29/10/2021

pr8 architecten

Een man een man, een woord een woord

Joost Perik en Norbert Lienesch
J

e spreekt pr8 uit als ‘pracht’. Simpel maar bewust gekozen om uitdrukking te geven aan de schoonheid van architectuur. Want dat de architecten Joost Perik en Norbert Lienesch prachtige projecten kunnen ontwerpen, hebben ze de afgelopen jaren wel bewezen. Het is de Twentse nuchterheid die hen daarbij onderscheidt van andere bureaus. Dat het credo ‘een man een man, een woord een woord’ belangrijk voor ze is, zal dan ook niemand verbazen.

In Tubbergen kent iedereen Perik Architectuur als voormalig hoofdsponsor van basketbalvereniging Perik Jumpers. Dit architectenbureau heeft aan de bakermat gestaan van wat pr8 architecten nu is. Opgericht door de opa van Joost en grootgemaakt door vader Jan Perik had het bedrijf vestigingen in Tubbergen en Almelo. Norbert Lienesch kwam er terecht vanuit een architectenbureau in Rijssen en na het afronden van zijn studie ging ook Joost er aan de slag. Vanaf 2009 zijn de mannen samen, als compagnons, aan de slag gegaan met pr8 architecten en zo is het bijna twaalf jaar later nog steeds. Inmiddels werken ze al jaren vanuit hun stijlvolle kantoor in Almelo, samen met 6 Revit-modelleurs, aan de meest uiteenlopende projecten. Maar de Tubbergse roots zijn er nog steeds, want Joost (43) woont, samen met zijn vrouw en drie kinderen, naast het voormalige kantoor in Tubbergen. Norbert (48) is, eveneens met vrouw en drie kinderen, woonachtig in Enschede.

Lokale verbinding

Met name vanuit Joost Perik is er een sterke band met de gemeente Tubbergen. “Ik voel me erg betrokken bij de Tubbergse gemeenschap en dat vertaalt zich ook naar ons bedrijf,” zegt hij. “Zo zijn wij als pr8 architecten nog steeds als sponsor betrokken bij de basketbalvereniging, die nu Jolly Jumpers heet, en uiteraard bij voetbalvereniging TVC ’28. Voor die club ben ik ook bestuurslid van stichting De Grote Moat en lid van het Algemeen Bestuur. Actief zijn in het plaatselijke verenigingsleven is belangrijk voor mij. En TVC ’28 is voor de lokale binding geweldig, omdat bijna elk huishouden in de gemeente wel een band heeft met die club. Verder roer ik me bij tijd en wijle in het politieke leven. Ik heb een duidelijke mening over Tubbergen en probeer een steentje bij te dragen aan een beter en mooiere gemeente Tubbergen. Zo vind ik dat de gemeente op bepaalde gebieden best een duidelijker visie mag hebben om een beter houvast te bieden aan ondernemers en inwoners. Daar werk ik graag aan mee.” Voor Lienesch is die lokale verbinding ook belangrijk. “Voor mij betekent dat Enschede, waar ik actief ben in het bestuur van voetbalvereniging Avanti Wilskracht en waarvan pr8 architecten uiteraard ook sponsor is.”

Joost Perik (links) en Norbert Lienesch bij de nieuwbouw van Kees Smit, een van de gerealiseerde werken waar ze samen trots op zijn
Joost Perik (links) en Norbert Lienesch bij de nieuwbouw van Kees Smit, een van de gerealiseerde werken waar ze samen trots op zijn

Meer geven dan klanten verwachten

De brede belangstelling van Perik en Lienesch betreft niet alleen hun maatschappelijke betrokkenheid, maar ook hun werk als architect. Lienesch: “Het is leuk en uitdagend om in alle sectoren actief te zijn, van woningbouw tot utiliteitsbouw en van bedrijfspanden tot leisure.” Met dat laatste doelt Lienesch op het stadion van Heracles Almelo, Erve Asito, als hun meest aansprekende project. “Daar kwam veel bij kijken, van de uitbreiding van de capaciteit tot de nieuwe inrichting van kantoren, kleedkamers en de fanshop. Het was een prachtige opdracht met een resultaat waar iedereen heel tevreden over is. We zijn er flink mee in de belangstelling gekomen en dat heeft zeker deuren geopend naar andere mooie projecten.” Die andere projecten waar ze samen trots op zijn, zijn werken als de nieuwbouw voor Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo, het kantoor van Voiceworks in Almere, het bedrijfspand voor Nijwa in Rijssen, Sporthal de Fakkel in Losser en het interieur voor Cogas in Almelo. “En specifiek voor Tubbergen,” vult Perik aan, “kun je denken aan het nieuwe kantoor van de Jong en Laan, Sporthal de Vlaskoel, Bouwmetaal en diverse appartementen en particuliere woningen.”

“Gewoon hard werken, mooie dingen maken en doen wat je belooft”

Particuliere woningen

In Tubbergen is Joost op dit moment, samen met Hoek Vastgoed Visie, bezig met het ontwikkelen van 38 particuliere woningen in het Plan Weleveld. Om als architect mee te mogen werken aan het realiseren van het droomhuis voor mensen blijft heel bijzonder. “Voor al onze projecten vinden we het ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat onze klanten meer krijgen dan ze vooraf verwacht hadden” zegt Perik. “De relatie tussen architect en opdrachtgever is gebaseerd op vertrouwen. Een opdrachtgever moet iets van zichzelf bloot willen geven, zodat wij een gevoel krijgen bij wat iemand fascineert, wat hij mooi vindt, maar ook wat het budget is. Daarvoor zijn de gesprekken met de opdrachtgever in de beginfase super belangrijk. We komen dan, bij wijze van spreken, liever een keer vaker langs om te praten, te luisteren en te adviseren. En dat is ook wat ons werk zo boeiend maakt.”

Mooie toekomst

“Vanaf het moment dat we zijn begonnen, hebben we mooie dingen mogen doen en dat gelukkig ook uit kunnen bouwen,” zegt Perik wat bescheiden. “We hebben nu klanten waar we in het begin niet van durfden dromen en opdrachtgevers weten ons steeds weer te vinden met de meest bijzondere projecten. Dat stemt ons ook heel positief voor de toekomst.” Joost en Norbert hebben dan ook geen uitgesproken voorkeur voor een bepaald soort werk. “Het zijn juist de afwisseling tussen al die verschillende projecten, groot en klein, en de contacten met onze opdrachtgevers die er voor zorgen dat we nog steeds met ontzettend veel plezier werken. Wat we ook ontwerpen en op welke manier dan ook,” besluit Lienesch, “altijd zie je de combinatie van de passie voor ons vak en onze Twentse nuchterheid. Gewoon hard werken, mooie dingen maken en doen wat je belooft.”

PR8 Architecten
Twentepoort Oost 34, 7609 RG, Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Sterk Techniek Onderwijs zoekt bedrijven!

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/12/2021

Sterk Techniek Onderwijs creëert beweging in onderwijs- en technieklandschap

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
7/12/2021

“Iedereen moet zijn steentje bijdragen aan een betere en schonere wereld”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
7/12/2021

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators