27/9/2022

‘Zolang je je hart volgt, kom je daar waar je moet zijn’

ZeelVis-IT

Beate Visser
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

‘Zolang je je hart volgt, kom je daar waar je moet zijn’

ZeelVis-IT

I

n 2019 besloot Beate Visser om haar passie voor mensen, software en bedrijfsprocessen te combineren.. Het begin van Zeelvis IT: het begeleiden van organisaties bij het verbeteren van interne processen door waar mogelijk te digitaliseren. Coachen bij veranderprocessen dus. “Verandering en een betere wereld begint bij jezelf, daarom probeer ik mijn steentje bij te dragen door wat ik doe, goed te doen, in mijn ogen. Ik werk vanuit passie en heb oog en aandacht voor de mensen en de wereld om mij heen.”

Voordat ze Zeelvis IT begon, was Beate werkzaam bij een commerciële partij, maar dat voelde niet zoals ze het zelf zou willen. In loondienst elders was ook niet wat ze wilde. “Dus toen dacht ik: ik probeer eens of ik het op m’n eigen manier zou kunnen doen, als zzp-er.”

Fotografie: Frank Visschedijk

Investeren in de toekomst door de jeugd te binden

Dat is niet helemaal gelukt, want ze is geen zzp-er meer. Inmiddels bestaat Zeelvis IT uit een team van functioneel beheerders, een heer die scrum implementeert bij de klant, een dame die het HR stuk op zich neemt en een bedrijfskundestudent die naast school processen uittekent  en ondersteunt op verschillende gebieden. “Zelf zorg ik ervoor dat het bedrijf loopt en houd ik me bezig met verandermanagement. We vinden het belangrijk om de jeugd te blijven binden, daarom staan we zeker open voor HBO’ers met een studie in deze richting, om ze goed te begeleiden en op te leiden. Ik geloof dat je moet investeren in de toekomst”, aldus Beate.

“Veranderen is lastig, maar iedereen kan het”

We hebben een leuk, hecht team. Ik neem eigenlijk nooit beslissingen zonder het met de anderen te overleggen. Er is veel ruimte, ook voor persoonlijke ontwikkeling. En iedereen is een dag vrij; we werken nooit meer dan 32 uur in de week. Overwerken gebeurt eigenlijk nooit. Flexibel werken wel: thuis, bij de klant of op kantoor. Dit zorgt voor een goede werk-privé balans. Ik vind één dag in de week vrij belangrijk omdat het een intensief vak is. We zijn namelijk veel met mensen bezig en tijdens veranderprocessen ontstaat soms wrijving. Bij wrijving komen emoties kijken en daarbij is verwerking nodig. Veranderen is niet iets waar een mens goed in is. Iedereen kan het, maar stap voor stap en onder begeleiding gaat het gemakkelijker.”

Weerstand? Interessant!

Beate vertelt dat veel mensen verandering lastig vinden en het omgaan met weerstand ook. “Terwijl ik weerstand zie als iets moois! Weerstand komt voort uit gevoelens en emoties. En wanneer je weerstand als iets positiefs ziet, kun je het ombuigen in actief meedenken. Weerstand komt namelijk altijd ergens vandaan; bij medewerkers bijvoorbeeld uit angst voor het verliezen van een baan, onwetendheid of onzekerheid. Wanneer we in gesprek gaan en wanneer we mensen gerust kunnen stellen, neemt die weerstand af. Ik ben ervan overtuigd dat de expertise van een mens nooit vervangen kan worden door een systeem of programma. De mensen die de meeste weerstand bieden, zijn vaak erg waardevol voor het bedrijf en hebben mooie dingen in te brengen. Daarom laten we de klant en de medewerkers - de eindgebruikers - actief meedenken.”

Wederzijds vertrouwen: essentieel

“Bij aanmelding van een potentiële klant plannen we, uiteraard, altijd eerst een kennismakingsgesprek in. Het uitgangspunt daarvan is dat als de klik er niet is we de samenwerking niet aangaan. Dat heeft ermee te maken dat wederzijds vertrouwen essentieel is voor het laten slagen van een project of opdracht. Zowel voor de klant als voor onszelf. De klant geeft aan welke doelen hij wil bereiken en het gewenste resultaat. Wij coachen daarbij.

Het werken vanuit passie zorgt ervoor dat het ondernemen haar goed bevalt. “Ik krijg energie van blije klanten. Als wij bij een kant het gewenste resultaat kunnen behalen, de verschillen zichtbaar zijn én de klant ervaart het ook, hebben wij ons werk goed gedaan.”

“Volg je hart; dan kom je daar waar je moet zijn”

“Wat mijn meest wijze levensles is? Persoonlijk leef ik echt volgens ‘pluk de dag’. Echt genieten van elke dag die je gegeven is en zo lang je je hart volgt kom je daar waar je moet zijn. En zakelijk gezien volg ik ook mijn gevoel, dat is mijn filosofie. Nergens spijt van hebben. Want ik ben geworden wie ik ben door alles wat ik heb meegemaakt. En: als je iets wilt veranderen, begin dan altijd bij jezelf!”

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators