5/10/2021

Multifunctionele sportaccommodatie in Geesteren is een verrijking

Droste Bejah

Eddy Droste
H

et is bewezen dat hoe langer mensen vitaal en gelukkig leven, hoe gezonder mensen oud worden. Onder het motto ‘Dromen, durven, doen’ sloegen verschillende werkgroepen die ontstonden uit ‘Mijn Dorp 2030 Geesteren’ de handen ineen. Hieruit werd de ambitie geboren om van Geesteren het meest vitale dorp van Twente te maken. Samen met alle betrokken partijen stelde Eddy Droste, Lid van ‘Mijn Dorp 2030 Geesteren’ en voorzitter van Sportvastgoed Geesteren en voetbalvereniging Stevo, een gefundeerd haalbaarheidsonderzoek op waarin een open club met een nieuwe sportaccommodatie centraal staan. Droste: “We hopen dat we eind dit jaar, begin volgend jaar de eerste stap kunnen zetten in het realiseren van de plannen.”


In een vitaal Geesteren zijn sport en beweging voor iedereen bereikbaar, aantrekkelijk en betaalbaar. Gezien het nijpende capaciteitstekort in bestaande sportaccommodaties in de regio is een nieuwe, veelzijdige accommodatie volgens de initiatiefgroep onontbeerlijk om dit doel te bereiken.

Alle opties open voor een omni-vereniging

Bij de totstandkoming van het vitaliteitsplan zijn alle inwoners van Geesteren betrokken. “Door middel van een huis-aan-huis enquête zijn de wensen en ideeën geïnventariseerd,” vertelt Droste. “Deze verwerkten we in een gefundeerd haalbaarheidsonderzoek. Hierin lichten we ons voornemen toe om één open club op te richten voor alle (sport)verenigingen die bepaalde voorzieningen, zoals de kantine, kleed- en sanitaire ruimtes, met elkaar delen. Essentieel hierin is dat verenigingsleden zich er thuis voelen door onder meer de identiteit en cultuur van alle clubs te omarmen. Het gaat niet alleen om de stenen maar vooral om de mensen. Het is zaak om Geesteren aantrekkelijk en gezond te houden op alle fronten ter behoud van de bevolking.”


Sporten, koken en biljarten onder één dak

De sloop van de oude basisschool met inpandige gymzaal in het dorp komt naderbij. De toekomst van sporthal de Ransuil is onzeker doordat het gebouw niet voldoet aan de hedendaagse eisen. En er ís al een capaciteitstekort. Binnenkort kan ook de Verdegaalhal in Tubbergen niet meer gebruikt worden door sporters als gevolg van herontwikkeling van dit gebied. Sommige clubs reizen nu al noodgedwongen af naar omliggende plaatsen of zelfs naar Duitsland om te kunnen sporten. “Een open club vanuit één centrale accommodatie zou een uitkomst zijn,” denkt Droste. “Zowel voor solistisch sporten, teamsport en bewegingsonderwijs van de basisschool. Maar omdat vitaliteit meer behelst dan sporten, wordt het tevens een ontmoetingsplek voor jong en oud. Een kookvoorziening (om samen gezond te koken), een multifunctionele ruimte, en recreatieve voorzieningen zoals een biljarttafel en een dartbord zijn in het concept opgenomen. Voor een optimaal bereik van vitaliteit en gezondheid komt er ruimte voor eerstelijns zorgverleners. Wij zien dit plan als een verrijking voor het dorp èn voor de regio. Voor de gewenste sportaccommodatie hebben we een aantal locaties op het oog. Binnenkort willen wij met onder andere de gemeente en de Provincie een intentieverklaring tekenen.”

V.l.n.r: Eddy Droste, Mirjam Vollenbroek (werkgroep Geesteren Vitaal) en Ria Paus (samen met Eddy Droste van de werkgroep Sportvastgoed Geesteren)
V.l.n.r: Eddy Droste, Mirjam Vollenbroek (werkgroep Geesteren Vitaal) en Ria Paus (samen met Eddy Droste van de werkgroep Sportvastgoed Geesteren)
Droste Bejah
Asjeskampweg 4, 7772 AZ, Hardenberg
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wat Eddie’ laat met vlogs zien hoe het écht gaat in een boerenbedrijf

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Nieuwe camperplek van Edwin en Desirée Lohuis meteen geliefd bij toeristen

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Krola Langeveen

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
18/10/2021

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators