22/2/2024

“We gaan niet over één nacht ijs, nooit!”

Bloemendal Makelaardij

Johan Maasse
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“We gaan niet over één nacht ijs, nooit!”

Bloemendal Makelaardij

"O

nze slogan is ‘Achter elke voordeur zit een verhaal’. Naar die verhalen luisteren wij vanuit een oprechte interesse voor de mensen om te kunnen begrijpen hoe we het beste kunnen helpen en begeleiden bij de aan- of verkoop van een woning.” Aldus makelaar en Register Taxateur Johan Maasse, mede-eigenaar van Bloemendal Makelaardij. “Juist daarin schuilt ons onderscheidende vermogen.”

Dat is geen gebakken lucht, zoals blijkt uit reacties van klanten, bijvoorbeeld: ‘We zijn zeer tevreden over de manier waar op alles is verlopen. Vanaf het eerste contact een goed gevoel, open communicatie en een eerlijk verhaal’ en ‘Alles verliep vlekkeloos. Vanaf de eerste kennismaking tot en met de verkoop. Prettige samenwerking. Positiever kunnen we het niet vertellen.’ Johan: “Mijn team en ik zijn allemaal echte mensen-mensen, we hebben het leuk met elkaar met veel plezier in ons werk. Iedereen is gelijk en samen komen we tot de beste resultaten. Die grondhouding straalt uit op onze klanten, het geeft een prettig gevoel.”

Johan Maasse, Mede-eigenaar van Bloemendal Makelaardij

Positieve verhalen op verjaardagen

Naast het kantoor met de centrale binnendienst in Den Ham heeft Bloemendal vestigingen in Ommen, Hardenberg en Vriezenveen. Vandaaruit bedient het team van tien medewerkers klanten in het gehele gebied Twenterand en Vechtstroom. Johan is daar nog niet zo lang bij betrokken: “Ik had een makelaardij in Ommen en in die hoedanigheid ontmoette ik in juli 2023 de eigenaar van Bloemendal. We bleken goed bij elkaar te passen en besloten om te fuseren. Een goed besluit, want het gaat uitstekend en we blijven maar groeien. Vooral door de aanbevelingen van mensen die via ons een woning gekocht of verkocht hebben. Dat is de mooiste manier waarop wij ons verder op de kaart willen zetten, via positieve verhalen op bijvoorbeeld verjaardagen. Onze huidige klanten bepalen wie de volgende klanten worden.”

“Onze huidige klanten bepalen wie de volgende klanten worden”

Bloemendal werkt écht anders

In de huidige woningmarkt is sprake van veel vraag en weinig aanbod. Aangenaam voor de verkoopmakelaar, want er zijn veel bezichtigingen en een huis is zo verkocht. Snel verdiend dus. Voor de aankoopmakelaar idem dito: woningzoekenden snel laten toehappen, want zoveel kansen krijg je niet. Ook snel verdiend dus. “Zo gaat het inderdaad maar al te vaak, helaas”, zegt Johan. “Maar zo werken wij bij Bloemendal niet. Natuurlijk moet er geld verdiend worden, maar alleen als gevolg van een gedegen aan- of verkoopproces met aandacht voor de mensen. Het gaat in eerste instantie om goed luisteren, want elke situatie is anders. Neem als voorbeeld een ouder echtpaar dat hun grote woning met tuin wil verkopen en naar een appartement wil verhuizen. Wij bespreken dan heel goed wat ze precies willen en of ze alles goed overzien. Beseft u dat u straks geen tuin meer hebt, maar slechts een balkon? Dat soort zaken. En ondanks de grote vraag nemen we ruim de tijd voor bezichtigingen. Mensen moeten - met ons professionele advies - een goed beeld krijgen van een woning. Met alle voor- en nadelen. We gaan niet over één nacht ijs, nooit! En we begeleiden en monitoren het hele proces tot en met de notaris en ook daarna blijven we bereikbaar voor vragen of advies. Wij streven naar langdurige relaties.”

Meer service en dienstverlening

De dienstverlening van Bloemendal is flexibel, afhankelijk van de actualiteit. “Je moet meebewegen met de ontwikkelingen, zeker wat betreft duurzaamheid. Zo willen mensen tegenwoordig liefst een woning met A- of B- label. Mensen dreigen dus snel af te haken bij bijvoorbeeld een F-label. Maar juist in zo’n situatie zetten wij onze kennis en ervaring in om een goed advies te geven: je kunt deze woning met duurzaamheidsmaatregelen tot B- niveau opkrikken. Dat kost uiteraard geld, maar wij rekenen graag uit wat op de langere termijn de financiële voordelen zijn wat betreft hypotheek en energiebesparing en dat de investeringen de moeite waard kunnen zijn. Wij maken graag een plan op maat en schakelen desgewenst betrouwbare partijen in. En juist dat is zo belangrijk: mensen moeten op ons kunnen vertrouwen.” Naast deze klantgerichte dienstverlening staat Bloemendal als full service makelaardij ook bekend als betrouwbare hypotheek- en assurantieadviseur. En voor ondernemers: “Mijn compagnon Jan Huisjes is gespecialiseerd in bedrijfsmakelaardij en heeft veel ervaring in de aan- en verkoop van bedrijfspanden. En ja, ook in die markt staat de mens voorop…”

Bloemendal Makelaardij
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators