14/11/2022

Remco Dubbink, Bull Bouwmaterialen: “Klanten worden bij ons écht gehoord en gezien”

Bull Bouwmaterialen

Remco Dubbink
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Remco Dubbink, Bull Bouwmaterialen: “Klanten worden bij ons écht gehoord en gezien”

Bull Bouwmaterialen

R

emco Dubbink (29) startte zeven jaar geleden zijn eigen handel in bouwmaterialen in Den Ham. Maar een aantal jaar daarvoor, toen hij slechts zeventien was, begon hij al een eigen webshop in handgereedschap en sanitair. “Eigenlijk was dit een dure hobby, want het leverde niet veel op, maar de handelsmentaliteit heeft er dus altijd in gezeten”, vertelt Remco. In 2015 startte hij zijn handel in bouwmaterialen in een leegstaande loods aan de rand van zijn dorp. In 2018 verhuisde Bull Bouwmaterialen naar de huidige mooie hal. Een groeiend bedrijf; “in het begin kochten we tien zakjes cement in, tegenwoordig een vrachtwagen vol”, aldus Remco.

Remco wist dus al op jonge leeftijd dat hij voor zichzelf wilde werken. “Ik wilde ondernemen. Daarom startte ik al vroeg een webshop. Maar daarbij miste ik het contact met de klant.” Dus ontstond een aantal jaren later Bull Bouwmaterialen. Het ondernemen bevalt hem erg goed. “De vrijheid die je hebt en de groei die we hebben doorgemaakt en nog steeds doormaken, vind ik mooi om te zien. We staan nooit stil, we proberen altijd vooruit te gaan. Ik krijg energie door het gedreven team en om met mensen in contact te zijn. Ik ben sociaal en maak graag een praatje met de klant of ga soms bij de mensen thuis langs”, vertelt Remco enthousiast.

Mindere tijden maken sterk

“De afgelopen jaren zijn voor mij een leerweg geweest. Uiteraard waren er ook mindere periodes en die blijven altijd komen. Maar juist die mindere periodes zie ik als uitdaging, want als je daar uit komt, ben je sterker. En ook denk ik dat het belangrijk is om jezelf persoonlijk te blijven ontwikkelen en alert te blijven op wat er om je heen gebeurt. Zo ga ik graag in gesprek met collega-ondernemers. Verbondenheid met elkaar en zo leren van elkaar.”

Fotografie: Petra Holland

Snelle processen

Bull Bouwmaterialen heeft een breed assortiment aan producten van hoogwaardige kwaliteit. “We zijn een hout en bouwmaterialenhandel die zich richt op hout en plaatmateriaal, isolatie en ruwbouw; denk hierbij aan dakpannen en gevelstenen. Maar ook hebben we een groot assortiment als het gaat om sierbestrating. Ik zeg altijd: van fundering tot dak en alles daar tussenin. We zijn een klein bedrijf, waardoor we flexibel kunnen zijn. Wat je vaak in een grote en logge organisatie ziet is dat de processen langer duren. In ons kleine, gedreven team zijn de lijntjes altijd kort waardoor er veel dingen binnen no time geregeld kunnen worden; dat vind ik echt een voordeel van ons kleine bedrijf.”

Luisteren naar de klant

We zijn elke op dagen geopend van 07:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 08:00 tot 16:00 uur, wat het voor de klant makkelijk maakt om een tijdstip te vinden om langs te komen. Dat is uniek voor een bedrijf in de bouwmaterialenhandel. We hebben een drive-in waardoor het voor de klant eenvoudig is om het product op te halen. En mocht dat langskomen niet lukken, dan kunnen wij ook op locatie bezorgen met onze eigen vrachtwagen.”

De klant een goede gevoel geven

“De klant staat bij ons centraal. Wij doen er alles aan om de klant een goed gevoel te geven. Om de klant echt te horen en te zien. Je bent dus bij ons zeker geen nummertje. We zijn laagdrempelig en down to earth. We hebben veel vaste klanten zoals aannemersbedrijven en hoveniers. En die kring breidt zich steeds meer uit. Ook particulieren blijven vaak terugkomen”, vertelt Remco verder.

Onzekere markt

“De bouw is momenteel onstabiel en onzeker. De energieprijzen gaan door het dak, waardoor diverse fabrikanten de prijzen hebben moeten verhogen of zelfs een periode de productie stil hebben moeten leggen. Dit heeft als gevolg dat er bij enkele materialen schaarste op de markt ontstaat. Hoe wij ons hierop anticiperen? Sinds enkele jaren hebben we de samenwerking met Peters Bouwmaterialen uit Slagharen. Hierdoor kunnen we de inkoop bundelen waardoor wij als Bull Bouwmaterialen de juiste inkoop hebben. Ook krijgen wij eind dit jaar een grote opslagruimte erbij, zo kunnen wij de voorraad uitbreiden en vergroten, zodat we de uitleveringsgraad zo hoog mogelijk kunnen houden. Ook zijn we bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van onze Bouwshop. Hier vind je straks een uitgebreid assortiment in onder andere lijmen & kitten, bevestigingsmateriaal en hang & sluitwerk. Die Bouwshop wordt begin volgend jaar gelanceerd. Je kunt onze social mediakanalen in de gaten houden voor de updates hierover!”

Bull Bouwmaterialen
Vriezendijk 51, 7683 PL, Den Ham
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators