20/2/2024

Talent Event Tubbergen op vrijdag 13 oktober

Voelen, proeven, ruiken en meedoen

Marleen Peddemors
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Talent Event Tubbergen op vrijdag 13 oktober

Voelen, proeven, ruiken en meedoen

V

rijdag a.s. 13 oktober vindt het Talent Event Tubbergen plaats. Gedurende deze dag kunnen leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs - dus van vmbo, aansluitend op alle profielen, tot havo/vwo - kennismaken met meer dan 100 bedrijven uit de gemeente Tubbergen. Het doel: de leerlingen inspireren over alles wat mogelijk is bij al die bedrijven. Ofwel: ontdek welke talenten je hebt.

Het Talent Event wordt samen met Baanbrekend Leren (Sterk Techniekonderwijs Almelo e.o.), Tof Onderwijs en Canisius georganiseerd samen met de bedrijven en de gemeente Tubbergen.


Voelen, proeven, ruiken en meedoen

Marleen Peddemors, stagecoördinator en docent op Canisius en tevens kartrekker van de netwerkers binnen Baanbrekend Leren: “Het belooft een zeer geslaagde dag te worden, alleen al vanwege de meer dan 1.000 aanmeldingen voor de workshops bij de bedrijven, los nog van al diegenen die binnen een ander tijdvak kunnen komen. En juist die workshops, waaraan alle bedrijven meedoen, maken deze dag voor de leerlingen interessant. Ze kunnen voelen, proeven, ruiken en vooral meedoen. Bijvoorbeeld lassen bij Tasche Staalbouw of een muurtje metselen met metselbedrijf Gebr. Oude Breuil. Ook kunnen ze bijvoorbeeld sleutelen aan een motorblok, leren hoe je een houtverbinding maakt, ontdekken hoe je een trailer in moet pakken. Maar ook leren hoe je een slavink moet maken bij de slagers Hulshof en Linderman of hoe je in de zorg samen kunt fietsen op een duofiets bij JP van de Bent en Aveleijn.” Marleen vervolgt: “Ik hoop dat leerlingen na het bezoek aan het Talent Event een beter beeld hebben gekregen over wat voor bedrijven er in onze gemeente zijn en wat ze daar later kunnen doen. Misschien komen ze er wel achter dat ze ergens goed in zijn of waar hun passie ligt.”


Dagindeling

Leerlingen mogen zelf kiezen welke bedrijven ze willen ontdekken. Iedereen volgt 3 workshops van 20 minuten. Het programma voor groep 7 en 8 is ‘s ochtends, daarna komen leerlingen van het voortgezet onderwijs. En ’s middags is er voor iedereen de mogelijkheid om te komen: gezinnen, jong, oud, ondernemers, relaties en andere bedrijven.

In het kort

  • Voor wie: leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs
  • Wanneer 13 oktober 2023
  • Waar: Canisius Tubbergen, Huyerenseweg 1 en boerderij Pinners, Hardenbergerweg 37 
  • Hoe laat:
  • Leerlingen van het basisonderwijs worden ingedeeld in twee groepen: groep 1 van 09.30 tot 10.30 uur, groep 2 van 10.45 tot 11.45 uur.
  • Leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn welkom van 12.15 tot 13.15 uur en van 13.15 tot 14.15 uur.
  • Tussen 14.30 en 17.30 is er toegang voor iedereen die het leuk en interessant vindt om te komen kijken, bijvoorbeeld leerlingen die nog een keer willen kijken en gezinsleden.


Voor meer informatie:

Marleen Peddemors: m.peddemors@canisius.nl 

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators