25/9/2023

Wethouder Van der Ham op haar plek in Twenterand

Aimée van der Ham
Redactie Twenterand
Redactie Twenterand
Twenterand | Nederland

Wethouder Van der Ham op haar plek in Twenterand

I

nmiddels is ze alweer een jaar wethouder in de gemeente Twenterand. We spreken wethouder Aimée van der Ham, op haar verjaardag nog wel. Hoe is dit eerste jaar bevallen? Wat vindt ze van het wethouderschap? Moet je als wethouder echt álles weten? En wat kan ze voor ondernemers betekenen? In gesprek met een bevlogen vrouw. Over je hart volgen, domme vragen durven stellen en elkaar versterken.

“Ik wist vroeger niet goed wat ik later wilde worden”, steekt de jarige wethouder maar meteen van wal. “Dat zorgde er ook voor dat ik geen studie koos om uiteindelijk een bepaald doel te halen. Wel heb ik altijd mijn hart gevolgd en gedaan wat ik leuk vind. Ik geloof er heel erg in dat je moet doen wat goed voelt en waar je blij van wordt. Dat bracht me op allerlei plekken. Ik was al logopedist, bestuursadviseur en projectleider laaggeletterdheid. En nu mag ik wethouder zijn in de gemeente Twenterand. Een prachtige gemeente waar ik nu ruim een jaar met veel plezier mag werken en inmiddels met evenveel plezier woon. Ik voel me hier echt op mijn plek.”

Een mooie uitdaging

Het eerste jaar als wethouder in Twenterand is Van der Ham goed bevallen. “Natuurlijk, dit is een ontzettend drukke baan”, vertelt de geboren Brabantse. “Maar het is óók een geweldig mooie klus met volop uitdaging. Het afgelopen jaar zie ik als een steile en mooie leercurve. Dat moet ook wel, want je moet er als kersverse bestuurder ineens staan. Als wethouder krijg je te maken met enorm veel uiteenlopende onderwerpen. Kijk, je kunt nu eenmaal niet alles weten. Dat moet je alleen niet erg vinden. En je moet ook gewoon domme vragen durven te stellen. Gelukkig kan ik rekenen op de steun en vakkennis van onze ambtenaren.”

Pareltjes

Als portefeuillehouder Economie van de gemeente Twenterand gaat Van der Ham veel op bezoek bij bedrijven. “We hebben zo ontzettend veel pareltjes in onze gemeente”, vertelt de wethouder enthousiast. “In mijn eerste jaar heb ik, samen met onze bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek, minstens elke week een bedrijf bezocht. Om kennis te maken, binnen te kijken, de sfeer te proeven en te vragen wat ze bezighoudt. Maar ook om te vragen wat wij voor ze kunnen betekenen. We willen bijvoorbeeld talent zoveel mogelijk in de regio houden. Dat kan alleen als je weet wat er speelt en wat daarvoor nodig is. Die bezoeken, daar gaan we komende jaren gewoon mee door.”

Koesteren

Tijdens haar contacten met ondernemers ziet Aimée van der Ham zich echt als ambassadeur van de gemeente. “Voor ondernemers ben ik inderdaad een beetje het uithangbord”, lacht de jonge wethouder. “Ik vind het vooral belangrijk te kijken waar we ondernemers kunnen helpen het nóg beter te doen. Maar we moeten wat mij betreft óók koesteren wat we al goed doen. Dat doen we onder meer door die bedrijven in de spotlights te zetten. Een familiebedrijf met een prachtig stuk historie, een ondernemer die is geswitcht van zakelijk naar sociaal ondernemen of een jonge startende ondernemer die super innovatieve dingen doet. We hebben ze allemaal in Twenterand. Die verdienen het allemaal om gezien te worden.”

Twenterand Werkt

Wat volgens Van der Ham nog wel beter kon, is de samenwerking tussen ondernemers in de gemeente. “Individueel en in elke kern afzonderlijk ging het vaak al ontzettend goed, maar we kunnen elkaar echt nog wel versterken”, legt Van der Ham uit. “Die verbinding is iets waar ik me echt hard voor maak. Ik vind het dan ook geweldig dat op zaterdag 14 oktober de allereerste Open Bedrijvendag gemeentebreed georganiseerd wordt, samen met de Twenterandse ondernemers in de vier grote kernen. Onder de noemer Twenterand Werkt slaan Twenterandse bedrijven voor het eerst op deze manier de handen ineen. Dat is de verbinding waar ik toekomst in zie. Alleen ga je misschien sneller, maar samen komen we verder.”

Gemeente Twenterand
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators