14/3/2022

Sporthal ’t Hoge Vonder in Deurningen wordt volledig zelfstandig

Persbericht

Wethouder Benno Brand

Sporthal ’t Hoge Vonder in Deurningen wordt volledig zelfstandig

Persbericht

O

p 11 maart 2022 werd de overeenkomst getekend. Wethouder Benno Brand van de gemeente Dinkelland en het bestuur van Stichting ’t Hoge Vonder zetten de handtekening. Sporthal ’t Hoge Vonder in Deurningen is nu volledig zelfstandig. Tot eind 2021 ontving de stichting een jaarlijkse subsidie van de gemeente. In de nieuwe overeenkomst is afgesproken deze subsidie af te kopen voor een eenmalig bedrag van ruim € 700.000,-. Dit bedrag wordt door de stichting gebruikt voor een grondige verbouwing van de sporthal. Uit financieel onderzoek blijkt dat deze verbouwing gaat zorgen voor meer inkomsten. Daarnaast kan de stichting op veel kosten besparen. Dit alles zorgt voor een financieel gezonde toekomst voor de sporthal.

De gemeente Dinkelland vindt het belangrijk dat maatschappelijke voorzieningen duurzaam gebruikt worden. Dit is één van de doelen die zij hebben opgenomen in het Maatschappelijk Effecten Plan. Stichtingen zelfstandig maken draagt hier volgens de gemeente Dinkelland aan bij. Wethouder Brand is blij met de gemaakte afspraken: ‘Een sporthal is een belangrijke voorziening voor het dorp. Naast sport en bewegen is het ook een plek waar inwoners elkaar ontmoeten. Zij weten ook als geen ander wat er nodig is om de sporthal nu en in de toekomst goed te kunnen gebruiken. Daarom vinden wij het belangrijk dat de mensen in het dorp ook de volledige zeggenschap krijgen over de sporthal’.

Ook Frank Hekman, penningmeester van de stichting is blij met de nieuwe afspraken. ‘Er breekt een uitdagende nieuwe tijd aan, nu gemeentelijke overheden zich steeds meer terugtrekken uit dit soort voorzieningen die toch essentieel zijn voor de zelfstandigheid van een dorp. Alleen door creatief te zijn en de handen ineen te slaan, kunnen dergelijke voorzieningen voor kleine kernen behouden blijven. Wij – de Deurningers – vinden dat belangrijk’.

Noaberkracht
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators