29/5/2024

Ondernemen in de zorg zonder diploma; kan dat?

Ondernemen in de zorg zonder diploma; kan dat?

T

egenwoordig is er een groot tekort aan personeel in de zorg en dat maakt het heel aantrekkelijk om in deze sector te werken! Vooral als ZZP'er kun je een goed uurloon verdienen. Velen vragen zich af of je in de zorg kunt werken als ondernemer zonder diploma's. In dit artikel gaan we daar dieper op in!

Is een diploma verplicht? 

Ja, voor de meeste zorgfuncties heb je echt een diploma nodig. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je werk goed en veilig kunt doen en de patientveiligheid kunt waarborgen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om je te laten omscholen naar een baan in de zorg. Hoewel veel mensen opzien tegen omscholen omdat het tijd en geld kost, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Er zijn namelijk opties waarbij je bijvoorbeeld één dag per week naar school gaat en de rest van de week werkt. Zo kun je werken en leren tegelijkertijd, en blijven je vaste lasten betaalbaar!

Waarom zou je je omscholen? 

Twijfel je of een baan in de zorg iets voor jou is en wil je dat eerst zeker weten voordat je een omscholing overweegt? Er zijn veel goede redenen om voor de zorg te kiezen. Allereerst maak je echt een verschil in de maatschappij. Je hebt direct impact op het leven van je patiënten en hun families. Bovendien is er een groot tekort aan personeel in de zorg, wat zorgt voor hoge baanzekerheid—een geruststellende gedachte in onzekere tijden. In de zorgsector kun je bovendien kiezen uit diverse banen, of je nu in de thuiszorg wilt werken, in een ziekenhuis of in een verzorgingstehuis. De mogelijkheden zijn enorm. Je kunt je ook verdiepen in kwaliteitszorgsystemen, patiëntveiligheid en andere dingen om je vaardigheden aan te scherpen.

In de zorg werken zonder diploma 

Je hebt voor veel banen in de zorg dus een diploma nodig. Maar er zijn ook functies waar je zonder diploma kunt starten, waarbij je vooral ondersteunende taken uitvoert. Dit maakt je werk zeker niet minder belangrijk! Elke bijdrage in de zorg is waardevol en dat merk je aan de waardering van zowel je collega's als de patiënten. Werken in de zorg is ontzettend dankbaar werk.

In welke sectoren aan de slag zonder diploma

Ook zonder diploma kun je in verschillende onderdelen van de zorg werken. In het ziekenhuis bijvoorbeeld, kun je helpen met magazijnbeheer, patiënten vervoeren of hen ondersteunen met hun maaltijden. In de thuiszorg is er de mogelijkheid om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten. Ook in de kraamzorg kun je aan de slag, bijvoorbeeld met huishoudelijke hulp.

https://www.patientsafety.com/nl/
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators