6/1/2024

“We hebben ons eigen kantoor al meerdere keren op de kop moeten zetten”

Skepp Dynamic Offices

Skepp Dynamic Offices - Thijs van Eerden en Melvin Hamer

“We hebben ons eigen kantoor al meerdere keren op de kop moeten zetten”

Skepp Dynamic Offices

O

oit tien jaar geleden begonnen als een platform voor vraag en aanbod in de kantorenmarkt, met een uitstekende positie op Google en waar je als eigenaar van een kantoorpand dan ook maar al te graag op wilde listen. “Zie het als een Booking.com of Airbnb, maar dan voor het huren van een kantoor, dus zonder tussenkomst van een makelaar. Anno 2023 staat Skepp in de markt meer bekend als dynamische kantoreninrichter. Hoe dat zo gekomen is gaan we even uitleggen.

Zowel Melvin Hamer (29) als Thijs van Eerden (31) studeerde aan Saxion, respectievelijk Kunst & Techniek en Vastgoed en Makelaardij en beiden werken ze al ruim negen jaar bij Skepp. “Voor ons tweeën was dit onze eerste ‘grote mensen baan’. Daarvoor liep ik stage bij een bedrijfsmakelaar. Maar na het vertrek van de vorige directeur werden wij door de eigenaar van Skepp, ‘venture builder’ Entweder, gevraagd om het bedrijf te leiden. Maar ik moet eerlijk zeggen: het voelt als onze eigen toko, hoor”, aldus  Thijs.


“We hebben hier in Dreesz ons eigen kantoor als een living showroom ingericht”


Van verhuurplatform naar flexibele kantoorinrichting

“Die vrijheid krijgen wij ook. We voelen ons ook echt wel ondernemers. Zo ontstond een jaar of vijf geleden dan ook bij ons het idee om naast het verhuren van kantoren deze ook te gaan inrichten. Op zichzelf een heel logische gedachte, vonden wij. Want als je een nieuw kantoor huurt, moet je hem ook inrichten, toch?” zegt Melvin. Thijs lachend: “Maar zo simpel bleek het niet te werken. Want onze klanten dachten daar heel anders over. Die hadden zoiets van: ‘ja, wacht even, een stel makelaars die ook kunnen inrichten? Dat laten we wel aan een professionele kantoorinrichter over’. Dat was dus wel even een eyeopener, ja.” Melvin: “Maar ons concept van modulair inrichten sloeg wel aan. Na de coronaperiode merkten we dat er meer behoefte ontstond aan vergaderruimtes en juist minder vraag naar het inrichten van  werkplekken. Ook zagen we dat de huurtermijnen korter werden.” Thijs: “Daarbij kwam dat duurzaamheid en circulariteit ook een steeds grotere rol gingen spelen. En dus ontstond bij ons het idee dat je je kantoor eigenlijk veel eenvoudiger en flexibeler moest kunnen inrichten. Zo is bijvoorbeeld een Phonebox makkelijk om te bouwen naar een vergaderbox voor zes personen wanneer de behoefte daarvoor ontstaat. Later kunnen hier dan weer Phoneboxen van gemaakt worden, in dezelfde of in een andere configuratie en op dezelfde of een andere locatie.”


Melvin Hamer en Thijs van Eerden.


Enorme groei van Skepp Dynamic Offices

“Binnen no-time groeide onze inrichtingsunit hard en ze werd groter dan onze oorspronkelijke corebusiness, het verhuurplatform. We merkten daarbij dat we als Skepp Dynamic Offices bekender werden dan met ons bestaande verhuurconcept”, aldus Thijs. “Om echter ook ons verhuurplatform de juiste aandacht te kunnen blijven geven die het verdient, hebben we besloten om hier een nieuwe naam voor te bedenken.” Welke naam het wordt, houden ze nog even voor zich. Begin 2024 vindt de launch plaats. Opletten geblazen, dus.


“Onze manier van werken ten opzichte van de traditionele kantoorinrichter wordt als verfrissend ervaren”


Living showroom in Almelo.

De klantenlijst van Skepp Dynamic Offices is indrukwekkend. Om er even een paar te noemen: VDL, TikTok, Heineken, Douwe Egberts, Deutsche Bahn, Lynk & Co Duracell, Über, ISS en zo kunnen we wel even doorgaan. “Onze klanten bevinden zich door heel Nederland en uiteraard ook in Twente, waar we steeds meer fantastische projecten realiseren. We hebben hier in Dreesz, bedrijvencentrum in Almelo, ons eigen kantoor van vierhonderdveertig vierkante meter als een living showroom ingericht, waar we dus werken maar ook klanten ontvangen om verschillende kantoormeubelen te laten ontdekken”, zegt Melvin. Wat Skepp Dynamic Offices nou echt onderscheidt van de traditionele kantoorinrichters? Thijs: “Ik merk dat onze manier van werken ten opzichte van de traditionele kantoorinrichter als verfrissend wordt ervaren. Er komen ook steeds meer leeftijdgenoten op beslissingsbevoegde functies en die kijken anders naar inrichting. Die begrijpen dat kantoorinrichting flexibel en dynamisch moet zijn, zodat het bij groei of verandering eenvoudig aangepast kan worden. Daarnaast zijn er bij ons ook zeer ervaren mensen in dienst. Entweder had namelijk al wat ervaring op het gebied van kantoorinrichting in haar portefeuille en zodoende ook al flink wat kennis in huis.” Melvin, tot slot: “We betrekken onze klanten al vanaf het begin bij het proces. Zonder enige verplichting krijgen ze van ons al vanaf het eerste gesprek de beschikking over een online tool waarmee ze zelf kunnen inrichten. Zelfs in 3D.”

Skepp B.V.
Brugstraat 11, 7607 XJ, Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators