16/7/2022

Een snelgroeiend familiebedrijf waar vrijheid in het werk voorop staat

Plegt Carrosserigroep

Guus, Alexander en Rutger Plegt
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Een snelgroeiend familiebedrijf waar vrijheid in het werk voorop staat

Plegt Carrosserigroep

P

legt Carroserie Groep bestaat inmiddels uit vier bedrijven met drie vestigingen in Oost-Nederland. Plegt Carrosserie Groep is de verbinding tussen vier carrosseriebouw-bedrijven. Een snelgroeiend familiebedrijf, dat wordt gerund door oprichter Guus Plegt en zijn twee zoons Alexander en Rutger. Zij zorgen ervoor dat vrachtwagendealers, autodealers, importeurs, handelaren en eindgebruikers precies die carrosserie geleverd krijgen waarmee de gebruiker op een comfortabele en efficiënte manier zijn of haar transport kan uitvoeren.

De Plegt Carrosserie groep levert zowel standaard- als maatwerkoplossingen. Van LZV combinatie tot ‘Last Mile’ producten. Alexander vertelt: “‘Last Mile’ producten zijn momenteel een hot item bij ons. Dit zijn elektrisch aangedreven voertuigen, die worden gemaakt omdat steeds meer binnensteden worden afgesloten of minder toegankelijk zijn voor diesel-aangedreven voertuigen. In 2020 hebben we hier precies nul van gebouwd, in 2021 twaalf en dit jaar zitten we daar al ver boven. Zelfs hybride vrachtwagens worden binnenkort geproduceerd. Dat vind ik mooi. Toen ik op de HTS zat zeiden ze al dat ik daar in de toekomst mee te maken zou kunnen krijgen; het is nu al zo ver. Het gaat snel met de technische vernieuwingen. Maar ook dat houdt mijn werk interessant!”

Fotografie: Frank Visschedijk

Een mooi team met gedreven specialisten

Dat het werk hem goed bevalt is te horen aan zijn enthousiasme. “Dat komt mede door mijn collega’s. Ons team bestaat uit gedreven mensen met ieder zijn eigen specialiteit. We zijn in staat om mooie producten te maken en dat vind ik geweldig. Daarnaast is het waardevol om dit bedrijf te runnen met mijn vader en broer. We zijn alle drie verschillend en vullen elkaar daarom goed aan. We hebben allemaal ons eigen ding waarmee we ons bezig houden. Ik houd me bezig met techniek: het bedenken van creatieve technische oplossingen vind ik mooi en de combinatie met het werken met mensen geeft me veel voldoening.”

In grote bedrijven wordt vaak gewerkt volgens duidelijk gekaderde taken en verantwoordelijkheden. Ik snap het; het zorgt voor structuur. Maar bij Plegt Carrosserie Groep doen we het anders. Ik geloof er in dat je mensen de vrijheid en verantwoordelijkheid moet geven om zelf keuzes te maken. Dat zorgt voor de beste resultaten, aldus Alexander.”

Goede klantrelaties, modern en transparant

Het bedrijf groeit snel. Hoe dat kan? “Ik denk doordat we het erg belangrijk vinden dat we een goede relatie opbouwen met klanten. Alleen daardoor kun je het goede afleveren. Meestal hebben klanten net wat meer nodig dan de standaard bak. Sommige trailers zijn zo specifiek dat eigenlijk niemand het kan maken, behalve wij. Daar ben ik trots op.

Wat je geeft, krijg je terug

En omdat we ons aan ons woord houden en als er een fout wordt gemaakt, we het snel en goed oplossen. Een voorbeeld: zeven jaar geleden heeft iemand hier geroepen dat een vloer nooit kapot zou gaan. De vloer werd uiteindelijk toch minder bruikbaar. Dus, beloofd is beloofd: we hebben de klant voorzien van een nieuwe vloer. Daarover was de klant best verbaasd en besloot de arbeidsuren te betalen. Dat gunden ze ons. Wat je geeft, krijg je terug, daarvan ben ik overtuigd.”

“Besteed je geld lokaal”

Wat Alexander andere ondernemers zou willen meegeven? “Besteed je geld in Nederland; zo lokaal mogelijk. Ik vind dat we met z’n allen meer uit Nederland kunnen halen. Er zijn namelijk zo veel mooie bedrijven in Nederland; we kunnen samen zo veel. Zo dragen we met z’n allen bij aan onze economie.”

“Heb plezier en wees eerlijk”

“Het beste advies dat ik ooit heb gekregen en ook opvolg is misschien cliché, maar wel waar: doe werk dat je leuk vindt. Want dán houd je dat 40 jaar vol. Dat is ook echt mijn instelling in het leven. En wees eerlijk tegen de mensen om je heen! We zijn trouwens dringend op zoek naar nieuwe mensen en bieden ook opleidingsmogelijkheden. Dus wees welkom om te solliciteren!” De lopende vacatures staan op de website.

Plegt Carrosseriegroep
Kiefteweg 84, 7151 NS, Eibergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators