21/4/2022

Maxime Verhagen opent themapark over de bouw voor kinderen

Bouwend Nederland

Persbericht
Redactie Tubbergen
Redactie Tubbergen
Tubbergen | Nederland

Maxime Verhagen opent themapark over de bouw voor kinderen

Bouwend Nederland

O

p 16 juli start DE kinderbouwbeleving van het jaar, Wij Bouwen de Toekomst. Het is een compleet nieuwe vorm van kinderen enthousiasmeren voor de bouw en infra in al zijn facetten. Koninklijke Bouwend Nederland heeft een concept ontwikkeld met als doelstelling een onvergetelijk jeugdevenement neer te zetten, samen met regionale bedrijven en het onderwijsveld. De primeur van deze unieke vorm van entertainment vindt dit jaar plaats op Vliegveld Twenthe.


Wij Bouwen de Toekomst

De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen van een woning qua bouw, infra en techniek? Dat gaan we deze zomer allemaal laten zien en wat belangrijker is, de kinderen mogen dat zelf beleven. De jonge bezoekers kunnen een materialenpaspoort halen, ontdekken hoe het is om een graafmachine te bedienen, kunnen zich uitleven op een verkeerspark en gaan natuurlijk zelf aan de slag met het bouwen van een huis.

Daarnaast gaan ze op avontuur met de familie Bouwer in een theaterbeleving vol muziek en interactie. In deze musical, speciaal voor dit evenement ontwikkeld door Van Hoorne Entertainment, worden de jonge bezoekers meegenomen in de wereld van de bouw en infra.


Bouwers van de toekomst

De bouw- en infrasector staat voor een gigantische opgave. Zo moet er de komende tien jaar een miljoen woningen gebouwd worden, inclusief de vereiste infrastructuur. Al langere tijd spant de bouw en infra sector zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Te weinig jongeren kiezen momenteel voor een baan of opleiding in de bouw en infra. Werken in de bouw en techniek moet daarom weer de status krijgen die het verdient. Bouwers en technische ambachtslieden zijn cruciaal voor het laten draaien van onze maatschappij.

Maar er is ook veel onbekend over de diversiteit van het werken in de bouw. Er is op de basisschool weinig aandacht voor techniek. Dit terwijl er in het primair onderwijs vaak wel ruimte is voor vakken als filosofie of een vreemde taal. Veel kinderen weten daardoor niet hoe leuk het kan zijn om iets te maken of te bouwen. Daarom heeft Bouwend Nederland ervoor gekozen om dit innovatieve en leerzame park te ontwikkelen.


Opening 16 juli

De opbouw van het park begint eind juni en op 16 juli zullen de poorten van Wij Bouwen de Toekomst opengaan. Met als basis Vliegveld Twenthe zullen kinderen vijf weken lang kunnen genieten van alle innovaties die het pop-up themapark te bieden heeft. Meer informatie is te vinden op www.wijbouwendetoekomst.nl, tevens zijn daar tickets te bestellen en is er meer informatie over de theaterbeleving beschikbaar. Dit pop-up themapark is ontwikkeld door Kibeco, in opdracht van Bouwend Nederland. Kibeco realiseerde eerder projecten als het Dinopark en Big Insects.


Over Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is dé ondernemersorganisatie voor de bouw en infra. Wij verenigen en verbinden 4300 kleine en grote bedrijven, behartigen de belangen van de sector op lokaal, regionaal, landelijk en Europees niveau, en maken ons hard voor vernieuwing in de bouw en infra. Als lid kunt u bovendien tijd en geld besparen met kosteloos advies, hulp bij uw bedrijfsvoering en nog veel meer ledenvoordelen.

Bouwhekdoeken

De bedoeling is dat de 350 leden van Bouwend Nederland in Twente de mogelijkheid hebben deze 2 ontwerpen van bouwhekdoeken kunnen bestellen voor slechts € 45 (excl. BTW) per stuk. Zodoende kunnen ze deze ophangen op de verschillende bouwplaatsen om aandacht te genereren voor dit themapark met als doel de leerlingen van basisscholen te enthousiasmeren over de bouw en om een positieve impuls aan het imago in de bouw te geven.

Bouwbedrijven kunnen deze bestellen via deze link

Bouwend Nederland
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators