29/10/2021

Vakantie vieren op de boerderij van Edwin en Desirée Lohuis

Vakantie vieren met de camper op een boerderij

Edwin en Desirée Lohuis
Remon Workel
Remon Workel
Twente | Nederland

Vakantie vieren op de boerderij van Edwin en Desirée Lohuis

Vakantie vieren met de camper op een boerderij

O

p 1 mei opende Reensboer Recreatie, de nieuwe camperplaats op het boerenerf van Edwin en Desirée Lohuis aan de Volmersweg 8 in Geesteren. Met het openen van de camperplaats willen Edwin en Desirée toeristen de kans bieden om te genieten van de mooie plek in het buitengebied waar ze wonen. Voor het boerengezin zelf biedt de camperplaats een extra inkomstenbron naast hun vleeskalverhouderij.

Het bord ‘Reensboer Recreatie’ wijst gasten de weg naar de vers aangelegde camperplaats waar ruimte is voor 25 campers. Vanaf 1 mei kunnen camperliefhebbers hier kamperen bij de boer: bij boer Edwin Lohuis en zijn vrouw Desirée om precies te zijn. Er is elektriciteit, stromend water en niet zomaar wifi, maar ‘goede wifi’, volgens Edwin Lohuis. “Want dat is belangrijk.” De receptie bevindt zich in de oude varkensschuur en daarachter is straks ook de sanitaire ruimte met splinternieuwe douches en toiletten. “In je eigen camper kun je natuurlijk douchen en naar het toilet, maar als er sanitaire voorzieningen zijn, vinden veel camperliefhebbers het toch prettig om daar gebruik van te maken”, vertelt Desirée.

Edwin Loohuis in de stal van boerderij en camping Reensboer Recreatie

Financieel gezond blijven

Het stel uit Geesteren heeft hun huiswerk gedaan en het afgelopen jaar bij verschillende camperplaatsen en andere recreatieve ondernemers informatie ingewonnen over de wensen en behoeften van hun toekomstige campergasten. Het idee om iets te doen met kamperen bij de boer, speelde al langer. “We hebben vaak gedacht: zullen we een camping of een camperplaats beginnen.” Maar pas vorig jaar, in de zomervakantie van 2020, besloten Edwin en Desirée het plan serieus te onderzoeken. Aanleiding was de coronacrisis. Door de sluiting van horeca daalde de prijs van hun vleeskalveren fors. “Er moest behoorlijk wat geld bij”, kijkt Edwin terug. Desirée: “We willen ons bedrijf graag financieel gezond houden. Toen zijn we ons gaan oriënteren. We hadden zoiets van: laten we maar eens gaan kijken op andere camperplaatsen, informeren wat de voors en tegens zijn. En uitvinden of mensen het ons zouden adviseren om het wel of niet te doen, zo’n camperplaats inrichten. Toen we daarvan terugkwamen hadden we zoiets van: hupsakee, ja, doen!”

Gezelligheid op het erf

“Het contact met de mensen, de gezelligheid, ja, ik zie dat wel zitten”, zegt Desirée, die naast het werk op de boerderij ook parttime in de thuiszorg werkt. Maar, eerlijk is eerlijk, het is niet alleen leuk om een camperplaats te beginnen, het is ook een manier om extra inkomsten te genereren als boerenbedrijf. In 2019 stopten ze met het houden van varkens en maakten ze als agrarische onderneming gebruik van de stoppersregeling. “En dan moet je wel iets nieuws vinden om je inkomsten uit te halen”, vertellen Edwin en Desirée. De ruimte hebben ze en de oude varkensschuur krijgt nu een nieuwe bestemming als receptie en sanitaire ruimte.

Als camperplaats in Noordoost-Twente hebben ze genoeg te bieden. “We wonen hier buitenaf, maar we zitten heel dichtbij het dorp, je kunt zo op de fiets of wandelend naar het dorp. We hebben rust en ruimte en je kampeert hier echt bij de boer.” Edwin: “We horen mensen altijd zeggen: wat wonen jullie hier toch mooi. Op deze manier kun je mensen ook laten meegenieten. En ze het boerenleven ook laten meebeleven.” Want de kalveren staan verderop en blijven de hoofdactiviteit van het bedrijf. Wie benieuwd is naar het boerenbedrijf, is straks ook van harte welkom. Maar wel onder toezicht en begeleiding van Edwin of Desirée zelf. Er gelden namelijk strenge regels op het gebied van hygiëne als het om vleeskalveren gaat, leggen ze uit.

Edwin en Desirée in de stal bij de campeerplaats.
Edwin en Desirée in de stal bij de campeerplaats.

Boerderij winkel

De camperplaats biedt nieuwe kansen. Maar er leven meer ideeën bij Edwin en Desirée. Zo zijn er via Agrohub Twente nu ook studenten van de Agrarische Hogeschool uit Dronten en het Zonecollege uit Hardenberg bezig om te kijken of het rendabel is om naast de camperplaats ook een boerderijwinkel te openen met streekproducten. “We hebben verschillende ideeën om het verblijf voor de bezoekers zo prettig mogelijk te maken. Dat zijn we nu allemaal aan het onderzoeken. Het is prettig om daarbij de frisse blik te hebben van studenten.” Om zoveel mogelijk bezoekers te trekken beginnen ze vanaf 1 mei met een openingsaanbieding waarbij bezoekers voor 12 euro per nacht terecht kunnen op de camperplaats. Daarna is het bedrag 15 euro per nacht. “We hopen dat het een succes wordt, dat we het niet voor niks hebben gedaan. En een succes is het als mensen het hier naar wens hebben, dat ze tevreden zijn, dan zijn wij ook tevreden.”

Reensboer Recreatie
Volmersweg 8, 7678SJ, Geesteren
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Met veel kennis en plezier ontlast Brosis IT-klanten op digitaal gebied

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
9/8/2022

“Waarom zouden we ooit een ander merk gaan rijden dan Audi?”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
6 min
|
Datum:
8/8/2022

Jelle Bijenhof last en monteert alles van staal, op maat

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
8/8/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators