29/10/2021

Tasche Staalbouw/Stalen Trappen

"Wij hebben alle drie het staalvirus"

Frank, Martin en Coen Tasche
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Tasche Staalbouw/Stalen Trappen

"Wij hebben alle drie het staalvirus"

F

rank, Martin en Coen Tasche zijn ’s ochtends op tijd aanwezig op hun staalbedrijf. De reden daarvoor is dat de zaken goed gaan en het druk is, maar ook omdat ze het alle drie elke dag weer fijn vinden om het terrein te betreden. “Een rondje door de hal is het eerste wat we doen,” zegt Martin. “Al was het alleen maar vanwege de geur van al dat staal. Het is een geweldig materiaal, waar je mooie en sterke producten mee kunt maken. Je kunt gerust zeggen dat we alle drie het staalvirus hebben.”

Ofwel: liefde voor het vak, die de broers met de paplepel is ingegoten. Al op jonge leeftijd werkten ze mee in het bedrijf dat door hun vader Gerard werd geleid. Frank (46, getrouwd, drie kinderen) : “Ik ging vaak met de trekker naar school om voor en na de lessen materiaal van en naar het bedrijf te brengen.” Het was dus eigenlijk een vanzelfsprekendheid dat de zaak door de drie broers werd overgenomen. Dat gebeurde door Frank en Martin in 1998. Coen werd vijf jaar later mede-eigenaar. Toen was het bedrijf inmiddels, in 2000, verhuisd van Fleringen naar Albergen. Coen (41, getrouwd, twee kinderen): “In Fleringen hadden we geen ruimte om uit te breiden, we moesten dus die volgende fase van ons bedrijf elders inzetten.”

Focus op modernisering

En die uitbreiding was nodig, want vanaf midden jaren zeventig is Tasche Staalbouw echt gaan groeien, met inmiddels zo’n vijfenzestig man aan het werk. Martin (44, getrouwd, twee kinderen): “We groeien elk jaar wel wat, maar dat hoeft niet hard te gaan, want we hebben nu een mooie en beheersbare organisatie met een goed gevulde orderportefeuille. We zetten vooral in op digitalisering en verdere modernisering en automatisering van het machinepark. Automatisering is in deze branche een noodzaak, maar beslist geen bedreiging. Integendeel, het personeel vindt het een uitdaging om met moderne machines te werken die geautomatiseerd worden aangestuurd en ze zien ook dat daardoor de kans op fouten wordt geminimaliseerd. Bij de aanschaf van nieuwe machines worden ze ook altijd betrokken. Hun stem is net zo belangrijk als die van ons. Het is ook mooi om te zien dat ze altijd met plezier werken. Daarom is het verloop hier ook zo gering.”

Van links naar rechts: Frank, Martin en Coen Tasche van het bedrijf Tasche Staalbouw/Stalen Trappen
Van links naar rechts: Frank, Martin en Coen Tasche.

Solidariteit

Het staalbedrijf Tasche kent drie onderdelen: Tasche Staalbouw dat is gevestigd aan de Van Koersveldweg, Tasche Stalen Trappen dat aan de overkant van de weg is gelegen aan de Eenhuisstraat, en Tasche Landbouwmechanisatie en Stalinrichting dat is gehuisvest aan de Pastoor Boddestraat in Fleringen. De verhouding in het bedrijfsaandeel is respectievelijk ongeveer zestig, dertig en tien procent. Coen: “Frank en Martin richten zich vooral op Staalbouw en ik houd me, samen met bedrijfsleider Robert Zegger, het meest bezig met Stalen Trappen. Op de keper beschouwd zijn we een hecht team en we proberen samen met het personeel het bedrijf in zijn totaliteit zo goed mogelijk te runnen.” Overigens: het pand van Tasche Stalen Trappen is in augustus 2017 geheel afgebrand. Een trieste gebeurtenis,” vervolgt Coen, “maar het was mooi om mee te maken hoe het personeel zich inzette om het pand met alle macht te herbouwen. Nog geen jaar later stond er al een compleet nieuw pand. Een prachtig stukje solidariteit, dat ook typerend is voor de sfeer en onderlinge verbondenheid in ons bedrijf.”

Inzetten op duurzaamheid

Die nieuwe hal van Tasche Stalen Trappen is op een duurzame manier gebouwd. Frank: “Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Daarom hebben we bij de herbouw de gelegenheid aangegrepen om dat aspect zo goed mogelijk mee te nemen. Resultaat is dat de hal zeer goed geïsoleerd is, er geen gas meer gebruikt wordt, overal ledverlichting is geïnstalleerd en zonnepanelen zijn geplaatst. Het werkklimaat is zo optimaal mogelijk gemaakt, want zorg voor de medewerkers vinden we ook van groot belang. Iedereen moet in gezonde en veilige omstandigheden kunnen werken. Dat geldt uiteraard ook voor de andere gebouwen, waar we ook regelmatig verdere stappen zetten op het gebied van duurzaamheid.”

“Ons werk is uitdagend en afwisselend en we maken prachtige dingen. Wat wil je nog meer?”

Een toekomst vol vertrouwen

Bij Tasche Staalbouw worden uiteenlopende staalconstructies geproduceerd en gemonteerd, zoals bedrijfshallen, veestallen, utiliteitsbouw en woningbouw. Tasche Stalen Trappen is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en monteren van stalen trappen en balustraden. Tasche Landbouwmechanisatie en Stalinrichting houdt zich bezig met de verkoop en het onderhoud van landbouwmachines en tractoren evenals in het produceren en monteren van complete stalinrichtingen. Aan gerichte acquisitie doen de broers niet. Martin: “We hebben in de loop van de tijd een goede naam opgebouwd. Mond- tot-mondreclame speelt daarbij een rol en het is vaak een kwestie van gunnen. Uiteraard is er concurrentie, maar aannemers kloppen vaak bij ons aan omdat ze weten wat ze aan ons hebben. We leveren goede kwaliteit, de lijntjes zijn kort, we leveren snel en zeker prijstechnisch staan we ook sterk.” Alle reden dus om de verdere toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien. Frank, tot slot: “Zeker, vooral ook omdat we dit werk zo leuk vinden. Het is uitdagend en afwisselend en we maken prachtige dingen. Wat wil je nog meer?”

Tasche Staalbouw / Stalen Trappen
Van Koersveldweg 6, 7665 SG, Albergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators