23/5/2022

Nieuwbouw in Almelo: een logische stap

Tijhof Automotive

Jacco en Frank Speelman
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Nieuwbouw in Almelo: een logische stap

Tijhof Automotive

Z

e werken al sinds 2008 samen, de broers Jacco en Frank Speelman. Jacco met zijn bedrijf JS Automotive in Westerbork en Frank met Tijhof Autotransportsystemen in Almelo. Die samenwerking heeft sinds december vorig jaar een nieuwe dimensie gekregen. Toen sloot Jacco namelijk de deuren van zijn bedrijf in Drenthe en verhuisde zijn activiteiten naar het pand van zijn broer. Dat is nog even behelpen, maar in het najaar moet er aan de overkant van de weg een geheel nieuw pand worden opgeleverd waar Jacco directeur wordt van Tijhof Automotive, zoals de nieuwe naam van het bedrijf luidt. Een nieuwe fase in de geschiedenis van het bedrijf Tijhof, dat in 2022 vijfenzeventig jaar bestaat.

Jacco en Frank Speelman

“Het was een logische stap,” zegt Jacco, “omdat we al heel veel werk deden voor Tijhof Autotransportsystemen en omdat we het grootste gedeelte van onze klandizie uit het gebied onder Assen weghalen. Afzakken naar Almelo lag dus voor de hand, helemaal omdat de fabrikant van onze luchtveringsystemen, VB-Airsuspension, heeft toegezegd mee te gaan in de vergroting van het rayon.”

De vele voordelen van (lucht)vering

Waarmee Jacco aangeeft wat Tijhof Automotive doet en waar het al vele jaren, als dé specialist, grondige expertise en ervaring heeft opgedaan, zowel zakelijk als particulier: het monteren van (lucht)vering onder lichte bedrijfsauto’s, bestelauto’s, autotransporters, rolstoelvervoer en vele andere voertuigen. Daarbij moet je zeker niet campers vergeten. “Eigenaren van een camper ervaren dat wij met onze vering kwaliteit toevoegen en dat praat zich voort. Wat ook geldt voor de bijbehorende service, zoals het aanbieden van vervangend vervoer en stroomvoorziening, zodat bijvoorbeeld de koelkast aan kan blijven. Deze doelgroep is dan ook groeiende, waarbij ik vooropstel dat wij geen concurrent zijn van camperbedrijven. Sterker nog, die zijn in het algemeen blij met ons omdat (lucht)vering hun expertise niet is. Dat geldt overigens ook voor veel autobedrijven, die dit specialistische werk steeds meer uitbesteden.” Wat maakt goede (lucht)vering nu zo belangrijk? “De voordelen zijn legio, zoals verhoging van het rijcomfort, het verhelpen van verschillen in belading, verbetering van de wegligging en verhoging van de rijveiligheid. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat onze professioneel gemonteerde (lucht)vering de levensduur van voertuigen verlengt.” Vanzelfsprekend ook dat Frank Speelman zijn autotransportsystemen laat voorzien van (lucht)vering van Tijhof Automotive. “En daarvoor hoeven we niet meer naar Westerbork, ook een praktisch voordeel is.”

“Wie voor Tijhof kiest, kan ervan op aan dat hij of zij echt een leuke baan heeft”

Win-winsituatie

Zoals gezegd: Frank en Jacco werken al lang samen, maar die samenwerking is intensiever geworden. Frank: “In de nieuwe hal, die heel duurzaam wordt gebouwd, brengen wij de tak onderhoud, service, schade- herstel en chassis-aanpassingen onder. Die werkzaamheden hoeven dan niet meer tussendoor in de bestaande hal, wat voor de productie van nieuwe autotransportsystemen eigenlijk lastig is. Die verschillende werkzaamheden gaan niet goed samen. Daarom betekent de nieuwe hal een win- winsituatie voor beide bedrijven. Er ontstaat een zwaluwstaart-effect, een mooie synergie.” Die hal wordt in praktische zin ook onderverdeeld in twee gedeeltes, een voor de montage van (lucht)vering en aanverwante werkzaamheden van Tijhof Automotive en een voor het onderhoud en dergelijke van de Tijhof autotransportsystemen. Jacco: “Maar die scheiding betreft alleen de onderverdeling in ruimte. Het hele pand zal gekenmerkt worden door een open sfeer en uitstraling, met veel glas waarbij iedereen voor elkaar zichtbaar is. Bij Tijhof kennen we geen geheimen en dat is iets wat onze medewerkers erg waarderen.”

Jacco en Frank Speelman

Op zoek naar gedreven medewerkers

En dat brengt de broers op een belangrijk punt. Niet iets wat hun zorgen baart, maar wel iets waar vol de aandacht op gericht moet worden, namelijk het vinden van nieuwe, gedreven medewerkers. Jacco: “Voor Tijhof Automotive hebben we nu twee monteurs in dienst, maar we kunnen er zeker vijf à zes bij gebruiken. We zijn dus naarstig op zoek naar vakmensen. Daarbij moet ik aangeven dat voor de montage van (lucht)vering geen aparte opleiding bestaat. Dus ofwel je brengt ervaring mee, ofwel je doet de ervaring bij ons op. Om het vak goed te leren, heb je wel doorzettingsvermogen nodig, de lat ligt hoog. Het duurt zeker een paar maanden voordat je het werk echt onder de knie begint te krijgen. Maar die tijd trekken we er graag voor uit.” “Loop dus gewoon eens mee,” vult Frank aan. “Je komt bij Tijhof Automotive terecht in een gloednieuw en dynamisch bedrijf dat met veel kennis en ervaring hele mooie producten maakt. Dan leggen we meteen uit dat je hier als allround medewerker de mogelijkheid hebt om voor beide bedrijven aan de slag te kunnen. En wie voor Tijhof kiest, kan ervan op aan dat hij of zij echt een leuke baan heeft. Er heerst hier een fijne sfeer, het is gezellig en je krijgt hier het gevoel dat je terechtkomt in een echte familie met een grote mate van saamhorigheid. En uiteraard krijg je een goed salaris.” Jacco, afsluitend: “Ik zou dan ook willen zeggen tegen mensen die van een mooie uitdaging houden: grijp je kans en maak kennis met ons. Wie weet werk je dan binnenkort bij een van de mooiste bedrijven in Twente!”

Tijhof Automotive
Bedrijvenpark Twente Noord 105, 7602 KS, Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators