28/6/2024

Met je bedrijf besparen op energie

Zakelijke Enerietarieven

Met je bedrijf besparen op energie

Zakelijke Enerietarieven

E

nergiebesparing voor bedrijven gaat over meer dan alleen maar de thermostaat lager zetten. Er zijn een hoop innovaties en duurzame aanpassingen mogelijk die het makkelijker maken om als ondernemer te voldoen aan verplichte energiebesparende maatregelen. Samenwerken aan een duurzame toekomst doe je door zo veel mogelijk te besparen. Zet het op je prioriteitenlijstje. Je helpt er je eigen bedrijf mee door minder uit te geven, maar je draagt ook je steentje bij aan het milieu. Wij hebben een aantal praktische tips voor je om duurzame financiële keuzes te maken. 

Mogelijkheden bij dezelfde leverancier

Leveranciers van zakelijke energie stellen energiepakketten samen op basis van het gemiddelde verbruik van bedrijven. Maar het kan voorkomen dat je verbruik gedurende een periode hoger uitvalt dan je huidige energiepakket toestaat. En dit zorgt voor een hoger tarief, voor de extra energie die je verbruikt hebt. Dit kan hoog uitpakken. Daarom is het voor je bedrijf handig om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om over te stappen naar een ander energiepakket binnen dezelfde leverancier. Sommige zakelijke energieleveranciers bieden flexibiliteit waardoor je eenvoudig kunt switchen naar een energiepakket dat beter aansluit bij je actuele behoeften. 

Onderzoek naar handige manieren om te besparen

De kosten voor zakelijke energie zijn rechtstreeks gekoppeld aan het totale verbruik van je organisatie. Daarom is het altijd verstandig om te onderzoeken hoe je het verbruik kunt verminderen. Vervang bijvoorbeeld alle verlichting door nieuwe LED-verlichting en zonnepanelen. De voortdurende vooruitgang in technologieën binnen de zakelijke energiemarkt maakt het steeds gemakkelijker om elektriciteit en gas efficiënter te gebruiken. Je verkleint hiermee je ecologische voetafdruk, maar ook je bedrijfskosten op de lange termijn. Het draagt bij aan een duurzamer imago en je kosten worden lager, een win-win situatie.

Een nieuwe leverancier

Wanneer je een energiecontract voor je bedrijf afsluit, zie je direct de einddatum van het contract. Als je binnen de opzegtermijn en vóór die einddatum overstapt naar een andere energieleverancier, kun je vaak voordeliger uit zijn. Energiebedrijven willen nieuwe zakelijke klanten aantrekken en bieden daarom vaak aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen aan. Na een periode met weinig goede aanbiedingen, komen er langzaam maar zeker weer meer op de markt. Als je zakelijke energiecontract bijna afloopt, is het verstandig om niet stil te blijven zitten, maar om je opties te bekijken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om te blijven waar je bent, maar dan loop je het risico dat je te veel betaalt voor je zakelijke energie. Het is dus raadzaam om dit goed te controleren en ervoor zorgen dat je de beste prijs krijgt voor je energiebehoefte.

Zakelijke Energietarieven
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators