8/1/2024

“We voorzien in een groeiende behoefte”

Xential

Ruud Vos en Demi Antonissen
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“We voorzien in een groeiende behoefte”

Xential

E

en eerste indruk kan veelzeggend zijn. Zo kan de ontvangst in een bedrijf bijvoorbeeld zakelijk-formeel zijn of met een warme lach. Dat laatste is het geval bij xential, waar een jongeman oprecht vriendelijk de deur opende. Directeur Ruud Vos (49): “Onze medewerkers gaan echt met plezier naar hun werk. Daar mogen we als team trots op zijn.”


Het gaat om zo’n vijfenveertig mensen, onder wie HR-adviseur Demi Antonissen (27): “Na mijn studie rechten volgde ik een traineeship waarbij ik door de eerste twee opdrachten erachter kwam wat ik wel en niet wilde. Ik wilde werken in een bedrijf waar mensen trots zijn op wat ze doen en waar het niet té individualistisch is. Daarna kwam ik als trainee bij xential terecht. Ik heb weinig affiniteit met software, maar ben toch blijven plakken. Omdat hier betrokken mensen werken, de sfeer fantastisch is, service hoog in het vaandel en iedereen wél trots is op wat ze doen.” Een fijn bedrijf om voor de werken dus. “Absoluut! En voor wie belangstelling heeft: kom gerust langs voor een kopje koffie, wie weet.”

Fotografie: Jan-Thijs Vlaskamp


Betrouwbare documentcreatie

Wat Xential  precies doet, vind je helder uitgelegd op de website. Ruud vat het samen: “Wij werken vooral voor de grotere overheids- en semioverheidsinstellingen waar grote hoeveelheden documenten in allerlei varianten intern of naar buiten worden verspreid. Dat leidt vaak tot onjuistheden en onvolledige documentatie, wat grote negatieve gevolgen kan hebben. Onze software is dan de oplossing voor een betrouwbare documentcreatie. Daarmee krijgt een organisatie de controle over haar documenten terug, worden fouten voorkomen en neemt de efficiency toe. De software werkt met eenvoudige sjablonen en kan in nagenoeg alle bestaande softwareapplicaties worden geïntegreerd. De ontwikkelaars van al die applicaties zijn tevens onze partners.” Klanten reageren enthousiast, bijvoorbeeld: ‘De applicatie is gebruiksvriendelijk; 16.000 medewerkers konden er in één klap mee uit de voeten’; ‘Het eindresultaat is het zorgeloos beheren en genereren van documenten.’. Een ander voorbeeld is het CBR. “Daar worden dankzij ons tienduizenden documenten per dag geproduceerd zonder dat er een mens aan te pas komt.”

“Hier werken betrokken mensen en de sfeer is fantastisch”


Eerst pionieren, daarna snelle groei

Het begon in 2009. Ruud: ”Samen met een groepje vakidioten vonden we dat documentcreatie anders moest. Daarom zijn we toen samen voor onszelf begonnen.” Aanvankelijk ging het met horten en stoten en met pionieren, maar vanaf 2012 werd het echt serieus en begonnen we met documentcreatie waarmee we in een behoefte voorzagen. Een heel mooie opsteker was de eerste grote klant, de gemeente Nijmegen, die bijzonder tevreden was en nog steeds is.” En van het een kwam het ander. De groei zat er goed in - ook met de opening van een vestiging in het Duitse Rheine - en het bedrijf verhuisde in 2017 naar de bovenverdieping van het voormalige pand van de Rabobank in Holten aan de Oranjestraat. Daar kwam al snel meer ruimte bij.


Stip aan de horizon

Demi werkt nu ongeveer viereneenhalf jaar met plezier bij Xential. “Het mooie hier is dat we het echt samen doen en dat iedereen zich daarvoor inzet. De sfeer en onderlinge verbondenheid zijn hier belangrijk. Natuurlijk, er moet geld verdiend worden, maar dat is niet het belangrijkste. Het gaat ook om de menselijke aspecten, waarbij ik het fijn vind om als spin in het web te fingeren. Ruud speelt daarin een belangrijke rol. Hij is altijd aanspreekbaar en zijn deur staat altijd open. Je zou soms bijna vergeten dat hij directeur is.” Demi maakte deel uit van de snelle groei, maar ook van een moment van reflectie. “Dat was in 2020. Het bleef allemaal een beetje stil hangen. Ruud vroeg zich af waar we naar toe moesten. Hij heeft toen een extern adviseur in de arm genomen. Dat leidde tot een nieuwe stip aan de horizon, drie doelen die we in 2027 moeten bereiken. Het eerste is dat we dan in Duitsland net zo groot zijn als in Nederland. Het tweede dat we naar een derde of zelf een vierde land uitbreiden. Het derde dat we blijven groeien, maar schaalbaar, via onze partners.” Op die manier kunnen we in een groeiende behoefte voorzien.

“Echt trots ben ik op het feit dat we al zoveel samen voor elkaar hebben gekregen”


Trots

Ruud: “Die doelen geven een mooie nieuw focus en ik ben ervan overtuigd dat we die reis met zijn allen met succes zullen volbrengen. Dat samen optrekken en de mensen motiveren, dat is ook mijn grootste passie. En echt trots ben ik op het feit dat we samen al zoveel samen voor elkaar hebben gekregen.” Demi kan zich daar volledig in vinden, maar wat haar betreft is er nog wat anders waar ze heel blij van werd: “In juni van dit jaar hebben we het ISO 27001 certificaat behaald, een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Dat betekent dat Xential gegarandeerd organisaties kan helpen om hun informatie veilig te houden en te beschermen. Geweldig toch?!”


Collega’s gezocht

Wil je ook deel uitmaken van een betrokken team en meebouwen aan de wereldwijde uitrol van onze software? We zoeken collega's! Kijk op www.xential.nl/vacatures

Xential
Oranjestraat 10, 7451 CC Holten
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators