6/7/2023

“Schröder Masterclass brengt paardensport dichter bij de mensen”

Jort de Wit, bestuurslid:

Jort de Wit
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“Schröder Masterclass brengt paardensport dichter bij de mensen”

Jort de Wit, bestuurslid:

"

Ik heb vroeger veel paard gereden”, zegt Jort de Wit, bestuurslid van Schröder Masterclass, “maar dat doe ik niet meer. Wel ben ik altijd een groot paardenliefhebber gebleven. Elf jaar geleden woonde ik net in Tubbergen en wilde hier graag een sociale rol vervullen. Vanwege mijn affiniteit met paarden lag Schröder Masterclass voor de hand. Ik had al contact met Wim Schröder, omdat we elkaar vanuit de paardenwereld kenden. Ik vroeg hem of ze nog mensen nodig hadden in het bestuur. Wim reageerde enthousiast en mijn bestuursfunctie was een feit. Wat ik voor dit mooie evenement allemaal doe? Dat valt niet onder één noemer te vangen, het is heel gevarieerd. En juist dat vind ik mooi”, aldus de 35-jarige in Groningen geboren maar inmiddels rasechte Tubbergenaar.

Schröder Masterclass vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 22 augustus. “Ik houd me onder meer bezig met het regelen van de deelnemers, de pr, vrijwilligers, de medewerkers en een stuk sponsorwerving. “Maar het belangrijkste is dat we het als bestuur en vrijwilligers samen doen.” En dat verloopt altijd prima, zeker omdat we inmiddels veel ervaring hebben met het evenement en de taakverdeling goed beschreven staat in het draaiboek. De hele voorbereiding en het evenement zelf verlopen echt professioneel. Dat zie je bijvoorbeeld aan de grote publieke belangstelling en aan de animo van springruiters om deel te nemen, ook van vele topruiters.” Waar Jort nog aan toevoegt dat er tijdens Schröder Masterclass veel aandacht is voor het welzijn van de deelnemende paarden.

Foto: Sportfoto-Oost.nl

Sponsoring

Naast al die andere taken draagt Jort ook een steentje bij aan het interesseren van bedrijven om het evenement te ondersteunen. Een belangrijk onderdeel binnen de organisatie, want om het evenement elk jaar weer op topniveau te krijgen, is veel geld nodig, zo’n zestig- à zeventigduizend euro. “Dat grote bedrag is echt nodig om het evenement van de grond te krijgen. Het zijn allemaal reële kosten, we hanteren geen verdienmodel,” zegt Jort. “En de kosten nemen steeds toe vanwege alle prijsverhogingen. Maar we krijgen het elk jaar rond en dit jaar zal dat ook zeker lukken. Het evenement wordt, door de sociaal verbindende formule, namelijk ook door het bedrijfsleven enthousiast omarmd, natuurlijk in Tubbergen en omgeving maar ook van buiten de regio.” Jort licht er één partij uit, die van heel groot belang is voor het welslagen van het evenement, loon- en Grondverzetbedrijf Nijmeijer-Kuipers. “Deze partij is voor ons van heel groot belang, want de aan- en afvoer van het zand, evenals het onderhoud van de piste, is een onderdeel waar alles van afhangt. Springruiters en andere kenners roemen de kwaliteit van de mobiele piste, die voor een niet onbelangrijk deel het succes bepaalt.”


Programma

“We proberen elk jaar wel wat nieuws aan het programma toe te voegen en dat zal ook dit jaar het geval zijn. Wat dat is kan ik nog niet zeggen. Maar in grote lijnen zal het programma, los van het entertainment, niet wezenlijk verschillen van voorgaande edities. En dat hoeft ook niet, want het evenement staat als een huis.” Op zaterdag vindt ’s middags de pony’s alle hoogtes en maten plaats en ’s avonds zijn er de Lady’s Cup en de hoogtesprong. Voor de Ladies Cup is er een nieuw onderdeel, namelijk een spectaculaire menshow. Zondag zijn weer de Pony’s aan de beurt en ook de overige klassen. Maandag rond het middaguur start de Bixies. De laatste dag, dinsdag, begint ’s ochtends met de Kinderdag en om 19.00 uur is de start van het hoogtepunt, de Schröder Masterclass, met na afloop het ruiterbal. En dan hebben we natuurlijk nog het entertainment. Zaterdag is er een avondvullend optreden van de Heeren van Amsterl live band, echt een topband die niet eerder in de regio heeft opgetreden. Maandag maakt de Weerselose band 3x Niks zijn optreden en dinsdag komt Jeffrey Parmentier, een waanzinnige DJ met trompet. Huis-DJ Gert is alle dagen aanwezig.  

Fotografie: Maarten Rijsman

Impact

De eerste vergadering met betrekking tot de organisatie van Schröder Masterclass begint na het carnaval, waar Jort overigens ook actief bij is betrokken, bij de Fortburgers. Dan wordt er eerst geëvalueerd en langzaamaan wordt het evenement dan in de steigers gezet. Dit jaar is dat voor de tweeëntwintigste keer in het vierentwintigjarige bestaan van het evenement; tijdens corona kon het twee keer niet plaatsvinden. “En ik zie er weer naar uit. Naar mate het evenement dichterbij komt, wordt het steeds leuker. De hele aanloop is echt een mooie periode. Niet alleen omdat ik als paardensportliefhebber van alles tijdens en rondom het evenement geniet, maar ook omdat het organiseren van iets unieks in Nederland met een grote impact voor de gemeente zo bijzonder is. Schröder Masterclass is de verbindende factor tussen onze pijlers sport, recreatie en entertainment, voor jong en oud, ongeacht of je iets met paarden hebt. Het begon destijds  met de bedoeling om de paardensport dichterbij de mensen te brengen. En daarin is Schröder Masterclass in alle opzichten geslaagd. Het evenement is als grote publiekstrekker niet meer weg te denken uit Tubbergen en zolang ik kan zal ik er zeker deel van blijven uitmaken. Ik heb er weer zin in!”

Schröder Masterclass
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators