6/7/2023

Roy Spekhorst: “Alle credits gaan naar onze enthousiaste medewerkers”

Pelle’s eten & drinken wint Misset Horeca Terras Top 100

Roy Spekhorst
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Roy Spekhorst: “Alle credits gaan naar onze enthousiaste medewerkers”

Pelle’s eten & drinken wint Misset Horeca Terras Top 100

N

a het behalen van de derde plaats in 2021 en de tweede plaats in 2022 zijn Roy Spekhorst en zijn vriendin Wendy Amweg samen met hun personeel de glorieuze winnaars van de Misset Horeca Terras Top 100 2023. Ofwel: Pelle’s is verkozen tot het beste terras van Nederland. Op 26 juni namen ze de prestigieuze prijs in ontvangst in het Amsterdamse Bos, de achtertuin van De Veranda in Amsterdam, de winnaar van vorig jaar. Roy: “Deze overwinning is echt gaaf, het is de kroon op ons werk, daar doen we het voor. Maar noteer alsjeblieft dat alle credits naar onze medewerkers gaan, zij zijn degenen die de prijs hebben gewonnen!” En dan hebben we het over zo’n negentig medewerkers van wie vijfentwintig fte’s.

Pelle’s was  eerder ook al winnaar van Overijssel en dat zijn ze dit jaar automatisch weer. Is de ambitie om volgend jaar weer eerste te worden? Roy: “Nee, dat kan namelijk niet, want de winnaar mag drie jaar lang niet meedoen. Wel maken Wendy en ik voor de volgende keer deel uit van de vakjury en zullen we dus mede gaan bepalen welke van de ongeveer driehonderd deelnemende horecazaken volgend jaar in de prijzen gaan vallen.”

‘Waarom niet vandaag?”

Roy wil eerst duidelijk maken dat je bij Pelle’s weliswaar fantastisch kunt eten en drinken, maar dat hij liever niet wil dat zijn zaak een restaurant wordt genoemd. “Je kunt bij ons terecht voor een heerlijk diner, een lekkere lunch of brunch en we hebben daarvoor uitgebreide en verrassend menu’s, maar dat is niet wat ons in de eerste plaats op de kaart zet en waar we ons mee willen profileren. Waar het vooral om gaat is dat je naar Pelle’s gaat vanwege het totale en verrassende aanbod, de gemoedelijke sfeer, de vriendelijkheid van het personeel en het feit dat je bij ons echt waar voor je geld krijgt. Wij proberen alles uit de kast te halen om ervoor te zorgen dat de gastenreis tot in de puntjes is verzorgd, op een professioneel-informele wijze. Te beginnen met een vriendelijk welkom en een gemeende glimlach. Daarom is onze slogan ook ‘Waarom niet vandaag?’. Met andere woorden, als je met vrienden, kinderen of familie een terrasje wilt pakken om lekker te drinken en eventueel wat te eten, dan moet je eigenlijk tegen elkaar zeggen ‘waarom gaan we niet gewoon weer naar Pelle’s? Daar is het toch fantastisch?’.”

Hoe het begon

Even terug in de tijd. Pelle’s in 2002 ontstaan, als echt traditioneel dorpscafé met een biljart en een dartbord. In 2009 - Roy was toen nog maar drieëntwintig jaar -  nam hij de zaak inclusief het vastgoed over. Het pand van de buren kon hij later ook overnemen waardoor hij het terras ook veel groter kon maken. Zijn vriendin Wendy kwam wat later bij in de zaak. Roy: “Toen ik het café overnam, was ik er stellig van overtuigd dat een café zoals Pelle’s toen was op de langere termijn geen toekomst had en dat zeker het terras een heel belangrijke functie zou moeten krijgen. Toen was het al zo dat gasten steeds meer een verrassende totaalbeleving zochten en dat is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Vandaar dat we gaandeweg steeds meer hebben toegevoegd aan ons aanbod. Maar wel altijd vanuit de absolute basisvoorwaarde dat alle personeelsleden altijd de vriendelijke en enthousiaste ambassadeurs zijn van Pelle’s. Om die reden zijn we gekomen waar we nu zijn en dat verklaart ook de mijlpaal dat we verkozen zijn als beste terras van Nederland. Daar ben ik heel erg trots op maar het betekent dat ik vooral heel erg trots ben op onze medewerkers. Zij zijn zo terecht blij met dit resultaat en het motiveert hen nog meer om elke dag stralend naar hun werk te gaan. En juist dat heeft zijn invloed op de positieve waardering van de gasten, die allemaal even belangrijk zijn.” De vele positieve review bevestigen dat, bijvoorbeeld op Trip Google Review, waar de gemiddelde waardering een 4,6 is van de 5 als hoogst mogelijke waardering. 

Niet onmisbaar

Om de kwaliteit van de dienstverlening hoog te houden en om te blijven verbeteren waar mogelijk, schakelt Roy zelf ook maandelijks een mystery guest in. “Dat is echt niet omdat we ons personeel niet zouden vertrouwen, integendeel. Het gaat erom dat er overal wel eens een foutje wordt gemaakt of iets over het hoofd wordt gezien, ook bij ons. Door die mystery guests kunnen we daar voor een deel de vinger op leggen en waar nodig zorgen voor verbeteringen. De medewerkers waarderen dat alleen maar.” Roy en Wendy vertrouwen hun medewerkers niet voor niets veel verantwoordelijkheden toe. Sterker nog, ze hoeven zelf absoluut niet continu aanwezig te zijn. “De zaak draait ook zonder ons gewoon en goed door. Her klinkt misschien raar, maar ’s avonds en in de weekenden zijn we vaak vrij. We zijn echt niet onmisbaar. Het vertrouwen dat we hebben in ons personeel wordt nooit beschaamd. En dan kunnen Wendy en ik lekker tijd besteden aan ons gezinsleven.” 

Veel meer dan drankje en een hapje

Pelle’s eten & drinken, waar binnen plek is voor ruim 150 personen en op het terras voor zo’n 170, is uitgegroeid tot een horecazaak waar je veel meer kunt krijgen dan koffie, een biertje of een frisje. Zoals gezegd kun je er goed lunchen, brunchen en dineren, maar het bijzondere in het aanbod zit onder andere in het Chocoladelokaal, de webshop waar je chocola de in allerlei varianten en voor veel gelegenheden kunt bestellen, in het aanbod aan ijs en in de ijsbar die op locatie gehuurd kan worden. Roy: “Wij zijn franchisenemer van Bonvanie, gespecialiseerd in ijs en chocolade. Wij nemen hun producten af, maar geven er onze eigen Pelle’s-draai aan.” Ook kun je bij Pelle’s, onder het motto ‘Vier het leven’, terecht voor allerlei bijzondere gelegenheden. Zoals verjaardagen, bruiloften, jubilea, condoleances en groepsuitjes. “En ook daarvoor geldt,” zegt Roy, “dat alles tot in de puntjes is verzorgd.” Nog meer redenen dus om te zeggen: ‘Waarom niet vandaag?’…  

Pelle's Deurningen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators