11/7/2022

“SolliciDate laat techniekwerkgevers zien dat de sollicitantenvijver daadwerkelijk voller is”

SolliciDate

Gerritje Cornelisse
Jouke Zomer
Jouke Zomer
Vriezenveen | Nederland

“SolliciDate laat techniekwerkgevers zien dat de sollicitantenvijver daadwerkelijk voller is”

SolliciDate

H

et is best een spannend project om uit te gaan voeren”. begint Gerritje Cornelisse van NXtv. Op deze manier talent met succes onder de aandacht brengen is afhankelijk van veel factoren. Maar ik geloof er voor de volle 100% in”. SolliciDate gaat een succes worden. Wat we gaan doen? We sturen tien werkgevers uit de techniek en tien kandidaten letterlijk en figuurlijk met elkaar op blinddate. Dus er staat écht een muur tussen beide, zodat tijdens het gesprek er zonder (voor)oordeel beslist kan worden of ze verder willen met elkaar. Wij maken daar een online videoserie over om aan te tonen dat de vijver met sollicitanten voller is dan dat techniekwerkgevers denken. Werkgevers moeten na het zien van de filmserie het gevoel hebben dat ook zij succesvol mensen kunnen werven voor openstaande vacatures. Ze moeten net iets verder durven kijken, want ‘het schaap met de vijf poten’ heeft in deze tijd al lang zijn droombaan gevonden”

“Het Schaap met de vijf poten heeft in deze tijd al lang zijn droombaan gevonden”

Hoe gaat dat dan?

Het hele proces van begin tot einde heeft natuurlijk wel wat meer voeten in de aarde. De bedrijven die op zoek zijn naar werknemers en mee willen doen aan het project hebben zich inmiddels al veelvuldig gemeld. De mensen die wij nu nog zoeken zijn de sollicitanten die wel willen, maar tot nu toe niet aan de bak komen. Denk aan mensen die niet verwachten dat ze geselecteerd worden voor een bepaalde baan. Ze hebben niet de juiste papieren, zijn de taal wellicht (nog) niet goed machtig, zijn al wat ouder, het kunnen mensen zijn met een beperking of bijvoorbeeld een groot gat in het C.V. Maar er zijn ook mogelijkheden voor mensen die wel eens een andere baan willen en in de techniek zouden willen werken. Dit is hun kans. Want in SolliciDate baseren werkgevers hun oordeel niet op je c.v. maar op wie je bént en welke mogelijkheden zij hebben voor jouw talent.

Selecteren

Wat wij wel doen is de mensen die zich aanmelden heel zorgvuldig en professioneel begeleiden, we zorgen er door een zorgvuldige en open screening voor dat de match voor beide partijen zo kansrijk mogelijk is. Wij gaan in samenwerking met de arbeidsmarktcoaches van Metechnika - Zij hebben ruime ervaring met het begeleiden van kandidaten - en de sollicitant kijken waar de mogelijkheden liggen. We gaan op zoek naar wat er nou daadwerkelijk goed bij hem of haar past. Dit doen we los van CV en ervaring; we gaan uit van de mogelijkheden, niet (louter) van de risico’s. Er moeten natuurlijk wel raakvlakken zijn, want elke blind date is óók maatwerk. Door op deze manier te werken kunnen we de blind date kansrijk maken. De serie moet vooral de ogen openen van werkgevers, om talent te zien waar normaal het C.V. als ongeschikt wordt beoordeeld, zonder zich in de persoon en zijn of haar situatie te verdiepen. De kandidaten moeten meer kansen krijgen zich te presenteren en hierbij helpen wij ze. 

Een stapje verder gaan

Er is nergens nog personeel te vinden. In de techniek is het helemaal moeilijk en veel bedrijven in de techniek draaien met kunst en vliegwerk productie. Dit is niet houdbaar op de lange termijn dus is het tijd voor een andere aanpak. De subsidie van Instituut Gak maakt het mogelijk dat wij deze aanpak kunnen uitvoeren en de online serie kunnen uitzenden.. Deelname is hierdoor voor bedrijven en kandidaten gratis. De blind dates zijn gepland in juni. Wij hopen hiermee de kansen en mogelijkheden voor werknemers en werkgevers te vergroten. Je kunt je nog aanmelden via de link in de video, of direct het opgaveformulier invullen (dat gaat heel makkelijk, je hoeft alleen je naam en contactgegevens in te vullen, er wordt dan direct contact met je opgenomen door de coach van Metechnica).

SolliciDate is een initiatief van NXtv en More, met mederwerking van Metechnica. Het maatschappelijke project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Instituut Gak. 

Voor meer informatie kun je mailen naar redactie@nxtv.nl

NXtv
NXtv Twentepoort West 12C,7609 RD, Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators