13/2/2024

“Iedereen moet zich hier op zijn gemak voelen”

MADtv

Bill Lohr en Niels Neeskens
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“Iedereen moet zich hier op zijn gemak voelen”

MADtv

S

inds 2022 is MADtv gevestigd in Buitengoed, gevestigd aan de Gunnerstraat in Weerselo - de voormalige De Methoeve. De activiteiten van MADtv bestaan uit podcasts, livestreams, videografie, fotografie, het creëren van social content en workshops. Daarmee bedienen ze tal van organisaties onder de slogan ‘jouw online uitzendkanaal’. Eigenaar Niels Neeskens: “Wij vormen een creatieve broedplaats, waarin mensen samenkomen om hun doelgroep op een onderscheidende manier te bereiken met inspirerende verhalen. Wij faciliteren daarin met onze geavanceerde technieken, opname- en  andere apparatuur en professionele ondersteuning. Met de MAD tv-studio Buitengoed als bruisend epicentrum.”

In het nieuwe concept Buitengoed zijn acht bedrijven gevestigd die zich met een multidisciplinaire aanpak richten op ‘positieve gezondheid’ voor medewerkers van organisaties. MADtv zorgt voor de ondersteuning via podcasts en livestreams. Bill Lohr, de creatieve producer die tevens leiding geeft aan het team “Wij geven als onderdeel van een vitaliteitsevent passende workshops en we bereiken de medewerkers die niet fysiek aanwezig kunnen zijn.”

Fotografie: Frank Visschedijk

Twee studio’s

MAD heeft ook een studio in Almelo, Studio MAD, in 2010 opgericht door Niels, Jordie Cress en Stef Nitert. Laatstgenoemde is geen mede-eigenaar meer, Jordie nog wel. TSR AV is de technische partner en mede-eigenaar van MADtv Niels (43): “Het ging meteen vrij hard en de variëteit aan klanten nam snel toe. We zochten daarom een tweede studio en toen deed deze buitenkans zich voor. Deze studio is perfect voor videoregistraties, livestreams, podcasts en online vergaderingen. Alle audiovisuele faciliteiten zijn aanwezig om een evenement, training, workshop, seminar of podcast te organiseren, op te nemen, te streamen en om prachtige foto’s te maken.” De studio kan aan ieders wensen worden aangepast en vanuit de studio kun je livestreamen naar andere ruimtes in het Buitengoed, zoals de green screen studio, de fitnessclub, het groene café en de mooie buitenfaciliteiten en tuinen. Vanuit de ontvangstruimte kun je, onder het genot van een hapje en een drankje in een geweldige sfeer, meekijken naar wat er in de studio gebeurt.  Bill: “Ook belangrijk is dat we op maat gemaakte contentpakketten aanbieden, zeg maar abonnementen.”

De klant moet zich thuisvoelen

Bij MADtv werken naast Niels en Bill op dit moment zes mensen. Wie zijn zij? Bill: “Samuel ten Dam is ons technische brein achter de schermen, Wouter Reink is een heel ijverige en goede content creator, Daan Vos is een prettig-sociale contentmaker, Martijn Groot doet de administratie, Jesse Terpstra is verantwoordelijk voor sales en Metin Yirtici is onze foto-kunstenaar. En Niels is het creatief-zakelijke, commerciële brein van MADtv.” Over Bill zegt Niels: “Bill is als creative producer de technisch onderlegde, creatieve en gastvrije duizendpoot.” Bill begon als videograaf bij Lucky in Rijssen. “Daar heb ik een goede leerschool gehad, waarna ik voor mezelf ben begonnen. Tussentijds heb ik nog een opleiding communicatie gevolgd en liep ik stage bij onder andere Studio MAD, waar ik ben blijven hangen. In 2022 werd ik hier creatief producent. De afwisseling van het produceren van de live shows, het in co-creatie samen met de klant mede bepalen van de inhoud en de afwikkeling van een productie vind ik steeds weer een prachtige uitdaging. Voor mij is super belangrijk dat iedereen die hier komt een gemeend gevoel van gastvrijheid ervaart. En we willen ervoor zorgen dat de klanten op een vernieuwende manier met een uitgelezen boodschap hun doelgroep bereiken en dat ze een unieke en fijne beleving ervaren. ” Niels volgde, na een commerciële opleiding, een filmopleiding in Denemarken. “In 2006 ben ik voor mezelf begonnen, waarbij mijn voornaamste uitdaging was en is om impact te maken door mooie verhalen te vertellen.” Dat doet hij ook als filmproducent. Zo is hij bezig met de verfilming van De Bankroof en hij maakte hij de prachtige korte film Noabers.

“Met de leuke workshop /bedrijfsuitje leer je hoe je je eigen liveshow kunt creëren”

Nieuwe workshop: bedrijfsuitje

De workshops van MADtv vinden plaats in de MAD tv studio Buitengoed of op locatie. Het aanbod betreft video content maken, zakelijke vlogs maken, cursus fotografie en cursus presentatie. Niels: “De workshops zijn bedoeld voor iedereen die het maximale uit video en fotografie als marketingmiddel wil halen.” Sinds kort is er een vijfde workshop, /bedrijfsuitje. “Het is een heel leuk bedrijfsuitje waarin je leert hoe je je eigen liveshow kunt creëren. De gasten bepalen zelf de rolverdeling, wat altijd interessante dingen over bijvoorbeeld de onderlinge relaties oplevert.” Bill vult aan: “Deze nieuwe workshop slaat heel goed aan. We creëren hiermee op een innovatieve manier een echte beleving. En zoals bij alles wat we doen gebeurt dat in een relaxte, laagdrempelige sfeer. Want, nogmaals, iedereen moet zich hier op zijn gemak voelen.”   

Voor en door concept

Binnen het ‘Voor en Door’ concept kunnen (jonge) talenten en ondernemers in Twente hun achterban bereiken via livestreams en podcasts over maatschappelijke vraagstukken zoals financiële problemen, schaarste in huisvesting, deelnemen in de maatschappij of over hoe om te gaan met eenzaamheid. Met het MADtv platform verbindt MADtv jongeren aan de arbeidsmarkt en wordt connectie gecreëerd tussen verschillende groepen.

MAD tv
Gunnerstraat 39, 7595 KD, Weerselo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators