30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Openluchtmuseum Ootmarsum

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Openluchtmuseum Ootmarsum

D

e gemeente Dinkelland en Stichting Openluchtmuseum Ootmarsum zijn gekomen tot afspraken over privatisering. De Stichting wordt daarmee volledig verantwoordelijk voor het beheer en gebruik van het goed bezochte museum en de daarbij behorende gebouwen.

“Daar zien we absoluut niet tegenop. We hebben alles gewikt en gewogen en zijn tot de conclusie gekomen dat we een weloverwogen besluit hebben. Een dergelijke beslissing heeft veel impact, maar ons museum wordt gedragen door vele vrijwilligers en ook in Ootmarsum merken we, gelet bijvoorbeeld op de Open Dag, dat dit museum gedragen wordt door de eigen inwoners. De vrijwilligers, dat plaatselijke draagvlak en het aantal bezoekers gaven en geven ons een steun in de rug om meer dan 100 procent achter deze privatisering te staan,” laten de bestuursleden van het Openlucht Museum weten.  

Over de privatisering

Het traject tussen de gemeente en stichtingsbestuur is in februari 2019 gestart. Dit leidde al snel tot een intentieovereenkomst om te bekijken of privatisering van het Openluchtmuseum mogelijk was. De onderhandelingen werden gevoerd onder het kundige voorzitterschap van een onafhankelijke derde, Fons van Beers, van Drijver en Partners. “De onderhandelingen hebben uiteindelijk tot dit positieve resultaat geleid. Wij zijn blij met de overeenkomst en hebben een goed gevoel bij de privatisering”, vertelt wethouder Brand.

Positieve gesprekken

Het was in eerste instantie aftasten tijdens de gesprekken tussen de gemeente en stichtingsbestuur. Maar hoe vaker de overleggen plaatsvonden, hoe gemakkelijker de gesprekken verliepen. Beide partijen hielden het belang van het Openluchtmuseum in het oog. Toeristisch gezien is het museum één van de grootste trekpleisters in de gemeente Dinkelland en omstreken.

“We zijn een goed bezocht museum dat een mooi beeld geeft over het leven op het platteland in combinatie met het leven van de bestuurders uit die tijd. De diverse gebouwen op het parkachtige terrein vertellen dat verhaal aan de hand van een rijke collectie. Dit varieert van het vroegere landbouwwerktuigen tot een deel van de nalatenschap van de Beverfordestichting. Niet voor niets heeft ons museum de subtitel ‘Het Land van Heeren en Boeren’. We zijn, na het positieve besluit van het college om de privatisering van ons museum goed te keuren, erg blij met deze gezette stap. Vol overtuiging nemen we deze uitdaging aan en we weten ons gesteund door onze vrijwilligers, die vanuit hun hart zich voor ons museum inzetten,” vertellen de bestuursleden van de Stichting Openluchtmuseum Ootmarsum.

Het college heeft hiermee uitvoering gegeven aan de opdracht van de gemeenteraad. Op 20 december wordt de raad voorgesteld om aan het Openluchtmuseum een eenmalige vergoeding van 1.000.000 euro beschikbaar te stellen.

Noaberkracht
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De grote winnaars van de verkiezing ‘Starter met Impact 2022’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
5 min
|
Datum:
22/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators