5/10/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Lenkracht

Marthijn Brinks en Maarten Haase
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Lenkracht

O

p de keper beschouwd zijn de filmmakers Marthijn Brinks en Maarten Haase elkaars concurrenten. Ze hebben elk hun eigen bedrijf, Lenskracht en Maarten Haase Filmingenieur. Toch besloten ze de samenwerking aan te gaan en hun spreekwoordelijke zolderkamers te verruilen voor een gezamenlijke kantoorruimte aan de Argonstraat. “Door samen te werken kunnen we grotere klussen in het bedrijfsleven aan”, zegt Marthijn. “En samen kunnen we onze klanten een beter product bieden”, vult Maarten aan.

Na zijn studie Kunst en Techniek begon Maarten in 2014 voor zichzelf als filmmaker onder de naam Maarten Haase Filmingenieur. “Die opleiding is heel breed en het film maken heb ik vooral in de praktijk moeten leren. Dat ging me goed af, maar ik ben niet zo zakelijk aangelegd. Hoe kom ik aan meer opdrachten?, vroeg ik me af. Het antwoord kwam toen ik Marthijn me vroeg te helpen voor een grote klus voor Mercedes Baan. Die samenwerking verliep uitstekend en we besloten daarmee door te gaan. En toen werd me ook duidelijk dat Marthijn wel die de commerciële vaardigheden heeft.”

Maarten Haase (links) en Marthijn Brinks

Uit de hand gelopen hobby

“Op dat moment was  ik nog niet zo lang voor mezelf bezig”, zegt Marthijn. “Ik werkte als verkoper van bedrijfswagens bij een Mercedes-dealer. Leuk werk, maar mijn hobby film maken vond ik eigenlijk nog leuker. Dat begon in 2017 met een bruiloft, Dat sloeg aan en het werden er steeds meer. Daarom besloot ik van mijn hobby mijn beroep te maken en ben ik in 2020 voor mezelf begonnen. Ik kreeg gaandeweg steeds meer zakelijke opdrachten. Toen Maarten en ik gingen samenwerken werden dat er steeds meer. Vooral via mond-tot-mondreclame kwam de vaart er goed in.”

“Klanten zien in dat onze samenwerking eigenlijk heel bijzonder is”

Elkaar perfect aanvullen

“Klanten zien in dat onze samenwerking eigenlijk heel goed werkt”, vervolgt Maarten. “De meeste videografen werken juist alleen of er wordt een grote agency ingeschakeld. Doordat wij al tijdens de kennismaking samen komen, worden we echt serieus genomen. Klanten snappen dat het eindresultaat beter wordt juist doordat we het met zijn tweeën doen. Dat leggen we uit. We kunnen goed duidelijk maken dat we allebei kunnen filmen maar ook dat we elk onze specifieke bijzondere vaardigheden hebben. We vullen elkaar in die zin goed aan. Met deze bundeling van krachten richten we ons vooral op het mkb en de grotere bedrijven, op ondernemers die de meerwaarde van onze samenwerking inzien. Ze krijgen echt waar voor hun geld.”

Maarten Haase

Meer dan de camera vasthouden

Marthijn: “Bij een maken van een bedrijfsfilm komt nogal wat kijken, veel meer dan alleen de camera vasthouden. Denk aan het schrijven van scripts, het opbouwen van de setting, het interviewen, het editen, enzovoorts. In grote lijnen kun je zeggen dat Maarten vooral degene is van de regie en de creativiteit en dat ik me meer focus op de techniek, het regelen, het filmen en de interviews. Daarnaast ben ik ook fotograaf; ook dat is handig, want bedrijven vragen vaak ook om een combinatie van film en fotografie.” Een mooie nieuwe toevoeging aan de apparatuur is de racedrone, waarmee je in een gebouw kunt rondvliegen en mooie sfeerbeelden kunt maken. Maarten: “Vooral bij het editen komt een en ander kijken. Bedrijfsfilms worden nu veel breder opgezet dan vroeger, zeker in relatie tot social media.” Naast bedrijfsfilms, die ze altijd met zijn tweeën doen, komen ook aftermovies, promotiefilms, productfilms en vacaturefilms voor. Die doen ze alleen of samen, afhankelijk van de grootte van de opdracht. Overigens maakt zowel Maarten en Marthijn individueel nog huwelijksreportages.

“Film maken is echt nog steeds een hobby en dat zal het ook altijd blijven”

Marthijn Brinks

De kracht van de samenwerking

Marthijn en Maarten zijn goed op elkaar ingespeeld, ze weten precies wat ze moeten doen. “Maar dat betekent niet dat alles altijd binnen super strakke kaders verloopt”, zegt Marthijn. “We laten veel afhangen van de spontaniteit van het moment. Dat ligt ook aan de aard van de opdracht. Zo wilde Pentas een film maken die empathie uitstraalde. Dan kies ik voor een spontaan, niet voorbereid interview, want dan kun je de intenties beter in beeld brengen. Uiteindelijk leverde het een prachtig resultaat op en daar mogen we trots op zijn.” Dat geldt voor meer klanten, zoals Pluimers, ROVC Opleidingen, Bouwbedrijf Ter Hamsel/Timmerfabriek Ter Harmsel, Paul Roescher, Pluimers Isolatie, enzovoorts. Maarten: “Klanten ervaren de kracht van onze samenwerking, het eindresultaat is gewoon heel goed en dat enthousiasmeert en stimuleert ons.” Marthijn: “Bovendien is dit werk ontzettend  leuk is en het voelt nog steeds als een hobby waar ik dagelijks energie uithaal.” “Daar kan ik me volledig bij aansluiten”, zegt Maarten tot slot, vooral nu we deze mooie samenwerking zijn aangegaan.”

Lenskracht en Maarten Haase Filmingenieur
Argonstraat 1a, 7463 PD Rijssen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators