11/6/2024

Zo houd je de werkplek netjes

Stellingspecialist

Zo houd je de werkplek netjes

Stellingspecialist

D

e werkplek is een belangrijk onderdeel van de werkroutine. Om goed te kunnen werken, is het noodzakelijk dat de werkplek geordend en netjes is. Echter, in alle drukte kan het opruimen er nog weleens bij inschieten. Met deze tips wordt de orde en netheid op de werkplek bewaard. 

Schaf een legbordstelling aan

Legbordstellingen zijn een ideale manier om op overzichtelijke wijze veel opbergruimte te creëren. Of het nu het opbergen van spullen betreft of het archiveren van documentatie, een legbordstelling maakt dat er optimaal gebruikgemaakt kan worden van de beschikbare ruimte. Bij stellingspecialist.nl zijn er verschillende stellingen beschikbaar, zodat er altijd wel één is die aansluit bij de specifieke behoeftes van elke werksituatie. Zo zijn er modulaire legbordstellingen gemaakt van metaal, ijzer en staal. Deze zijn uitermate geschikt voor industriële- of productieomgevingen, waar een groot draagvermogen vereist is. Kunststof stellingen zijn makkelijk schoon te houden, en zijn perfect voor werkplekken met hygiënische vereisten als laboratoria en ziekenhuizen. Voor het opbergen van lichtere producten of administratie zijn degelijke houten legbordstellingen een goede keus. 

Digitaliseer zoveel mogelijk 

Om de papierstapel blijvend klein te houden, is het raadzaam om zoveel mogelijk processen te digitaliseren. Dit kan op verschillende manieren. Het digitaliseren van de personeels- en salarisadministratie scheelt al een heleboel. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om documenten in te scannen en digitaal op te slaan, eventueel in een beveiligde omgeving. Apps waar notities in gemaakt kunnen worden maken post-its overbodig. Zo wordt het papierverbruik tot een minimum gereduceerd. Het voorkomt niet alleen rommel, het is ook beter voor het milieu. 

Schep structuur

Een manier om rommel in de werkruimte te verhelpen, is een duidelijke structuur te scheppen van wat waar geplaatst moet worden. Zet bijvoorbeeld het schrijfmateriaal in een pennenhouder op een centrale plaats. Zo is het voor iedereen duidelijk waar de pennen na gebruik weer opgeborgen moeten worden, en blijven ze minder gauw rondslingeren. Stel lades of dozen beschikbaar voor gemeenschappelijk werkmateriaal, zodat alles snel te vinden is. Een draaibare ordnerzuil is een prima oplossing om op geordende wijze mappen en ordners te sorteren. Door alles een duidelijke plek te geven wordt er overzicht gecreëerd, met minder rommel als resultaat. 

Plan een opruim moment in 

Vroeger hadden veel mensen een vaste werkplek. In een kantoor waar iedereen de verantwoordelijkheid heeft voor een eigen bureau, is het duidelijk wie welke werkplek op moet ruimen. Maar met de komst van het flexwerken is die vanzelfsprekendheid weggevallen, en is iedereen verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke werkruimte. Daarom is het goed om regelmatig een opruim moment in te plannen, waarbij iedereen even de handen uit de mouwen steekt om kastjes en lades uit te ruimen, schoon te maken en te ordenen. Als er regelmatig zo’n moment ingepland wordt, zal de rommel meevallen en is het ook zo gedaan.

Stellingspecialist.nl
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators