8/12/2021

Sterk Techniek Onderwijs zoekt bedrijven!

Van 14 t/m 18 februari organiseren Almelose scholen de bedrijvendagen

Henk Bos
Jouke Zomer
Jouke Zomer
Vriezenveen | Nederland

Sterk Techniek Onderwijs zoekt bedrijven!

Van 14 t/m 18 februari organiseren Almelose scholen de bedrijvendagen

V

an 14 t/m 18 februari 2022 organiseren de Almelose VMBO scholen gezamenlijk de Almelose Bedrijvendagen. Deze worden georganiseerd voor 2e jaars VMBO leerlingen. “De Bedrijvendagen passen goed binnen het STO project” zegt Henk Bos - Decaan van het Erasmus enthousiast. “Leerlingen kunnen kennismaken met hun mogelijke toekomstige werkgever bij een bezoek, rondleiding of een ‘doe-activiteit’. Dat dit een onuitwisbare indruk maakt op de leerlingen, dat weten wij uit ervaring. Voor de leerlingen is het van groot belang om eens binnen te kijken bij bedrijven zodat zij een goede indruk krijgen van diverse beroepen in de dagelijkse praktijk. Als de leerlingen hierdoor een bewuste profielkeuze kunnen maken in de bovenbouw van het VMBO is de opzet voor ons geslaagd”.

Organisatie

De decanen zijn druk bezig met de organisatie, ze willen deze dagen tot een succes maken. Er zijn al een aantal mooie bedrijven aangesloten waar leerlingen een rondleiding of ‘doe-activiteit’ kunnen uitvoeren. Hier zitten ook een aantal bekendere bedrijven uit bijvoorbeeld de metaalindustrie tussen. Daarnaast hebben ze zelf al een flink aantal bedrijven benaderd die allemaal positief reageerden. “Helaas kennen wij nog niet elk bedrijf in de regio Almelo e.o. Wij willen ook graag de ‘verborgen parels’ uit de verschillende industrieën zoals de metaal, de bouw en onder andere de logistiek ook een kans geven om zichzelf te presenteren aan de werknemers van de toekomst. Daarnaast willen wij ons netwerk uitbouwen met de werkgevers van de toekomst om de integratie van bedrijfsleven en opleiden verder vorm te geven”

Bedrijfsprofiel

Om elk deelnemend bedrijf alvast te introduceren bij de leerlingen krijgen de bedrijven binnenkort de mogelijkheid om een bedrijfsprofiel aan te maken op het platform www.baanbrekendleren.nl. Voor bedrijven is dit een geweldige manier om onder de aandacht te komen bij de VMBO leerlingen. Via de sociale kanalen van dit platform en via het ondernemers-magazine.nl verspreiden wij hier binnenkort meer informatie over.

Interesse?

Zou u uw bedrijf, in de week van 14 t/m 18 februari 2022, een dagdeel of meerdere dagdelen open willen stellen voor een groep leerlingen? Denk hierbij aan een rondleiding en/of een ‘doe-activiteit’? De leerlingen worden door onze scholen begeleid. Graag vernemen wij dan dat u geïnteresseerd bent. Dit kunt u aangeven door op onze website uw contactgegevens in te vullen in het contactformulier zoals u hieronder ziet staan:

Aanmeldformulier bedrijvendagen Almelo vanuit Sterk techniekonderwijs

Liever geen leerlingen ontvangen? Er is ook een mogelijkheid om uw bedrijf te presenteren op één van onze scholen en uw bedrijf te introduceren aan leerlingen via onze website: www.baanbrekendleren.nl

Baanbrekend leren
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De jeugd heeft de toekomst, de Engbertsdijksvenen ook?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Duurzame en betekenisvolle vertalingen van Fairlingo

Door:
Johan Koning
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Verschijning nieuwe uitgaven van drie Ondernemersmagazines

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
11/5/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators