6/7/2023

“Met Othmar Bierspa en Othmar Herberg bieden we een totaalbelevenis”

Dirk Heupink, mede-eigenaar van Othmar

Dirk Heupink
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“Met Othmar Bierspa en Othmar Herberg bieden we een totaalbelevenis”

Dirk Heupink, mede-eigenaar van Othmar

N

a het assortiment van negen vaste bieren en zes seizoensbieren introduceerde brouwerij Othmar onlangs weer een nieuw bier: Othmar BIO Goud, gebrouwen met alleen biologische ingrediënten. Na de opening in 2016, tegelijk met Gasterij Oatmössche, aan het prachtige Commanderieplein in Ootmarsum is het hard gegaan met de brouwerij van Dirk Heupink en Bart Nijhuis. En niet alleen met de ontwikkeling van nieuwe bieren, want vorig jaar werd de tweede fase voltooid met, in een geheel nieuw gebouw, de opening van Othmar Herberg en Othmar Bierspa. Dirk: “We bieden nu echt een totaalbelevenis.” Daarom werd de naam ook gewijzigd in simpelweg Othmar.

Nu, ongeveer een jaar later, blikt Dirk met volle tevredenheid terug: “Het concept blijkt aan te slaan, boven verwachting zelfs. Na de opening zien we een constant stijgende lijn in het aantal reserveringen, zoals voor het hotel, Othmar Herberg dus, als voor Othmar Bierspa. Het hotel krijgt op Tripadvisor zelfs op alle criteria - locatie, hygiëne, service en prijs/kwaliteit - vijf sterren, de hoogst mogelijke waardering. En reviews als de volgende zeggen genoeg: ‘Heerlijk lang weekend bij Othmar verbleven. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Ontbijt, rondleiding en bierspa was top. Personeel was gastvrij en attent. We hebben een heel fijn lang weekend gehad.’ En ‘Wij hebben heerlijk genoten van de bierspa en ons verblijf in de herberg. Mevrouw achter de balie was ook aardig en de kamer was voorzien van alles wat je nodig hebt! Heerlijk geslapen en het biertje smaakte goed :) Bedankt dat jullie rekening hebben gehouden met een lief kaartje schrijven voor mijn vriend zijn verjaardag!’ Dirk: “En dat praat zich voort. We zijn erg blij met deze ontwikkeling en we gaan er alles aan doen om de kwaliteit en het serviceaanbod op het hoogste niveau te houden en waar mogelijk verder te ontwikkelen.” 

Blijven verbeteren

Met die ontwikkelingen doelt Dirk onder meer op de aanleg van een veld met zonnepanelen. “Die komen bij de parkeerplaats, en dan op een esthetisch verantwoorde manier, mooi aangekleed en passend binnen het gehele plaatje. Daarnaast komt er als extra service voor de bezoekers een carport en we gaan aan de slag met een faciliteit voor de stalling van fietsen. Dat zal allemaal niet zo lang meer duren, want we willen het de bezoekers zo goed mogelijk naar de zin maken.”

Othmar Herberg en Othmar Bierspa

Het nieuwe gebouw van Othmar op het Commanderieplein telt 2.700 vierkante meter en heeft drie bouwlagen. Othmar Herberg is een hotel met twaalf kamers. Dirk: “Als gast onderga je hier een ware bierbelevenis. Alle kamers hebben een eigen bierthema, zijn sfeervol ingericht en je hebt een prachtig uitzicht over het karakteristieke plein en ons hopveld.  En na het wakker worden geniet je van een uitgebreid lokaal ontbijt in onze bierkelder. De Othmar Bierspa, die uniek is in Nederland en landelijk veel aandacht heeft getrokken, maakt de belevenis compleet. Je kunt hier genieten in optima forma. Zie het als een combinatie van heel speciale wellness en speciaalbier. Er zijn drie ruimtes met elk een bierthema. Je ondergaat een heerlijk gevoel als je plaatsneemt in een van de bierbaden, waarin het water is vermengd met ingrediënten van bier, mout, hop en gist. De werking ervan is verzachtend, antibacterieel, rustgevend en helend. En vanzelfsprekend hebben we er biertjes bij die je zelf kunt tappen. Daarnaast kun je genieten van massagestoelen en bierbarrelsauna’s. Kortom, met onze nieuwe totaalbeleving is Othmar een waar bierwalhalla, waarbij plezier en gezelligheid uiteraard heel belangrijk zijn. En ook als  houd je niet van bier, dan is die beleving niet minder. Veel relaxter dan hier kun je het niet krijgen.” 

Rondleidingen en Othmar shop

“Wij verzorgen ook rondleidingen. Het aantal reserveringen daarvoor neemt ook gestaag toe,” zegt Dirk. “Die brouwerijtour is leerzaam, educatief en, vanzelfsprekend, ook smaakvol, want proeven hoort erbij. We leggen alles uit over de verschillende brouwprocessen en je ervaart wat Othmar Bier zo speciaal maakt, namelijk de geschiedenis, de grondstoffen en de traditionele brouwmethode in de moderne brouwerij.” Er is inmiddels ook een Othmar shop: “Naast onze bieren met bijpassende glazen kun je hier allerlei leuke bier-artikelen kopen. En ben je op zoek naar een leuk cadeautje, dan hebben we daarvoor een aantal leuke geschenkverpakkingen. Je kunt je cadeau natuurlijk ook zelf samenstellen. Ook hebben we allerlei Othmar merchandise-artikelen, zoals petjes en t-shirts en allerlei artikelen om bijvoorbeeld je mancave smaakvol in te richten.” 

Opperbest vermaken

Al met al is het gebied waar ooit de oude Commanderie stond, getransformeerd tot een plek waar Dirk en Bart echt trots op mogen zijn. En dan gaat het niet alleen om hun brouwerij, hotel en bierspa. Dirk: “Het Commanderieplein trekt veel dagjesmensen en toeristen. Logisch, want je kunt je hier de hele dag opperbest vermaken en daarnaast ook nog eens genieten van onze mooie  stad, het Openluchtmuseum, veel bezienswaardigheden en de prachtige omgeving van  Noordoost-Twente. Dan heb je toch geen reden meer om niet te komen?”  

Zakelijke mogelijkheden

Ben je als ondernemer op zoek naar een locatie voor klanten of personeel om te overnachten, voor een vergadering al dan niet met een of meer activiteiten in een mooie en inspirerende omgeving? Dan ben je bij Othmar aan het juiste adres. Er is keuze uit leuke arrangementen. 

Het proeflokaal kan worden afgehuurd voor vergaderingen. Er zijn er een groot beeldscherm en andere presentatiemogelijkheden aanwezig. Ook zijn er koffie- en theefaciliteiten en desgewenst kan een lunch of diner worden geregeld in samenwerking met Gasterij Oatmössche.

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators