2/1/2023

Verzekerd van onafhankelijk financieel advies

Postma Financieel Advies

Adriaan Postma
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

Verzekerd van onafhankelijk financieel advies

Postma Financieel Advies

P

ostma Financieel Advies is sinds begin 2016 gevestigd aan de Berkstraat 100 te Oldenzaal in het bedrijvencentrum De Berkenborgh. Hiervoor hield Postma kantoor aan de Gerard Hollinkstraat. Voordat Adriaan Postma zijn eigen adviesbureau oprichtte, werkte de geboren Wierdenaar voor Aegon Nederland en LBS Duitsland. Postma Financieel Advies is een allround financieel adviesbureau en bemiddelt behalve in hypotheken ook in pensioenen, financiële planning, verzekeringen, kredieten en financieringen, voor zowel particulieren als ondernemers. Dit jaar vierden ze hun 12,5 jarig bestaan en het team bestaat inmiddels uit zestien personen.  

“Ik kan wel stellen dat ons grootste voordeel is dat wij onafhankelijk zijn. Onafhankelijk zijn betekent dat wij niet gebonden zijn aan banken en verzekeraars en samenwerken met onder andere meer dan veertig verschillende verstrekkers van hypotheken en verzekeringen in binnen- en buitenland”, laat Adriaan weten. “Daardoor kan Postma Financieel Advies klanten advies geven dat zo optimaal mogelijk aansluit bij hun wensen waardoor ze verzekerd zijn van bijvoorbeeld de laagste hypotheekrente.”

Uitgebreide persoonlijke aandacht

“De onafhankelijke pet is steeds belangrijker geworden”, aldus Adriaan. Banken trekken zich terug en dat gat vullen wij op. Waar andere bedrijven noodgedwongen moeten reorganiseren, zijn wij de laatste jaren gegroeid.” De adviseurs van Postma Financieel Advies houden nauw contact met iedereen die iets bij hen afsluit. “Dat is een speerpunt van ons”, vervolgt Adriaan. “Uitgebreide persoonlijke aandacht vinden we erg belangrijk omdat we een inkijkje krijgen in de financiële situatie en een vertrouwensband opbouwen.”

“Verduurzaam je huis, juist nu”

De vraag naar verduurzaming van huizen en bedrijven wordt steeds groter. Verduurzaming is een goede manier om energie te besparen. Dat maakt het in tijden van stijgende energieprijzen een waardevolle investering. Adriaan Postma merkt dat steeds meer mensen om die reden bij hem een tweede hypotheek afsluiten. “We zien een verdubbeling in het aantal hypotheekaanvragen voor verduurzaming.” Maar wat wordt er dan precies bedoeld met verduurzaming? “Verduurzaming kan op verschillende manieren”, aldus Adriaan. “Denk aan spouwmuurisolatie, zonnepanelen, glasisolatie of een (elektrische) warmtepomp. Aangezien aan zulke ingrepen geen laag prijskaartje hangt, zijn veel mensen bereid een tweede hypotheek af te sluiten. Omdat wij een aanlokkelijk lage hypotheekrente hebben, ik durf te zeggen de beste rente van Twente, komen veel mensen bij ons uit. De lage rente bieden we omdat wij de maandelijkse hypotheeklasten zo laag mogelijk willen houden.”

“Onafhankelijk zijn betekent dat wij niet gebonden zijn aan banken”

Alles geregeld onder 1 dak

Bij Postma Financieel Advies kunnen klanten terecht voor alles fases in het leven, zakelijk én privé. Behalve in hypotheken bemiddelt Postma Financieel Advies ook in pensioenen, financiële planning, verzekeringen, lease, kredieten en financieringen voor zowel particulieren als ondernemers. “Met als voordeel voor onze klanten dat we altijd kijken naar hun bredere financiële situatie. Daarin nemen we ook de draagkracht op langere termijn en de pensioensituatie mee. Wanneer iemand bijvoorbeeld eerder wil stoppen met werken, houden we hiermee ook rekening in de hypotheek.”

Onverwachte gebeurtenissen

Hoe belangrijk het is dat iemand goed is verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen heeft Adriaan Postma in 2020 zelf aan den lijve ondervonden. Een incomplete dwarslaesie als gevolg van een mountainbike-ongeval heeft hem noodgedwongen tijdelijk op een zijspoor gezet. Gelukkig was hij voor het risico van arbeidsongeschiktheid goed verzekerd en daarnaast heeft zijn team op zakelijk gebied alles goed opgevangen. Ruim twee jaar na zijn ongeval is Adriaan Postma bijna weer de oude mede door zijn mentale kracht en doorzettingsvermogen.

Alles onder één dak

De diensten van Postma Financieel Advies bestaan uit hypotheken, pensioen, scheidingsmakelaar, geld lenen, sparen en beleggen, verzekeringen, financiële planning, autolease, zakelijke financieringen en equipmentlease.

Postma Financieel Advies
Berkstraat 100, 7572 CD, Oldenzaal
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Slim samenwerken in een bijzondere arbeidsmarkt - HR Trend 4/4

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
27/3/2023

De No-Code revolutie is gaande

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
5 min
|
Datum:
22/3/2023

Rijssens familiebedrijf Schippers breidt activiteiten uit naar Zuna

Door:
Astrid Olde Olthof
|
Fotografie:
Eric Brinkhorst
3 min
|
Datum:
20/3/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators