13/2/2024

“Wij kunnen echt alles bouwen!”

Aannemersbedrijf WarmesStijn Lammerink en Daan Roeleveld

Stijn Lammerink en Daan Roeleveld
Arjen  Maat
Arjen Maat
Vroomshoop | Nederland

“Wij kunnen echt alles bouwen!”

Aannemersbedrijf WarmesStijn Lammerink en Daan Roeleveld

A

annemersbedrijf Warmes kan bouwen op al bijna een eeuw aan ervaring. Het familiebedrijf uit Lattrop-Breklenkamp wordt geleid door twee jonge kerels: Stijn Lammerink (31) en Daan Roeleveld (27). Het is dé allround aannemer voor woningbouw, utiliteitsbouw, agrarische bouw, projectontwikkeling, renovatie en restauratie. Met zo’n vijftig technische onderlegde vaklui in vaste dienst is dit middelgrote aannemersbedrijf een betrouwbare partner voor alle mogelijke bouwklussen.

Sinds eind vorig jaar staan ze samen aan het roer van aannemersbedrijf Warmes. Stijn Lammerink en Daan Roeleveld namen toen het stokje over van Rob Warmes (de schoonvader van Stijn, red.) en Paul Roeleveld (de vader van Daan, red.). “Als zwagers vormden Paul en Rob samen ruim dertig jaar de directie van ons bedrijf”, vertelt Stijn. “Ze vonden dat het tijd werd voor de volgende generatie, om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen”, vult Daan aan. “Je kunt ons dus gerust een familiebedrijf noemen. Dat dekt de lading absoluut.”

Persoonlijk

Stijn komt zelf uit Reutum, maar de liefde bracht hem naar het mooie Lattrop. “Dat klopt wel”, lacht Stijn. “Na de MBO heb ik HBO Bouwkunde gedaan. Daarna ben ik eerst elders bij een groter bedrijf gaan werken. Mijn schoonvader vroeg uiteindelijk of ik hier niet wilde werken. Van het een kwam het ander. Zo ben ik erin gerold.” Als zoon van directeur Paul Roeleveld was het ook niet verwonderlijk dat Daan eveneens HBO Bouwkunde ging studeren. “Kort na mijn studie kwam ik hier terecht”, vertelt Daan. “Samen met Stijn heb ik het bedrijf eind vorig jaar overgenomen.”

Fotografie: Cas Busscher

Handen uit de mouwen

Aan het hoofd staan van een familiebedrijf kan lastig zijn, weten ook Daan en Stijn. “Je moet je soms extra bewijzen”, weet Daan. “Als zoon van moet je dan een stapje meer doen dan een ander.” Ook Stijn herkent dat wel. “Tóch is hier geen echte hiërarchie”, legt hij uit. “Natuurlijk besluiten wij uiteindelijk wat er gaat gebeuren, maar jong en oud werken hier samen en niemand staat erboven. Wij werken dan wel op kantoor, maar als het nodig is helpen we ook met het oppakken van de aanhangers. Of we steken de handen uit de mouwen als er beton gestort moet worden.”

Honderd jaar

De twee jonge directeuren zijn er trots op dat hun bedrijf al bijna honderd jaar bestaat. “De vader van mijn opa is in 1929 heel klein begonnen”, vertelt Daan over zijn ondernemende overgrootvader. “Met een timmer- en klusbedrijfje. Mijn opa heeft er daarna een heus aannemersbedrijf van gemaakt. Toen mijn vader en Rob het in 1990 overnamen, bouwden ze het uit tot wat het nu is. We hebben nu ongeveer vijftig man in vaste dienst en bijna geen verloop. De meeste jongens werken hier al jaren en gaan ook niet meer weg. Dat zegt ook wel iets.”

Alles kunnen

Aannemersbedrijf Warmes werkt veel in de gemeenten Tubbergen en Dinkelland, maar ook steeds meer daarbuiten. “Wij bouwen echt álles”, zegt Stijn. “Wij zijn goed in woningbouw, maar zetten ook bedrijfspanden en boerenschuren neer. Soms doen we zelfs even een badkamer, maar we draaien onze hand ook niet om voor kleinschalige projectontwikkeling. We doen bovendien veel groot onderhoud en renovatie voor bijvoorbeeld woningstichtingen. We leiden onze jongens zo breed mogelijk op. Als je bij Warmes werkt, dan moet je wel zo ongeveer alles kunnen.”

“Als je bij Warmes werkt, dan moet je wel zo ongeveer alles kunnen”

De lat hoog

Doet het bedrijf dan bijna alles zelf? “Zeker”, antwoordt Daan. “Van timmerlui tot metselaars en van tegelzetters tot kraanmachinist. We hebben absolute vakkrachten in dienst, die op alle onderdelen hun mannetje staan. We hebben bovendien een eigen werkplaats en doen onze eigen werkvoorbereiding. Omdat onze projecten zo divers zijn, móeten we ook wel veel kunnen. We doen dat zoveel mogelijk met eigen mensen. Alleen de echte vakspecialisten, zoals loodgieters, elektriciens en stukadoors huren we in. Maar ook dáár leggen we de lat heel hoog.”

Meedenken

Bij Warmes heeft de klant één aanspreekpunt voor de hele bouw, van A tot Z. “Die lijntjes zijn ook heel kort”, zegt Stijn. “We kunnen alles bouwen, zijn altijd eerlijk en hebben goede vakmensen in dienst. En als er iets niet helemaal naar wens is, dan lossen we dat altijd netjes op. Bij ons kun je terecht voor een droomhuis tegen een normaal budget. En als de klant een kozijn tóch drie meter naar links wil hebben, dan doen we dat gewoon. Omdat we bijna alles zelf doen, kunnen we snel reageren. Meedenken met onze klanten, daar zijn we goed in.”

Energie zuinige bouwers (EZB)

Ook op het gebied van duurzaamheid timmert Warmes flink aan de weg. Onder de noemer Energie zuinige bouwers (EZB) werkt het aannemersbedrijf uit Lattrop samen met de aannemers Maneschijn uit Vroomshoop en Webbink uit Vriezenveen. Samen zetten ze hun ervaring en specialismes in om Twentse huizen te transformeren tot energiezuinige woningen. Samen sterk in de energietransitie.

Aannemersbedrijf Warmes BV
7635 NB Lattrop-Breklenkamp
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators