22/11/2021

De online calculator is een grote onderscheidende factor

Schuttinggigant

Bas Winkel
Redactie Twenterand
Redactie Twenterand
Twenterand | Nederland

De online calculator is een grote onderscheidende factor

Schuttinggigant

M

edewerkers met affiniteit voor hout kunnen terecht bij andere bedrijf van Bas, Schuttinggigant.com, dat ondanks de personeelsinstroom vanuit InVia geheel op zichzelf staat.

Schuttinggigant ontstond toen Winkel steeds vaker aanvragen kreeg voor het plaatsen van schuttingen. Samen met compagnon Nick Hobert bedacht hij een slimme online calculator. Op de website kiezen bezoekers uit meerdere schuttingsoorten en geeft men aan hoeveel meter er geplaatst moet worden. Daar rolt meteen een eindprijs uit. Zo klik je je eigen offerte bij elkaar. Een gouden greep, want het levert Schuttinggigant een enorm hoge offerteconversie op.

“de online calculator is een grote onderscheidende factor”

Belangrijke details

De calculator houdt rekening met de postcode van de aanvrager.“Naar Amsterdam zijn we langer onderweg dan naar Almelo,” legt Hobert uit. Zelfs de overheersende grondsoort in een regio wordt meegerekend.“Gaten voor schuttingpalen graaf je immers makkelijker in zandgrond dan in klei,” is de gedachte. Deze details zijn belangrijker dan ze op het eerste gezicht lijken. Omdat InVia’s medewerkers begrijpelijk wat meer tijd nodig hebben, liep de planning in het verleden wel eens in het honderd.“Ze waren soms van zes uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds van huis. Dat is door de nauwkeuriger inschatting nu niet meer aan de orde.”

Omdat schuttingen plaatsen vakwerk is, heeft het bedrijf meerdere in het vak geschoolde timmerlieden in dienst. Maar met teamwork gaat het plaatsen eenvoudiger dan alleen. Daarom bestaan de ploegen van Schuttinggigant altijd uit een timmerman en één of twee InVia-medewerkers.

Uitstraling

Naast de degelijke schuttingkwaliteit en het gemak van de calculator is een grote onder- scheidende factor de verzorgde professionele uitstraling van de medewerkers en het materieel. Tevens heerst er een prettige werksfeer.“De jongeren leren aanpakken en timmeren, maar ondertussen is werkplezier ook aanwezig en is het gewoon gezellig als Schuttinggigant over de vloer komt.

En dat gaat rondzingen, want inmiddels zijn er dagelijks al vijf teams op pad. We schuiven aan bij grote namen in de bouwwereld als Dura Vermeer en mogen hele woonwijken ineens doen. Dat zegt wel iets.”

De toekomst: Tuingigant

De toekomst ligt eigenlijk voor de hand.“Iemand die een schutting laat plaatsen, heeft vaak ook tuinverlichting of een terras nodig of een degelijk tuinhuis,” schetst Hobert. “Onze jongens krijgen die vragen al regelmatig.” Zo ontstond al snel het - nog verder uit te werken - idee voor Tuingigant.com. Via dezelfde online calculator kunnen klanten straks hun eigen tuinpakket samenstellen. “Een extra uitdaging voor onze jongens als ze niet alleen een schutting maar daarnaast ook een veranda, vlonder of overkapping mogen bouwen.”

Schuttinggigant
Nijverheidsweg 20, 7671 DA, Vriezenveen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators