29/6/2023

Van outlet naar miljoenenomzet: het succesverhaal van Povag

Povag

Blaine Rikhof en Stef Peeters
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Van outlet naar miljoenenomzet: het succesverhaal van Povag

Povag

I

n mei zijn de verbouwing en uitbreiding gereed gekomen van het opslag- en distributiecentrum van Povag, webshop voor bedrijfsmeubelen. Het was een enorme operatie waarbij de vloeroppervlakte is uitgebreid van 3.000 naar liefst 12.000 vierkante meter. En de logistieke opgave was verbijsterend. Daar doe je normaal zes tot twaalf maanden over. Dus niet. Blaine Rikhof - samen met Bart Pongers directeur/eigenaar - klaarde deze klus met zijn team in zeer korte tijd. “Als men zegt dat iets onmogelijk is, dan laten wij zien dat het wel kan!”, zegt hij. “Ik kon het aanvankelijk ook niet geloven”, zegt Stef Peeters, hoofd verkoop, “maar Blaine is zo aanstekelijk enthousiast en gedreven dat we ons als team tweehonderd procent hebben gegeven, met een geweldig resultaat.”

Stef Peeters en Blaine Rikhof


Blaine Rikhof en Bart Pongers begonnen in 2014 samen aan een stage bij Outlet de Haar aan de Keizersweg. In 2016 besloten ze een stap verder te zetten en twee jaar later was hun eerste webshop een feit: Povag. Blaine: “We konden de hal aan de overkant van het tankstation huren. De activiteiten liepen goed, maar ook niet meer dan dat. Dat werd anders vanaf april 2020, toen we onze nieuwe webshop lanceerden.”


In drie jaar tijd enorme uitbreiding

Hij vervolgt: “Ineens ging het heel hard. In drie jaar hebben we onze opslagcapaciteit verviervoudigd door steeds nieuwe, aanpalende hallen te betrekken. Tegelijkertijd is ook de webshop weer vernieuwd tot topniveau en is onze backhand software hard door ontwikkeld om zo de groei aan te kunnen en de complete organisatie schaalbaar te maken. Nu zitten we nog in de meest intensieve fase. Het magazijn is onlangs klaar gekomen en we verwachten in juli/augustus gereed te zijn met de verbouwing van het kantoor. Dat geldt ook voor het distributiecentrum.”


“Van de werkers, voor de werkers!”

Metalin en Turkije

De ambities van Povag zijn duidelijk: groei. Stef: “We willen een hele grote jongen worden.” Binnen die groeiambities past de overname van Metalin Steel Creators, begin dit jaar. Het bedrijf werd helemaal doorgelicht om het weer rendabel te maken. Daarnaast is besloten de productie, die plaatsvond in Holten en in Polen, te verplaatsen naar Turkije. Blaine “We hebben daar 20.000 vierkante meter grond waarvan 17.000 vierkante meter voor de bouw van een grote fabriek. Dat maakt - samen met de slag qua automatisering - de productiesnelheid en -capaciteit fors groter, wat noodzakelijk is om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. De productieafdeling in Holten is ontmanteld en heeft plaats gemaakt voor een gedeelte warehouse en een assemblagelijn.”


“Alles moet gewoon goed zijn”

De ambities van Blaine Rikhof en Bart Pongers betekenen meer dan alleen fysieke groei. Blaine: “Wij zijn bezig onze droom na te jagen om uiteindelijk de grootste te worden in ons segment. Daarbij willen we de slag slaan op e-commerce gebied en ons bedrijf modern inrichten om ook voor onze medewerkers een prettige werkplek te creëren met daarbij prettige secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo komen er vanaf augustus/september ook een café met biljart en een eigen sportschool, om maar wat te noemen. Alles moet gewoon goed zijn.” Stef: “Dat stimuleert ons als medewerkers enorm, iedereen is bereid zich meer dan honderd procent in ze zetten. Mooi is ook dat iedere nieuwkomer de plek mag zoeken waarin hij zich het meeste op zijn gemak voelt en zijn capaciteiten het beste tot hun recht komen.” Blaine relativeert enigszins: “Maar dan wel beginnen in het magazijn, je moet de spullen allemaal in je handen hebben gehad. Dat geldt ook voor Stef, die daarna echter al snel zijn echte vaardigheden liet zien. Zo wilde hij dat ik meeging om een grote opdracht in het buitenland binnen te halen. Maar ik liet hem alleen gaan en liet hem zijn kans grijpen. Dat lukte, Stef sleepte die opdracht binnen. Top!” Bij Povag werken nu zo’n veertig mensen, van wie Blaine met zijn 29 jaar bepaald niet de jongste is. Stef: “We vormen een hecht team jonge honden en ons motto is ‘niet lullen, maar poetsen’, mooi toch?”

Stef Peeters en Blaine Rikhof


De hoogste kwaliteit

Povag is beslist geen dozenschuiver, zegt Blaine. “Wij willen onze klanten een breed assortiment bedrijfsmeubelen van midden-hoog tot midden-laag aanbieden. Ons assortiment is van professioneel zwaar industrieel tot aan de hobbyist toereikend. Daarbij gaat het om archiefkasten, werktafels en stoelen, stellingen en rekken, lockers, gereedschapswanden, opvangbakken en kantine- en kantoorinrichting. Belangrijk is dat we alles kunnen configureren en assembleren volgens de wens van de klant. Maatwerk dus. En we kunnen desgewenst, als het om aantallen gaat, de producten personaliseren. En, misschien wel het belangrijkste: we creëren met onze webshop een optimale klantbeleving. Daarvoor pakken we direct door met het aanbouwen van een supergave filmstudio aansluitend op de huidige fotostudio, waar ons marketingteam en zijn partners van alle producten en content het perfecte plaatje kunnen maken. Zodoende kunnen we weer een slag slaan wat betreft onze content en deze nog beter verrijken.”

Povag: een indrukwekkend verhaal. We moeten over een jaartje maar eens weer kijken waar het bedrijf dan staat. Want één ding is zeker: Povag is nog lang niet uitgegroeid…

Povag
Keizersweg 59, 7451, PH Holten
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators