3/10/2023

“Alleen krijg je niets voor elkaar, je moet het samen doen!”

Transportbedrijf J. Wessels & Zn

Aard Wessels
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“Alleen krijg je niets voor elkaar, je moet het samen doen!”

Transportbedrijf J. Wessels & Zn

O

p 14 oktober, Tijdens de open dag Twenterand Werkt, kunnen belangstellenden kennis maken met transportbedrijf J. Wessels & Zn, gevestigd aan de Bedrijfsweg in Vriezenveen. “Iedereen is welkom, zeker ook jongeren. Wij willen laten zien en uitleggen waar wij als transportbedrijf dagelijks mee werken, en dat is best indrukwekkend. Ik wil jongeren graag interesseren voor dit prachtige vak in ons mooie bedrijf. Wie een gezond arbeidsethos heeft, graag wil werken in teamverband, praktisch is ingesteld, houdt van afwisseling en goed om kan gaan met mensen kan bij ons een hele fijne baan krijgen.” Aldus Aard Wessels, die het bedrijf leidt en samen met zijn broers Hans en Dick eigenaar is.

“Veel jongeren die hier als stagiair binnenkomen, blijven ook. Wij investeren in een gedegen interne opleiding waarbij zeker ook hun communicatieve skills verder ontwikkeld worden. Niet alleen in de omgang met collega’s, maar ook met klanten. En dat werkt, want een van de belangrijke zaken waar de vele vaste klanten ons om waarderen, is de betrokkenheid. Voor hen zijn het vertrouwde gezichten, jongens die hen begrijpen, die op een goede en vakkundige manier doen wat er gevraagd wordt. Met oog voor de menselijke interactie. Dat is de reden dat heel veel klanten loyaal zijn. Ze zeggen niet voor niets ‘jullie zijn echt betrokken’.”Fotografie: Petra Holland

De mensen zijn het echte kapitaal

“Ik besef terdege”, vervolgt Aard, “dat je alleen niets voor elkaar krijgt, je moet het samen doen! De mensen die hier werken, zijn het echte kapitaal van ons bedrijf. En natuurlijk is het belangrijk om voor een prettige werksfeer te zorgen. En ik durf te zeggen dat dat ook het geval is. Niet voor niets hebben we ook dit jaar weer een aantal vijfentwintig- en veertigjarige jubilarissen in het zonnetje kunnen zetten.” Dat gebeurde tijdens het feest op 6 mei, toen ze vierden dat J. Wessels & Zn op 1 april zestig jaar bestond. In 1963 werd het bedrijf door Aards opa opgericht en het werd voortgezet door hun vader, die het later overdroeg aan twee van zijn zoons, Hans en Dick. Een echt familiebedrijf dus. “Klopt”, zegt Aard, “We doen en denken no nonsense en we begrijpen allemaal dat succes voortkomt uit samenwerking en waardering voor elkaar, dat vind ik een zegen. En voor mij persoonlijk geldt dat de steun van het thuisfront ook onontbeerlijk is.” Daarmee doelt Aard op zijn vrouw Johanneke en zijn vier kinderen. “Mijn vrije tijd breng ik graag met hen door, evenals met mijn vriendengroep.” Daarnaast probeert Aard samen met zijn broers af en toe tijd te maken voor hun hobby: het opknappen van oude vrachtwagens en ermee toeren.

“De mensen die hier werken, zijn het echte kapitaal van ons bedrijf”

Van loondienst naar dagelijkse leiding

Aard kwam, na een periode te hebben gewerkt bij Nijhof-Wassink, in 2012 in dienst bij J. Wessels & Zn, dat toen dus geleid werd door zijn broers. Twee jaar later nam hij de leiding over. “Mijn broers wilden dat graag. Zij zijn met al hun kennis en kunde liever praktisch betrokken, Hans bij de overslag-afdeling en Dick bij de kraanafdeling. Ik stuur graag de mensen aan, controleer en stimuleer. Ik zit dus veel op kantoor. Ik praat ook veel met de mensen om te weten wat er leeft. Als er wat aan de hand is, merk ik dat meestal meteen. Als het gewenst is, kruip ik trouwens ook nog wel achter het stuur. Want als de diesel eenmaal door je aderen stroomt…” Het bedrijf heeft ongeveer dertig vrachtwagens, die worden bestuurd door zo’n vijfendertig chauffeurs. Met de overige medewerkers erbij - onder wie vijf vrouwen - telt J. Wessels & Zn zo’n vijfenvijftig medewerkers, in leeftijd variërend van veertien tot tachtig jaar. “

“Ons succes komt voort uit samenwerking en waardering voor elkaar”

Toekomst

“Groei is geen doel op zich”, zegt Aard. “Kwaliteit en continuïteit staan voorop. Dat neemt niet weg dat de groei er nog steeds in zit.” Die groei is ook de reden dat het bedrijf nu verspreid is over meerdere locaties. Dat is niet echt handig. “Klopt, we zouden graag nieuw bouwen om alles efficiënter aan te kunnen pakken. Maar daar kunnen we nog niet veel over zeggen, behalve dat we ermee bezig zijn. Maar wat de toekomst allemaal nog brengen moge, mijn leidraad daarbij is: volg je hart, kijk vooruit, geef gas en doe het samen om tot zegen te kunnen en mogen zijn!”

J. Wessels en Zn. B.V.
Bedrijfsweg 25, 7671 EG, Vriezenveen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators