12/3/2024

“Met één kaartje voor de Cabaretpoel krijg je vier verschillende cabaretiers te zien”

Theater Turf

Maaike Dirkje Hop

“Met één kaartje voor de Cabaretpoel krijg je vier verschillende cabaretiers te zien”

Theater Turf

M

idden in de lockdown van 2021 is Maaike Dirkje Hop begonnen met cabaret. Inmiddels is ze een van de acht cabaretiers uit de Cabaretpoel: een initiatief voor aanstormend cabarettalent. Op 13 april komt zij samen met drie andere cabaretiers uit de poel naar Theater Turf in Vriezenveen. Vol passie vertelt Maaike over haar carrière én licht ze alvast een tipje van de sluier op over de show die zij gaan opvoeren op 13 april.

Als klein meisje droomde Maaike van een carrière als cabaretier. Ze wilde niets liever dan op de mooiste podiums in volle theaterzalen staan. “Toch heb ik het later als ik groter ben-moment lange tijd uitgesteld. In 2021 ging ik voor drie maanden naar Terschelling. Heel cliché, maar door de rust om mij heen besefte ik wat ik echt graag wilde doen.” Het was voor haar een moment van nu of nooit. Ze begon met een cursus stand-up comedy en al snel maakte Maaike de overgang naar cabaret. Na deelnames aan open mics, een aantal wedstrijden en vele try-outs ging het balletje al snel rollen. Trots vertelt ze: “Doordat ik begon tijdens de lockdown was ik gewend aan kleine zaaltjes waarbij iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar zat. Ineens stond ik in volle theaters, dat was super bijzonder. Inmiddels sta ik tien tot twaalf keer per maand op diverse plekken, bij elke show probeer ik weer nieuwe dingen uit.” Ook organiseert ze maandelijks de Dubieuze avond. Een show met alleen maar vrouwelijke cabaretiers.

Mini-voorstellingen van de Cabaretpoel
In mei 2022 werd Maaike gevraagd om te auditeren voor de Cabaretpoel. Samen met de andere cabaretiers speelt ze nu ruim twintig Cabaretpoel-shows per seizoen. Elke show bestaat uit een andere samenstelling, per avond spelen vier cabaretiers hun eigen stuk van vijfentwintig minuten. Maaike is razend enthousiast over het concept. “De eerste cabaretier doet zijn of haar eigen stukje en komt vervolgens terug als presentator. Na het tweede stukje is er een korte pauze. Daarna komen de overige twee cabaretiers. Eigenlijk ga je als publiek kijken naar vier mini-voorstellingen, hoe leuk!” In Theater Turf is Maaike een van de vier cabaretiers die het podium betreedt. Voor haar is de Cabaretpoel een fijne plek om nieuwe dingen uit te proberen. “Dat is voor mij heel spannend, maar het publiek vindt het vaak heel leuk om dat te zien. Ook in Vriezenveen ga ik in mijn vijfentwintig minuten nieuwe dingen uit de kast halen. Mocht ik daar een enorme flop zijn, nou ja, dan kom ik er nooit meer”, zegt ze lachend. “Maar uiteindelijk is het natuurlijk mijn bedoeling dat er veel gelachen wordt."

“Als publiek ga je kijken naar vier mini-voorstellingen, hoe leuk!”

Een samenstelling aan cabaret
De acht cabaretiers uit de poel zorgen samen voor een variatie aan cabaret. Volgens Maaike is de samenstelling van 13 april een hele goede. “Floris de Vree heeft totaal andere humor dan ik. Hij is super energiek en sterk in timing. Jan van Houwelingen is een verhalenverteller in hart en nieren. Vol zelfspot vertelt hij een reeks aan anekdotes. Met Janne Luna is het rijtje compleet.” Dat is het voordeel van een bezoekje aan de Cabaretpoel. Met één kaartje krijg je vier verschillende cabaretiers te zien.

Koop je tickets bij Theater Turf en tot 13 april!

Theater Turf
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators