28/5/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Energiehub Twenterand

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

H

Het Nederlandse stroomnet is vol. Dat heeft grote gevolgen voor de economie. Op veel plekken kunnen de komende jaren geen nieuwe bedrijven worden aangesloten. Dat probleem dreigt ook in onze gemeente. Daarom werkt Twenterand samen met ondernemers aan slimme oplossingen, zoals de Energiehub Twenterand. Voor die slimme oplossing kregen de samenwerkende partijen ruim anderhalve ton subsidie van de Twente Board.

Om de problemen met ons overvolle stroomnet het hoofd te kunnen bieden, kiest de gemeente vol voor de samenwerking met betrokken partners. Samen met ontwikkelaar Hydronex, Fieten Olie en H2Hub Twente wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een energiehub bij bedrijventerrein Oosterweilanden. Daarbij wordt lokaal opgewekte energie op een slimme manier uitgewisseld of opgeslagen in batterijen en groene waterstof. Door vraag en aanbod van energie goed af te stemmen, wordt het stroomnet ontzien.

Eerste stap

Zover is het nog niet, maar de eerste stap kan nu al wél worden gezet. Dat betekent concreet dat er een onderzoek komt naar onder meer de technische en economische haalbaarheid en lokale koppelkansen. Dit onderzoek is mogelijk dankzij een succesvolle subsidieaanvraag. Twente Board heeft namelijk een bedrag van 162.500 euro toegezegd uit de Regio Deal voor de financiering van dit project.

Regio Deal Twente

Wethouder Aimée van der Ham is erg blij met deze eerste stap. “De Rijksoverheid heeft geld beschikbaar om het regionale bedrijfsleven te ondersteunen”, legt ze uit. “Het is geweldig dat we hier ook in Twenterand via de Regio Deal Twente van kunnen profiteren. Samen met regionale partners werken we aan duurzame, innovatieve oplossingen voor economische vraagstukken. Dat is goed voor de regio en goed voor onze gemeente.”

Slim samenwerken

De wethouder ziet de energiehub als een mooie oplossing voor het volle stroomnet. “We willen ons als gemeente op allerlei plekken ontwikkelen”, vertelt Van der Ham. “Zoals aan de zuidkant van Vriezenveen, waar niet alleen woningbouw, maar ook volop plek moet komen voor bedrijven om verder te groeien. Dat kan niet als het volle stroomnet dat niet toelaat. Door slim samen te werken, komen we met elkaar tot een oplossing.” Dat is ook waar Marcel Grit, directeur van Hydronex, het volste vertrouwen in heeft. “Dit is een heel mooie opsteker voor het project. Wij zijn zeer enthousiast over de kansen die dit inwoners, bedrijven en de netbeheerder biedt.”

Gemeente Twenterand
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

De Groot Vroomshoop Voetbaldag in de meivakantie bij de Vroomshoopse Boys

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
2/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators