13/2/2024

Rolf Mensink: ik ben ondernemer geworden om gas te geven

Dani Autobedrijven

Rolf Mensink

Rolf Mensink: ik ben ondernemer geworden om gas te geven

Dani Autobedrijven

M

et een trapskelter crost hij tussen de auto’s door in het Fleringse auto-exportbedrijf van zijn oom. Rolf Mensink (40) is op dat moment elf jaar. Daar leert hij sleutelen aan auto’s, verwisselt accu’s en last zijn eerste dingen aan elkaar. Op z’n twaalfde verkoopt hij auto’s en koopt ze in. De jonge Rolf ontvangt Oostblokkers alsof het de gewoonste zaak van de wereld is en spreekt dan al een aardig woordje Litouws. Het is in de periode dat hij op de Weerselose markt autoradio’s koopt en doorverkoopt aan ‘zijn’ klanten in het autobedrijf van zijn oom.

Een logische volgende stap is de opleiding tot automonteur aan het ROC. Stage loopt hij bij Huiskes-Kokkeler in Almelo waar hij gevraagd wordt in loondienst te komen. Na 3,5 jaar kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Vooral door zijn vader, veehandelaar Piets Gait, is het handelen hem met de paplepel ingegoten. “Pietje (Rolfs bijnaam voor intimi) vond het tijd om voor zichzelf te beginnen met autohandel”, lacht Rolf, “Na drie maanden bleek het geen succes. Ik moest zelfs bij pa en ma aankloppen om naar Bays te kunnen.” Als zzp’er gaat het hem meer voor de wind. Overdag verhuurt hij zichzelf als automonteur voor twaalf bedrijven in de omgeving en ’s avonds drijft hij handel vanuit een schuurtje in Weerselo. Dani Automobielen ziet daar het levenslicht. Het bedrijf vernoemt hij naar zijn in 2002 verongelukte zus Daniëlle.

Rolf Mensink | Fotografie: Cas Busscher

Hier groei ik nooit meer uit

In maart 2015 koopt Rolf het pand aan de Ootmarsumseweg in Albergen. “Ik liep hier rond als een trotse koning”, blikt de ondernemer terug. “Ik zei tegen iedereen: ‘Hier groei ik nooit meer uit!’ Maar het werd al gauw te klein. De kapschuur hebben we gestript tot zeven werkplaatsen. Ondertussen hebben we vijf monteurs, drie poetsers, een verkoper, een parttime chauffeur en wat zaterdaghulpen aan het werk.” Hij bekijkt de mogelijkheden om zijn bedrijf uit te breiden. De gelegenheid dient zich aan wanneer de autogarage van Bennie Eerdman te koop komt. Bennie overlijdt op 56-jarige leeftijd als een verwarde man in het Duitse Münster in 2018 op een vol terras inrijdt. In 2020 koopt Rolf het bedrijf van Bennies dochters.

“Het team doet het. Kijk wat we voor elkaar over hebben”
De perfectionist van toen blijft

Vanaf de Zandhuisweg breidt Rolf zijn bedrijf uit met Dani Personenauto’s. Met een verkoper en twee monteurs worden vanaf die plek personenauto’s en personenbussen verkocht, aangekocht en onderhouden. “Ik ben ondernemer geworden om gas te geven, zit niet graag stil.” Totaal zijn er altijd zo’n 350 auto’s en bedrijfsbussen op voorraad. Alles van A tot Z gebeurt er: inkoop, verkoop, onderhoud, lichte schadeherstel en apk. “De eindgebruiker die een jaar of vijf met een goede auto wil rijden, is mijn klant”, vervolgt Rolf, “Ik wil dat mensen hier met een goed gevoel weggaan. Eerlijkheid duurt het langst, klinkt cliché, maar het is wel waar. Ik hou me altijd aan mijn woord.” Nu het bedrijf groter is, wordt het voor Rolf wel steeds meer een uitdaging om bij alles betrokken te blijven. Hij brengt zijn tijd veelal achter de computer door, maar blijft die perfectionist van toen. “Daar sta ik voor, ook bij een auto die niet nieuw is!”, klinkt het resoluut, “Ik  wil dat een auto gecontroleerd wordt op alle punten. Er wordt altijd een lange proefrit gemaakt om te controleren of alles deugt. Trilt bijvoorbeeld de binnenspiegel of is er iets mis met de koppelingsplaten? Ik heb er zelf geen tijd meer voor, maar leg het in de vertrouwde handen van de monteurs. Het belangrijkste is dat de klant tevreden is.”

“Ik wil dat mensen hier met een goed gevoel weggaan”
Trots op Dani

Rolf bedrijft topsport. “Ik ben hier ‘s morgens om zeven uur en ga als laatste weg. Daar neem ik anderen in mee”, zegt hij. Hoe dat er over tien jaar uitziet? “Over tien jaar is er zoveel veranderd in de autowereld”, voorspelt hij, “Waterstof, elektrisch. Maar ik ben er niet bang voor. Ik ben in de crisistijd begonnen en het is steeds bergop gegaan. Maar als ik vijftig ben, stop ik. Mijn rechterhand Desmond Bekhuis is verongelukt, mijn zus en twee jaar geleden een vriend. Mijn vader overleed in 2018 en ook een aantal ooms zijn weggevallen. Ze hebben allen hard gewerkt, maar ik wil ook andere mooie dingen doen.” Zijn wederhelft Melanie, die naast haar baan als verslaggever bij RTV Gelderland de boekhouding doet, knikt instemmend: “Rolf wil alle Formule 1-circuits bezocht hebben. Daarmee zijn we al een aardig eindje op weg. We hebben nu de juiste mensen op de juiste plek. Als we weg zijn, draait het gewoon door.” Rolf is er trots op. Trots op Dani, op het bedrijf en op het team: “Het team doet het. Kijk hoe de sfeer is en wat we voor elkaar over hebben.”

Dani Automobielen
Ootmarsumseweg 110, 7665 SE Albergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators