12/10/2021

“Geen nieuwe woning, maar een nieuw thuis”

Mijn Makelaar Stegeman

Luc Goossen
M

akelaar-taxateur Luc Goossen kwam begin jaren negentig als zoon-van-de-dominee vanuit Hasselt in Vriezenveen terecht. Om er nooit meer weg te gaan. Via wat omwegen belandde hij in de makelaardij en nam hij uiteindelijk het vermaarde makelaarskantoor van Henk Stegeman in Vriezenveen over. Als Mijn Makelaar Stegeman hielp Luc de afgelopen jaren, op zijn eigen no-nonsense manier, al heel wat Twenteranders aan een nieuwe woning. Herstel: aan een nieuw thuis. In gesprek met Luc Goossen.

Het beviel Luc al snel in Vriezenveen. “Het agrarische leven trok me wel”, vertelt Luc. “Na de middelbare school ben ik Agrarische Bedrijfskunde en Makelaardij gaan studeren aan de Hogeschool in Dronten. Tijdens mijn studie liep ik stage bij Agriteam Makelaars van Jan-Bart Smelt in Vriezenveen en ontstond al de nodige interesse in de makelaardij. Na mijn studie werkte ik bij een veevoederleverancier, waar ik me bezighield met productierechten. In die tijd kreeg ik veel vragen van particuliere klanten of ik ze niet kon adviseren. Die verwees ik steevast naar Henk Stegeman. Niet veel later vroeg Henk me of ik bij hem kwam werken. In juni 2004 heb ik de zaak overgenomen, dus ik ben al ruim 17 jaar makelaar in Vriezenveen.”

Luc Goossen
Geen gladde praatjes

Met al die jaren ervaring in het makelaarsvak heeft Luc zich steeds meer ontwikkeld tot een allround makelaar die niet alleen thuis is in verkoop en aankoop, maar ook zijn mannetje staat als het gaat om taxatie én advisering. “Bij ons draait het om de inhoud”, zegt Luc. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. We zijn recht door zee en zeggen altijd waar het op staat. Uiteraard hebben wij alles op kantoor perfect voor elkaar en regelen we alles tiptop voor onze klanten. Veel klanten voelen zich bij ons thuis, omdat we hun taal spreken en de mensen hier goed kennen. Bij het kopen van een huis komt altijd emotie kijken. Mensen zoeken geen nieuwe woning, maar een nieuw thuis. We laten bovendien niets aan het toeval over en vinden maatschappelijke betrokkenheid enorm belangrijk.”

Sociaal betrokken

Als makelaar staat Luc Goossen middenin de Vriezenveense samenleving. “We zijn inderdaad op heel veel plekken zichtbaar aanwezig”, knikt Luc. “We zijn sponsor bij onder meer de voetbal, de korfbal en de harmonie. Dat doen we, omdat we vinden dat de jeugd een plek nodig heeft om te sporten en zich op andere manieren te vermaken. Ik vind dat je daar als lokale ondernemer een bijdrage aan moet leveren.” Naast de sponsoring is Goossen actief als bestuurslid van de Vriezenveense Ondernemers Vereniging (VOV, red.). “In die hoedanigheid ben ik ook dikwijls gesprekspartner voor de gemeente, waarbij ik ook mag meedenken over de toekomstplannen voor het dorp. Zo kan ik mijn kennis en kunde ook buiten mijn makelaarskantoor inzetten voor de samenleving.”

“Als makelaar staat Luc Goossen middenin de Vriezenveense samenleving”

Voor ondernemers

De meeste klanten van Mijn Makelaar Stegeman zijn particulieren, maar ook Twenterandse ondernemers weten de weg naar het Westeinde 272 steeds vaker te vinden. “Ook ondernemers kunnen bij ons terecht voor een goed advies, ook als het gaat om bedrijfsmakelaardij. Elke ondernemer heeft bovendien een thuis nodig. In Vriezenveen zijn wij daarin de grootste, want wij zijn het kantoor dat de verkoop van de meeste woningen begeleidt. Bijna alle nieuwbouwprojecten vind je bij ons. Het is wel grappig om te zien dat ik veel oud-klasgenoten tegenkom als ondernemer. En het gaat goed met ondernemend Twenterand. De werkgelegenheid gaat omhoog en er is meer woonruimte nodig. Dat is een teken dat het de goede kant opgaat.”

Samenwerking

Naast de gebruikelijke makelaarsdiensten op het gebied van verkoop, aankoop, taxatie en advisering, kunnen klanten van Mijn Makelaar Stegeman sinds vorig jaar in hetzelfde pand óók terecht bij Gert Jan en Melissa van ’t Goor met hun gelijknamige financieel adviesbureau. “Veel van onze klanten kunnen wel een goed financieel advies gebruiken”, weet Luc. “Van ’t Goor Financieel Advies denkt graag mee om te voorkomen dat een transactie spaak loopt of biedt andere financiële diensten en denkt mee over de nodige verzekeringen. We merken dat onze klanten dat prettig vinden. We werken samen waar het past. Het hóeft niet, maar de mogelijkheid ís er. En dat nog wel onder hetzelfde dak!”

Betrouwbaarheid

Luc Goossen maakt van zijn hart geen moordkuil als de vraag op tafel komt naar hét geheim van zijn makelaarskantoor. “Daarin verschillen we niet zo van Gert Jan en Melissa”, lacht Luc. “Daarom passen we ook zo goed bij elkaar. Mensen verlangen weer terug naar de persoonlijke band met hun makelaar of financieel adviseur. We gaan samen met onze klant om tafel, drinken een kop koffie en willen exact weten wat onze klanten bezighoudt. We kennen de mensen hier, spreken hun taal en doen altijd wat we zeggen. Onze klanten waarderen die betrouwbaarheid, want veel van onze klanten komen later weer bij ons terug. En ook hun kinderen voelen zich inmiddels thuis bij ons als klant. Betrouwbaarheid betaalt zich altijd uit.”

“Zo kan ik mijn kennis en kunde ook buiten mijn makelaarskantoor inzetten voor de samenleving”

Mijn Makelaar Stegeman
Westeinde 272, 7671 CK, Vriezenveen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wat Eddie’ laat met vlogs zien hoe het écht gaat in een boerenbedrijf

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Nieuwe camperplek van Edwin en Desirée Lohuis meteen geliefd bij toeristen

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Krola Langeveen

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
18/10/2021

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators