20/3/2023

Rijssens familiebedrijf Schippers breidt activiteiten uit naar Zuna

Schippers Auto | Lease | Verhuur

Nico Schippers en Rutger Dam Wichers

Rijssens familiebedrijf Schippers breidt activiteiten uit naar Zuna

Schippers Auto | Lease | Verhuur

H

et is 1958 als Dieks Schippers in Rijssen een autohandel in Rijssen begint. Het begrip corebusiness bestaat in die tijd nog niet. De vader van de drie broers Nico, Erik en Henk Schippers die in 1993 het bedrijf overnemen, houdt zich daarnaast bezig met het geven van autorijlessen, doet taxiritten en heeft een eigen tankstation. De tijd is nu anders. Henk Schippers is in 2019 uit het bedrijf gestapt, Erik Schippers blijft werkzaam binnen het bedrijf en zus Annette Schippers is werkzaam als controller. Nico Schippers (62)  leidt het bedrijf samen met de nieuwe mede-eigenaar Rutger Dam Wichers (36).  


De autorijschool, het taxibedrijf en het tankstation hebben plaats gemaakt voor een allround gerenommeerd autobedrijf dat Hyundai en Fiat service erkend is en ook voor heel veel andere automerken reparties en onderhoud verricht. Die verschillende merken zien we ook terug bij de in- en verkoop van particuliere én zakelijke personenauto’s, evenals de lease- en verhuurafdeling van het bedrijf. Particulieren kunnen er terecht voor hun auto en bedrijven voor hun wagenpark: personenauto’s, bedrijfsauto’s als bussen en bakwagens. Met een aantal andere bedrijven is Schippers Auto’s aandeelhouder van schadeherstelbedrijf ACN Schadenet, waarmee het bedrijf bij autoschades snel en efficiënt kan schakelen. Hiermee beheerst het bedrijf de gehele keten: van in- tot verkoop, reparatie en onderhoud tot en met de schadeafhandeling.  

Nico Schippers (tweede van rechts en Rutger Dam Wichers (geheel rechts) bij garage Zonnebeld in Zuna, dat recentelijk door hen is overgenomen | Fotografie: Eric Brinkhorst


Van autopoetser naar mede-eigenaar

De taken zijn verdeeld: Nico richt zich met name op lease en Rutger houdt zich bezig met de inkoop en verkoop, maar in de overlappende werkzaamheden vinden de twee elkaar. De lijntjes zijn kort met elkaar en met het team en beiden hebben aan een half woord genoeg. In zijn jeugdjaren werkt Rutger er als autopoetser. Na elders bij een aantal autobedrijven ervaring opgedaan te hebben, komt hij in 2019 bij Schippers terug met de mogelijkheid mede-eigenaar te worden. Als geboren Rijssenaar, is het een  wens van hem. “Ik wilde bij een autobedrijf werken, waar ik zelf ook graag mijn auto zou willen kopen”, zegt hij erover.

“Ik wilde bij een autobedrijf werken, waar ik zelf ook graag mijn auto zou willen kopen”


Overname Garage Zonnebeld

Het autobedrijf timmert flink aan de weg. In en om het pand aan de Molendijk Noord en aanpalende terreinen is het een al auto wat de klok slaat. “Mensen zeggen wel eens als ze hier komen: ‘Wat staat het hier vol!”,  lacht Rutger, “Nou, daar hebben we binnenkort een oplossing voor.” Hij doelt hiermee op Garage Zonnebeld in Zuna die door Schippers  recentelijk is overgenomen. Eigenaar Henk Zonnebeld die inmiddels de leeftijd heeft om met pensioen te gaan komt in contact met Nico en Rutger. De bedrijfsculturen en omgang met klanten van beide bedrijven passen bij elkaar: nuchter, praktisch en afspraken nakomen. Bovendien past Garage Zonnebeld precies in de groeiambities van de tak bedrijfsauto’s bij Schippers. De ervaren Henk ten Bolsscher die al sinds 1985 bij garage Zonnebeld werkt, houdt zijn werkplek. Ook Henk Zonnebeld zelf is tevreden: “Schippers is een mooi bedrijf waaraan ik mijn klanten graag toevertrouw.”


Maatschappelijke betrokkenheid

Weinig verloop, een betrouwbaar, goed opgeleid en gekwalificeerd team. Het zijn zomaar wat typeringen van het unieke Rijssens familiebedrijf. De sociaal maatschappelijke betrokkenheid van het autobedrijf is groot. “Aan de overkant van ons bedrijf worden drie medewerkers met een arbeidshandicap vanuit Rch uit Almelo tewerkgesteld. Zij verrichten allerlei eenvoudige hand- en spandiensten als bijvoorbeeld het wassen of het aftanken van auto’s. Voor hen bieden we een zinnige dagbesteding en zij helpen op hun beurt ons uit de brand met het doen van allerlei klusjes.”

“Schippers is een mooi bedrijf waaraan ik mijn klanten graag toevertrouw”


Familiebedrijf zo houden zoals het is

Hoe de toekomst voor Auto Schippers en Schippers Lease eruit ziet? “De komende jaren willen we samen verder bouwen aan het bedrijf.” Daarover zijn beide mannen het unaniem eens. Nico verwacht wel dat de markt zich meer en meer richting lease begeeft, ook denken de eigenaren dat er nog een stap te maken is in de groei van bedrijfsauto’s en campers mede door de overname van Garage Zonnebeld. De gezamenlijke ambitie staat vast: het familiebedrijf in Rijssen zo behouden zoals het is. “Bovendien”, besluit Rutger, “hoop ik het honderdjarigjarig bestaan van de zaak nog mee te maken.”


Ik hoop ik het 100-jarig bestaan van de zaak nog mee te maken.
Auto Schippers B.V.
Molendijk Noord 51b, 7461 JG, Rijssen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators