6/1/2023

Tijhof Automotive blijft voorlopig gevestigd in het bestaande pand van Tijhof Autotransportsystemen

“Nieuwe hal staat te huur, eerst meer personeel vinden”

Jacco Speelman
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Tijhof Automotive blijft voorlopig gevestigd in het bestaande pand van Tijhof Autotransportsystemen

“Nieuwe hal staat te huur, eerst meer personeel vinden”

H

et is een beetje een zuur verhaal: op een paar kleine dingen na is het nieuwe pand van Tijhof Automotive - geleid door Jacco Speelman - gereed. Vanaf eind januari zouden verschillende activiteiten, namelijk het monteren van (lucht)vering onder lichte bedrijfsauto’s, bestelauto’s, autotransporters, rolstoelvervoer, campers en andere voertuigen, daar ondergebracht worden. Tegelijkertijd zou Frank Speelman naar die nieuwe hal een aantal activiteiten van Tijhof Autotransportsystemen verplaatsen, namelijk onderhoud, service, schadeherstel en chassis-aanpassingen aan Tijhof autotransporters. “Maar helaas”, zegt Jacco, “doordat we nog niet voldoende nieuw personeel kunnen vinden, zijn we genoodzaakt tijdelijk in de bestaande hal te blijven werken. De nieuwe hal staat dus te huur.”

Frank Speelman heeft voor Tijhof Autotransportsystemen op dit moment de volgende vacatures openstaan: controller/finance manager, plaatwerker, 3D tekenaar/werkvoorbereider, lasser/carrosseriebouwers, medewerkers afmontage en medewerkers op het gebied van service en onderhoud. Jacco: “En voor Automotive zoeken we minimaal drie automonteurs die bij ons opgeleid willen worden tot gespecialiseerde monteurs op het gebied van vering en in het bijzonder van luchtvering. Zolang we die mensen niet gevonden hebben, is het niet efficiënt om zelf de nieuwe hal te betrekken. Daarom blijf ik met de huidige twee monteurs van Automotive in de bestaande hal werken. Dat doorkruist onze plannen behoorlijk, maar we moeten het met deze omstandigheden voorlopig doen. Het is een probleem dat bij vele bedrijven speelt en we moeten rustig afwachten tot de markt nieuwe kansen biedt en in de tussentijd alles in het werk stellen om nieuwe medewerkers te vinden.”

Wat het voor Automotive misschien nog wel lastiger maakt, is het feit dat er geen aparte opleiding bestaat voor de montage van (lucht)vering. Jacco: “Je brengt dus ervaring mee of je doet ervaring bij ons op. Daarbij moet je je wel realiseren dat de lat behoorlijk hoog ligt. Om het vak goed te leren, heb je doorzettingsvermogen nodig. Het duurt zeker een paar maanden voordat je het werk echt onder de knie begint te krijgen. Maar die tijd trekken we er graag voor uit.” Zijn oproep aan monteurs is dan ook om eens mee te lopen en de sfeer te proeven. En werken bij Tijhof Automotive kent best veel voordelen. “Je komt terecht in een dynamisch bedrijf dat met veel kennis en ervaring mooie producten maakt. Wat veel mensen zich ook niet realiseren is dat monteurs bij ons veel gevarieerder werk hebben dan automonteurs. Je krijgt steeds weer te maken met nieuwe systemen en innovaties en geen klus is hetzelfde. Als je door het leerproces heen bent, realiseer je je hoe leuk dit werk eigenlijk is. Daarbij komt dat het werk schoon is en niet zwaar. Bovendien bieden we goede arbeidsvoorwaarden en heb je bij ons de mogelijkheid om door te groeien. Maar het allermooiste van het werken bij Tijhof Automotive is toch wel het feit dat we onze klanten altijd blij maken omdat ze een voertuig terugkrijgen dat echt fantastisch rijdt. Niet voor niets zien we ook steeds meer mensen met hun camper bij ons komen. De droomcamper die ze voor ogen hadden, krijgen ze pas op het moment dat wij gezorgd hebben voor fantastische vering. En dat geeft je als monteur echt veel voldoening, een gevoel van trots.” En, niet onbelangrijk, vervolgt Jacco: “Als allround medewerker heb je ook de mogelijkheid om voor Tijhof Automotive én voor Tijhof Autotransportsystemen aan de slag te kunnen, als dat zo uitkomt. En als je besluit om voor Tijhof te gaan werken, dan kun je ervan op aan dat je echt een leuke baan hebt. Er heerst hier een fijne sfeer, het is gezellig en je krijgt hier het gevoel dat je terechtkomt in een echte familie met veel saamhorigheid. Daarom zou ik willen zeggen tegen mensen die van een mooie uitdaging houden: grijp je kans en maak kennis met ons. Wie weet werk je dan binnenkort bij een van de mooiste bedrijven in Twente!”

Nieuwe hal te huur

De nieuwe hal van Tijhof Automotive aan het Bedrijvenpark Twente Noord in Almelo staat te huur. De hal is multifunctioneel en is bijvoorbeeld geschikt voor autobedrijven of lichte industrie. De oppervlakte bedraagt 1.295 m² inclusief magazijn en showroom. De buitenoppervlakte is zeer ruim en heeft voldoende parkeerplaatsen.

Voor meer informatie klik hier

Jacco (links ) en Frank Speelman.

Tijhof Automotive
Bedrijvenpark Twente Noord 92, 7602 KS, Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators