23/5/2022

“We blijven altijd in ontwikkeling”

Voetbalvereniging DOS'37

Harold Schreur en Bertus Dasselaar
Arjen  Maat
Arjen Maat
Vroomshoop | Nederland

“We blijven altijd in ontwikkeling”

Voetbalvereniging DOS'37

V

eel sportverenigingen hebben het de afgelopen jaren niet gemakkelijk. Onder meer vanwege de coronapandemie staan de inkomsten onder druk en is het lastig de uitgaven naar beneden te brengen. In het licht van die ontwikkelingen besloot voetbalvereniging DOS’37 uit Vriezenveen vooruit te blijven denken. Met een gezonde toekomst als duidelijk doel. Voorzitter Harold Schreur en zijn voorganger Bertus Dasselaar over het geheim van de smid.

“Gemakkelijk was het niet altijd,” erkent Harold Schreur. De preses van DOS’37 kijkt met gemende gevoelens terug op de voorbije coronaperiode. “De eerste vier weken waren best spannend. Vanaf het voorjaar draai je normaliter juist horecatechnisch de beste dagen. Dat viel nu ineens weg. Maar we staan er nog goed op hoor. Het gevoel is positief. De onvoorwaardelijke steun van onze leden en onze sponsoren was hartverwarmend. Mooi voorbeeld is het belletje dat ik kreeg van een sponsor. Als we in de problemen zouden komen, dan moesten we het hem laten weten. Dat tekent het clubgevoel dat hier heerst. We zetten er samen de schouders onder.”

Best bijzonder
Bertus Dasselaar was een decennium voorzitter van de Vriezenveense zaterdageersteklasser. Tegenwoordig is de algemeen directeur van Dasko (expert in koel- en vriestransporten, red.) voorzitter van de sponsorcommissie van de zwart-gelen. Hij beaamt de woorden van zijn opvolger. “Alle leden en sponsoren hebben gewoon netjes hun contributie en sponsorbijdrage betaald. Dat is natuurlijk best bijzonder, want ook zij hadden het de afgelopen periode moeilijk. Maar ook de samenwerking met de gemeente Twenterand en met collega-verenigingen verliep heel goed.”

Krap in het jasje

De ontwikkeling van DOS’37 loopt de afgelopen seizoenen sowieso heel goed. “Het huidige kantinegebouw is hier neergezet in 2012,” weet Dasselaar nog goed. “Die uitbreiding was al heel mooi, met een compleet nieuwe schil eromheen. Maar wat bleef was de ouderwetse gezelligheid waar we zo van houden. Bij de opening in 2013 hadden we zeven seniorenteams. We zijn nu bijna tien jaar verder en spelen er op zaterdag elf seniorenteams bij de mannen én twee bij de vrouwen. De vereniging is flink gegroeid en we zitten krap in ons jasje.”


“Ik ben ervan overtuigd dat de club groeit, juist omdát we steeds met nieuwe ontwikkelingen komen”

Duidelijk verband

Voorzitter Schreur ziet een duidelijk verband tussen de groei als club én de ontwikkelingen. “Ik ben ervan overtuigd dat de club groeit, juist omdát we steeds met nieuwe ontwikkelingen komen. We blijven altijd in ontwikkeling. Ook nu weer. Het is soms zo druk in de kantine dat we buiten tenten plaatsen. Dat is uiteraard prima bij mooi weer. En dan kunnen we ook onze mobiele bar goed gebruiken, waarvan de bierleidingen in de luwte van de coronaperiode zijn aangelegd. We hebben nu vergevorderde plannen voor een nieuwe overkapping, met een handige schuifpui voor zomerse dagen.”

Vergevorderd stadium

De plannen voor de nieuwe uitbreiding van het DOS-huus zijn al in een vergevorderd stadium. “De teken- en ontwerpfase is nu wel klaar,” legt Dasselaar uit. “Eind mei leggen we de plannen voor aan onze leden tijdens een speciale ledenbijeenkomst. Dan kunnen we echt wat laten zien.” Voorzitter Schreur knikt goedkeurend. “Financieel hebben we er ook vertrouwen in,” stelt hij klip en klaar. “We gaan zeker nog bedrijven benaderen om met ons mee te denken. We komen er wel uit. Waar een wil is, daar is een weg,” aldus Schreur, die in het dagelijks leven accountant is en eigenaar van Eshuis Accountants en Belastingadviseurs.

Duurzame maatregelen

Vanuit de sponsorcommissie, waar Bertus Dasselaar de scepter zwaait, wordt nog flink nagedacht over allerlei fondsenwervende acties. “Er is veel enthousiasme,” legt Dasselaar uit. “Dus er staan nog tal van acties op stapel. Uiteraard kijken we daarbij ook naar wat onze sponsoren kunnen betekenen en zoeken we uit welke subsidiemogelijkheden er zijn. We weten uit ervaring dat de combinatie met het nemen van duurzame maatregelen allerlei interessante mogelijkheden kan bieden. Denk aan zonnepanelen en ledverlichting.”


Mooie boost

“We moeten sowieso minder afhankelijk zijn van de energie van anderen,” stelt Schreur, met gevoel voor de actualiteit. “Energie opwekken in eigen beheer lijkt voor DOS ́37 op dit moment een heel slimme keuze. Verduurzaming kan ons bovendien flink geld opleveren. Je moet je voorstellen dat de energiekosten flink op onze begroting drukken. Zelfs bij maar tien procent besparing op die enorme kostenpost, heb je het echt over een substantieel bedrag. Begin volgend seizoen hopen we dat de verbouwing klaar is. Dit is echt weer een mooie boost voor onze club.”

Familie

De verbouwing is dus ook een teken dat het goed gaat met de club. “Op alle vlakken,” aldus Dasselaar. “Het ledental stijgt nog steeds, we leveren diverse spelers af aan de regionale selecties en de sponsoring loopt uitstekend. Ouders kunnen lekker aan de zijlijn staan, want de training wordt gewoon gedaan door opgeleide krachten.” En de voorzitter zelf? Die is trots op zijn club. Waar de drie kernwaarden sfeer, binding en voetbal in het dna van de leden verankerd zitten. “Van trainer tot clubscheidsrechter en van talentvolle linksbuiten tot biertapster, iedereen voelt zich thuis binnen de DOS’37-familie,” besluit voorzitter Schreur.

Voetbalvereniging DOS’37
Schout Doddestraat 46, 7671 GT, Vriezenveen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Met veel kennis en plezier ontlast Brosis IT-klanten op digitaal gebied

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
9/8/2022

“Waarom zouden we ooit een ander merk gaan rijden dan Audi?”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
6 min
|
Datum:
8/8/2022

Jelle Bijenhof last en monteert alles van staal, op maat

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
8/8/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators