun weerbaarheid tegen cybersecurity te vergroten.”

“Security wordt steeds belangrijker omdat er veel op het spel staat”

Op een leuke manier werken

Lucas IT blijft groeien en dat vraagt om nieuwe medewerkers. Arjan: “We kunnen nog steeds goed personeel krijgen en mensen gaan hier niet snel weg. Hoe dat komt? Omdat wij op een leuke manier willen werken, goede arbeidsvoorwaarden bieden en alle medewerkers echt willen leren kennen. En leuk werken willen wij ook samen met onze klanten. Dat betekent niet alleen net een stukje harder lopen dan anderen, maar ook transparant zijn, altijd klaar staan en snel aanpakken wanneer het moet. Daarnaast vinden Léon en ik het belangrijk om met klanten te sparren, want van elkaars kennis en kunde kun je veel leren.” Dat is ook een reden waarom de broers er niet aan denken om hun bedrijf te verkopen, hoewel er aanbiedingen genoeg zijn geweest. “Een overname betekent al snel een andere bedrijfscultuur, waarin contracten en geld belangrijker zijn dan onderlinge relaties. Dat willen we niet. Want, nogmaals, we willen gewoon leuk werken en dat blijft zo!”

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators