27/12/2022

“We genieten als een ethisch hacker niet kan binnenkomen”

Lucas IT

Arjan en Léon Lucas
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“We genieten als een ethisch hacker niet kan binnenkomen”

Lucas IT

O

p de cover van dit magazine zien we Arjan en Léon Lucas van Lucas IT in het torentje van de H. Pancratius Kerk in Albergen. Een vreemde plek? Nee, want de broers nemen met hun bijna veertig medewerkers in juni volgend jaar hun intrek in de kerk, die is omgedoopt tot ‘Het Klooster’. Een prachtige en ambitieuze stap voor het IT-bedrijf dat in 1999 van start ging in de slaapkamer van Arjans en Léons oma.  

Het hoogste punt van Het Klooster, dat word gedeeld met Bouwkonsult en IBZ Albergen, is inmiddels bereikt. Arjan: “We naderen de fase van de afbouw en in januari start de bouw van het nieuwe gedeelte.” Hij laat een bewegende 3D-impressie zien die je meeneemt door het gebouw waarvan Lucas IT de gehele benedenverdieping én het nieuwe bijgebouw zal bezetten. De inrichting is indrukwekkend. Léon: “De werkomgeving is rustig maar toch dynamisch en onderscheidend in veel opzichten. We staan te popelen om er in te trekken, wat ook geldt voor onze medewerkers.”

Fotografie: Frank Visschedijk

Op een leuke manier werken

Wat medewerkers betreft zegt Arjan: “Er staan nog vacatures open en dat zijn zeker niet de laatste. We kunnen nog steeds goed personeel krijgen en gelukkig gaan mensen hier niet snel weg. Hoe dat komt? Omdat wij op een leuke manier willen werken, goede arbeidsvoorwaarden bieden en alle medewerkers echt willen leren kennen. In Het Klooster zal de inspirerende en uitdagende werkomgeving daarbij van nog meer toegevoegde waarde zijn.”

“We zijn door techniek gedreven, maar de menselijke maat staat altijd voorop”

Klanten moeten IT wel serieus nemen

Ook de samenwerking met klanten, die overal in het land - en daarbuiten - zitten, moet leuk zijn en mooie dingen opleveren, zegt Léon: “We willen er voor alle klanten volledig zijn, of ze nou groot zijn of klein. Voor het gehele IT-gebeuren willen wij de regisseur zijn en de klant écht alles uit handen nemen. Dat betekent ook dat we problemen met bijvoorbeeld software en apparatuur van derden niet links laten liggen, maar juist oplossen samen met de leveranciers van onze klanten. Wij willen naar alle partijen gastvrij zijn. Daar staat tegenover dat klanten IT wel serieus moeten nemen en willen investeren in een langdurige relatie.”

“De focus op cybersecurity zal steeds meer toenemen”

Opmars van Security

Het IT-landschap waar Lucas IT naar toegaat bestaat uit: Cloud, Security, Werkplek, Connectivity en Services. Arjan: “Cloud-diensten staan nu nog bovenaan en die blijven belangrijk. Dat geldt ook voor de inrichting van de werkplek, de connectivity en de services, waarbij je onder andere moet denken aan monitoring en uitvoeren van technische audits. Maar de focus op cybersecurity zal steeds meer toenemen en binnen afzienbare tijd op de eerste plaats komen.” Léon: “We hebben ons echt gespecialiseerd in security. Onze kennis van en passie voor dit aspect van IT zijn erg groot. We hebben een eigen ISO-afdeling, een afdeling met Informatie Security Officers. Daar wordt voor klanten continu gemonitord op software-lekken en bedreigingen zoals ransomware. Daarmee anticiperen we op problemen en voorkomen cyberrisico’s. Dat we de laatste vier jaar bij de ongeveer vijftienduizend eindpunten van onze klanten geen ransomware hebben aangetroffen zegt genoeg.” Het gaat dus om controle aan de voorkant, maar ook om bewustwording bij medewerkers. Arjan: “Zo laten we door simulaties zien wat er gebeurt als je op bepaalde links klikt. Daardoor laten we de medewerkers bewuster en slimmer, dus veiliger, omgaan met IT. Het is een kwestie van gedrag herkennen en daarmee anticiperen op voorkomen van problemen.” Om volledig scherp te blijven, worden ook ethische hackers ingeschakeld. Léon: “Dat is een goed controlemiddel en we krijgen een vette glimlach als zo’n ethische hacker weer eens niet binnen kan komen.” Ofschoon de meeste focus op de regio ligt, weten niet voor niets ook klanten van heinde en verre Lucas IT te vinden, tot aan New York, Dubai en Zuid-Korea toe. “Omdat we echt met klanten meedenken en hen bij de hand nemen. Dat wordt gewaardeerd en dat praat zich door”, vult Léon aan. Elke klant van Lucas IT krijgt op haar omgeving 24x7 monitoring-, management- en bewakingssystemen. Arjan: “We bieden een meldkamer, Cybersecurity Operations Center, en hebben tevens een live koppeling met het Nationaal Cyber Security Centrum, ofwel NCSC. Dus de klant krijgt hierdoor meer veiligheid qua ICT security dan bij andere dienstverleners. De tijd dat een simpele virusscanner voldoende was ligt echt vér achter ons.”

Expert voor de eerstelijnszorg

Ook voor de eerstelijns gezondheidszorg - huisartsen, apothekers en gezondheidscentra - is Lucas IT een gespecialiseerde IT partner. Ze zorgen als totaalaanbieder voor perfecte ICT-oplossingen binnen dit complexe domein. Léon: “Voor de toegang maken we gebruik van beveiligde zorglijnen. We zijn Ezorg-, Pharmapartners- en Promedico-geaccrediteerd, als enige IT-partij in Oost-Nederland. Daarnaast zijn we als een van drie partijen in Nederland gecertificeerd als Promedico-VDF Partner.” Ook is Lucas IT gemachtigd om op eigen servers CGM - CompuGroup Medical - te installeren. Lucas IT is ISO 27001 gecertificeerd en dit sluit naadloos aan bij hun ambitie om dé ICT Security Expert van het oosten te zijn.

Uit alles blijkt dat Lucas IT een professionele, betrouwbare en vooruitdenkende IT-partner is. “We zijn door techniek gedreven”, zegt Arjan tot slot, “maar de menselijke maat staat altijd voorop. Langdurige, leuke relaties met klanten, leveranciers en medewerkers zijn het primaire streven. We doen graag zaken op een nuchtere manier zonder lange overeenkomsten of contracten. Beter wordt IT niet.”

Lucas IT
Zandhuisweg 1, 7665 SH, Albergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators