22/3/2022

Twente Board op de bres voor studenten uit Oekraïne

Twente Board op de bres voor studenten uit Oekraïne

Victor Jan Leurs
Redactie Tubbergen
Redactie Tubbergen
Tubbergen | Nederland

Twente Board op de bres voor studenten uit Oekraïne

Twente Board op de bres voor studenten uit Oekraïne

T

wente Board gaat aan de slag om de ruim 250 studenten afkomstig uit Oekraïne en Rusland die door de oorlog in hun land niet of nauwelijks meer contact hebben met hun ouders, familie en vrienden te helpen. Naast angst en bezorgdheid, dreigt voor deze groep ook financiële onzekerheid. “Als regio gaan we deze groep jonge talenten zoveel mogelijk helpen”, laat directeur Victor Jan Leurs weten.

Het initiatief om de internationale community in Twente te ondersteunen in deze moeilijke tijd kwam van Saxion. “De oorlog in Oekraïne maakt veel indruk, op iedereen”, zegt Saxion voorzitter Anka Mulder. “Het is een verschrikkelijke en onvoorstelbare situatie. Saxion biedt natuurlijk zelf steun, zowel emotioneel als praktisch, maar ik denk dat als we onze regionale kracht bundelen, we een nog belangrijker verschil kunnen maken voor deze studenten. Ik ben dan ook ontzettend blij met de positieve reactie van onze partners in de Twente Board!”

Tijdens een spoedoverleg tussen de Twenteboardleden, werden al snel de contouren van het hulpprogramma geschetst. Saxion en de UT gaven aan direct hulp te kunnen bieden aan studenten of medewerkers afkomstig uit de Oekraïne en uit Rusland. Want ook deze laatste groep wordt door de situatie getroffen. “De UT beschikt over een noodfonds en het Universiteitsfonds heeft ook hiervoor een noodfonds ingericht”, vertelt UT voorzitter Vinod Subramaniam. “Vanuit dit fonds kunnen we helpen als onze Oekraïnse en Russische studenten in financiële nood komen. Daarnaast kunnen medewerkers en studenten terecht bij de organisatie om hun verhaal te doen en om daar waar nodig begeleid te worden.” 

Vanuit Twente Board wordt gekeken op welke manieren enige zekerheid geboden kan worden voor de langere termijn. “Binnen Twente Board werken we nauw samen met ondernemers, onderwijs en overheid in Twente. Één van onze belangrijkste doelen is het aantrekken en behouden van (internationaal)  talent in onze regio”, zegt Victor Jan Leurs. “Toen vanuit Saxion en UT de vraag om hulp voor deze studenten kwam, hoefden we als Twente Board dan ook geen moment na te denken. Natuurlijk gaan we alles in het werk stellen om hen te helpen. Er loopt op dit moment al een project in het talentprogramma waarin buitenlandse studenten worden gekoppeld aan Twentse bedrijven voor (bij)banen, stages en afstudeerprojecten. Dit programma gaan we intensiveren samen met Novel-T, Saxion, UT én Ondernemend Twente. De ondernemers in de Twente Board hebben ondertussen via Ondernemend Twente laten weten dat zij een groot aandeel van deze bijbanen voor deze studenten gaan regelen. Daarnaast hebben we ook te maken met studenten die binnen nu en enkele maanden afstuderen. Zij kunnen op dit moment niet terugkeren naar hun eigen land. Hier willen we ook gezamenlijke passende oplossingen voor vinden. Daar gaan we voor!”

Twente Board
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators