27/12/2022

Verbinding zoeken, lokaal én internationaal

Lions Club Tubbergen

Jans Hulshof en Nancy ten Brummelhuis
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

Verbinding zoeken, lokaal én internationaal

Lions Club Tubbergen

M

et evenementen als Lach voor een Lach en de jaarlijkse rally op Tweede Pinksterdag is de Lions Club Tubbergen een bekend fenomeen in de gemeente. En toch kan meer bekendheid geen kwaad. En verandering ook niet, al moet dat geleidelijk gebeuren. De club moet in beweging blijven. Eén van die bewegingen van de laatste jaren is, dat de Tubbergse Lions niet meer uitsluitend een mannenbolwerk is. Sterker nog: de club wordt dit jaar aangevoerd door een Lioness. Nancy ten Brummelhuis is namelijk de president of the board in 2022.

De Engelse termen geven het al aan: de Lions Club heeft een Engelstalige oorsprong. Een Amerikaanse, meer bepaald. In Tubbergen bestaat er een afdeling sinds 1982. “Lions is een afkorting voor Liberty Is Our Nations Safety. De doelstelling van de Lions is dat je iets terugdoet voor de samenleving, door mensen in nood te helpen. Dat doen we door samenwerkingen, waarbij we als club onderling goed contact hebben.”

“De doelstelling van de Lions is dat je iets terugdoet voor de samenleving”

Divers gezelschap

Door heel Nederland zijn er afdelingen. “In onze contreien onder meer in Almelo en Borne. Bij ons is er een grote diversiteit, mannen en vrouwen, jong en oud. Ons jongste lid is 42 jaar, de oudste 85. Van de actieve leden is de oudste 68. We hebben er in Tubbergen voor gekozen om de afdeling te splitsen in jonge, actieve leden en de seniorenclub. Daarin zitten mensen die nog wel hun steentje bijdragen, maar die niet acties en evenementen vormgeven en bedenken.” De actieve club komt eens in de maand samen bij Drostes Dineren en Logeren in Tubbergen. “We hebben een officiële agenda, maar drinken ook een borreltje. Het moet nuttig en aangenaam zijn.” Naast de reguliere vergaderingen zijn er ook nog commissievergaderingen. “Bijvoorbeeld om evenementen voor te bereiden.” Een van de evenementen die na corona voor het eerst weer doorgang kon vinden, is het bekende Lach voor een Lach. “Dat is een middag of avond waarin verschillende butenreders optreden. Die houden een korte conference, zoals je ook bij carnaval ziet. Mensen kunnen hier een kaartje voor kopen, of het evenement sponsoren. Het geld dat we daarmee ophalen, geven we bijvoorbeeld aan de Cliniclowns zodat we ook echt de lach kunnen doorgeven. Afgelopen jaar hebben we geld ingezameld om tien opleidingsplekken hiervoor voor mensen die in de zorg werkzaam zijn in de gemeente Tubbergen te regelen.”

Betrokkenheid

De opbrengsten van evenementen zijn meestal voor initiatieven in Tubbergen en omgeving. “Zo hebben we er zicht op of het wel goed besteed wordt. Daarnaast voelen mensen meer betrokkenheid. Ook bij de rally zamelen we geld in door sponsoren en mensen die meedoen aan de rally. Dat geven we dan bijvoorbeeld aan de voedselbanken, of aan het project Sociaal Twente van Daphne Voorhuis, die een initiatief heeft om mensen die dat niet kunnen betalen toch op vakantie te laten gaan.” De Lions zijn een divers gezelschap. Dat is ook de bedoeling. “Het is efficiënt als je een makelaar, een slager en iemand die iets doet met computers of een horecamens in je team hebt. Een breed palet aan mensen, die hun kennis in kunnen zetten. Ik ben zelf advocaat en dit jaar dus president van de board. We hebben altijd een huidige president, ondersteund door de vorige én de volgende. Dat geeft continuïteit. Je bent voor één jaar president, de secretaris en de penningmeester zit wel voor een langere periode.”

“Geld geven we dan bijvoorbeeld aan de voedselbanken, of aan het project Sociaal Twente van Daphne Voorhuis”

Nationaal en internationaal samenwerken

Het is Nancy’s ambitie om meer samen te werken met andere Lions-organisaties. “Je kunt veel van elkaar leren en kijken naar de verschillende acties. Misschien kunnen we sommige initiatieven wel overnemen? Sparren met andere clubs, altijd handig.” Maar samenwerking gaat ook verder: “Ook zijn we bezig met het organiseren van jeugduitwisselingen, waarbij jeugdigen uit de buurt contact maken met kinderen uit andere delen van de wereld. Zo kunnen Tubbergenaren bijvoorbeeld terechtkomen in Australië, bij een gastgezin, voor een paar weken. Zo creëer je onderling verbinding. In verband met corona zijn dit soort zaken blijven liggen, maar we gaan ze nu weer oppakken.”

 

Mocht dit artikel uw belangstelling hebben gewekt, neem dan contact op met Jan Hulshof 06 – 55 11 11 94 of Nancy ten Brummelhuis 0541 - 71 28 00.


Lions Club Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators