14/11/2022

Othmar: Een uit de hand gelopen én succesvolle hobby

Othmar

Dirk Heupink en Bart Nijhuis
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Othmar: Een uit de hand gelopen én succesvolle hobby

Othmar

D

irk Heupink en Bart Nijhuis werden geïnspireerd door Dirks vader, die thuis hobbymatig bezig was met bierbrouwen. Zo begonnen ook zij hobbymatig met bierbrouwen, waarna ze al snel besloten om er hun beroep van te maken. In 2010 ontstond Bierbrouwerij Othmar en inmiddels is het een begrip in de streek. Ze zijn sinds 2016 gevestigd op het Commanderieplein in Ootmarsum. Fase twee van de verbouwing van het Commanderieplein is inmiddels voltooid. Er is een derde onderkomen gebouwd waarin de Othmar Bierspa en de Othmar Herberg te vinden zijn. Afgelopen juli hebben de Othmar Bierspa en de Othmar Herberg hun deuren geopend. Dit is de eerste Bierspa in Nederland. Een van de twee oprichters, Bart Nijhuis, vertelt ons hier meer over.

Bierbrouwen, brouwerijtoeren en biershop

De Othmar bierbrouwerij bestaat dus inmiddels al een tijd. En met succes; uitbreiding kon niet achterblijven. Bij Othmar wordt bier gebrouwen volgens het Duitse ‘Reinheitsgebot’. Er worden slechts vier ingrediënten gebruikt: water, hop, mout en gist. Bezoekers kunnen bij Othmar terecht voor een brouwerijtoer, waar je onder leiding van een echte brouwkenner door de brouwerij wordt geleid. Zo kunnen mensen kennis maken met de historie van Ootmarsum en de geschiedenis van bier, grondstoffen en de traditionele brouwmethode. “Natuurlijk hoort hier een aantal biertjes proeven ook bij”, vertelt Bart enthousiast. “Sinds afgelopen juli hebben we de Othmar Bierspa en de Othmar Herberg geopend én een shop waarin al onze producten te koop zijn.”

Othmar Bierspa en Othmar Herberg

“Ik richt me vooral op de bierbrouwerij en Dirk houdt zich bezig met de Bierspa en het hotel. En we hebben inmiddels een fantastisch team, zonder wie we het niet zouden kunnen.” De Othmar Bierspa en de Othmar Herberg maken Othmar als bierbrouwerij een échte unieke in Nederland. Genieten van heerlijke speciaalbieren, terwijl je volledig ontspant in bijvoorbeeld een bierbad; een bad waarin het water is vermengd met de ingrediënten van bier. In de Othmar Bierspa zijn drie ruimtes met elk een bierthema. Je kunt dus genieten in bierbaden, maar ook in massagestoelen, bierbarrelsauna’s, onder de stortdouche en in het dompelbad. En na een dag ontspannen nóg meer ontspannen met een overnachting in de mooie Othmar Herberg. “De Othmar Herberg bestaat uit twaalf kamers, met allemaal een eigen thema. Dat kan een thema over een grondstof van ons bier zijn, of een biersoort”, gaat Bart verder.

Positieve reacties

De Othmar Bierspa en de Othmar Herberg zijn sinds juli geopend, met succes. “We ontvangen veel mooie reacties van bezoekers, dat vinden we natuurlijk enorm fijn. Veel mensen zeggen positief verrast te zijn en zeker nog een keer terug te komen. We zien dat er steeds meer toeristen deze kant op komen, maar ook mensen die getrouwd zijn of gaan trouwen, bij Gasterij Oatmössche, en dan het weekend hier verblijven. Dan is zo’n dagje optimaal en luxe ontspannen bij ons voor veel mensen een prachtige toevoeging aan een bezoekje in deze mooie, groene omgeving”, vertelt Bart.

Fotografie: Frank Visschedijk

“Probeer dingen uit en ga je eigen weg!”

“Wij mogen absoluut niet klagen over hoe het is gegaan en waar we nu staan met Othmar. Dat hadden we, toen we ooit met z’n tweeën thuis begonnen, nooit gedacht. Maar het is en blijft fantastisch voor ons om bezig te zijn met onze passie. Ik ben dan ook nog nooit met tegenzin naar mijn werk, of naja, naar de brouwerij gegaan”, vertelt Bart oprecht. Het ondernemen bevalt hem dus goed. “Ondernemen is leerzaam. Van vallen en opstaan leer je het meest; gewoon altijd door blijven gaan.” En wat zijn meest wijze levensles is? “Voornamelijk dat je niet bang moet zijn om dingen uit te proberen. Soms is het goed om een sprong in het diepe te wagen. En uitdagingen maken het ondernemen juist ook leuk, vind ik! Maar ga wel altijd je eigen weg; volg jouw visie en doel!” Bart sluit af met een uitnodiging om eens langs te komen bij Othmar. Op de website kun je bijvoorbeeld een brouwerijtour plannen.

Othmar
Commanderieplein 7, 7631 EA, Ootmarsum
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators